spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

De “teama” bâtelor liberale, Buzatu a tinut sedinta punând casca pe masã

- Advertisement -

IRONIE… O cascã de protectie a tronat, ieri, pe masa la care s-a aflat conducerea PSD a Consiliului Judetean, la sedinta ordinarã pe luna martie. Dupã declaratia incendiarã a liderului liberal Ludovic Orban, care îndemna alesii locali PNL sã iasã cu parul la primari si la sefii de Consilii Judetene, sefii judetului Vaslui s-au gândit cã nu ar fi rãu sã ironizeze aceastã afirmatie, cum altfel?, prin postarea ostentativã a unei cãsti de culoare rosie. Nu a fost nevoie de cascã, pentru cã nimeni nu s-a manifestat violent. Însã, liberalii au demonstrat cã au ascultat de “povetele” lui Orban, asa cã au atacat în dese rânduri conducerea PSD a judetului Vaslui. Prima lor victorie: de acum înainte, sedintele Consiliului Judetean Vaslui se vor desfãsura, “de regulã”, joia, de la ora 16.00, pentru cã mai toti consilierii de la judet au serviciu si nu pot pleca înainte de terminarea programului.

Prima sedintã de Consiliu Judetean, dupã decesul celui mai longeviv consilier, Ilie Târu, a început cu un moment de reculegere în memoria liderului romilor. “Dl. Târu a plecat din rândurile noastre, dupã multe mandate petrecute în Consiliul Judetean, timp în care a reprezentat cu cinste etnia romã din judetul Vaslui. A fost un coleg exemplar, prin modul în care s-a manifestat de-a lungul anilor, pentru cei care l-au ales în rândul consilierilor judeteni. Va trebui ca, si pe viitor, acest segment de populatie sã fie bine reprezentat în consiliile locale si Consiliul Judetean, mai ales cã avem un mare numãr de consilieri locali romi, care îsi fac treaba foarte bine în teritoriu”, a spus Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui.

S-a aprobat închirierea spatiului pentru un cabinet stomatologic la Codãesti, cu scandal!

La sedinta din februarie, a iesit un mare scandal, atunci când voturile liberalilor au blocat un proiect prin care un cabinet de 44 mp urma sã fie închiriat unui medic stomatolog din Iasi. Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui, nu s-a lãsat intimidat de victoria de etapã a liberalilor de la sedinta din februarie si a repus proiectul pe ordinea de zi. Bineînteles, s-a preocupat sã aibã si cele douã treimi necesare trecerii proiectului de hotãrâre. Ieri, proiectul prin care suprafata de 44 mp a fost închiriatã unui stomatolog din Iasi a trecut, însã nu fãrã discutii. “Nu au intervenit modificãri, nici în proiectul de hotãrâre, nici în pozitia noastrã de data trecutã (la sedinta din februarie, consilierii PNL au votat “împotrivã”, considerând cã pretul pe mp este prea mic, n.r.). Apreciem în continuare cã acel raport de evaluare este gresit, pentru cã nu poti echivala un spatiu de depozitare cu un spatiu pentru un cabinet medical”, a avertizat Gheorghe Veziteu, consilier PNL. “Eu cred cã astfel de proiecte de hotãrâri, precum cel de la Codãesti, trec prea repede si cã initiatorul ar trebui sã ne explice mai clar ce a gândit atunci când ne-a propus o astfel de variantã”, a completat colegul acestuia, liberalul Iacob. Presedintele CJ Vaslui a ripostat, sustinând cã raportul de evaluare nu are hibe. “Este vorba de un spatiu în localitatea Codãesti, iar acolo au mai fost prestate servicii medicale si în alti ani. Am propus închirierea pe un an. Cum e mai bine: sã nu existe un prestator de servicii medicale sau sã existe un medic? Eu zic cã este nevoie de un medic stomatolog pentru oamenii de acolo”, a explicat Buzatu. Discutii au fost si la punctul legat de suma pe metru pãtrat si perioada de concesionare a unor cabinete medicale în fosta policlinicã stomatologicã din Vaslui. Acolo, liberalii s-au supãrat pe motiv cã perioada de concesionare, 22 de ani, ar fi prea mare. “Ar fi trebuit sã lãsãm o sansã pentru medicii tineri, sã prindã si ei un cabinet acolo. Medicii sunt crema societãtii, cred cã perioada ar trebui sã fie mai micã, pentru concesiune”, au replicat consilierii PNL. Dar, si în acest caz, proiectul depus de Buzatu a trecut fãrã probleme.

Tot despre medici, dar cu apartamente cumpãrate de Consiliul Judetean

Un punct care a avut în vizor tot activitatea medicilor a fost legat de modul în care Consiliul Judetean alocã suma de 600.000 de lei, adicã 6 miliarde lei vechi, pentru cumpãrarea a trei apartamente în Vaslui. Aceste apartamente ar trebui sã revinã unor medici care activeazã la Spitalul Judetean de Urgentã si care vor sã se stabileascã aici. “Stim cã sunt apartamente la societatea Locativa Vaslui, ale unor persoane care nu si-au îndeplinit obligatiile legale. De ce sã dãm atâtia bani pentru a cumpãra trei apartamente si sã nu luãm aceste apartamente de la Locativa, sã le dãm medicilor?”, a declarat Simona Polak, consilier PNL. “Eu, din câte stiu, nu am preluat si conducerea Consiliului Local Vaslui! Am initiat programul acesta de achizitie apartamente în urmã cu trei ani, prin care am cumpãrat sase apartamente, toate fiind predate cãtre medicii de la Spitalul Judetean. Dacã societatea Consiliului Local Vaslui, Locativa SA, are apartamente la vânzare, sã se înscrie si ea la licitatiile noastre, la fel care oricare ofertant. Dar, noi am pus o conditie: ca apartamentele respective sã poatã fi locuite de medici, a doua zi de la cumpãrare. Nu putem sã încãlcãm conditiile initiale puse la cumpãrarea acestor apartamente”, a explicat presedintele Consiliului Judetean Vaslui. Acesta a mai spus cã “nu cred cã medicii s-ar simti bine sã stea toti înghesuiti în acelasi bloc, ei trebuie sã stea în diverse locuri în oras, sã se integreze în comunitate”.

Dan Cain, loviturã sub centurã despre ipocrizia lui Buzatu

REACTIE DURÃ…”Dacã am avea 100 de medici, ce-am face? Am cumpãra 100 de apartamente?”, s-a întrebat consiliera PNL, Simona Polak. “Nici nu avem 100 de medici si nici nu cumpãrãm apartamente dând cu zarul. Nu ar fi rãu sã avem 100 de apartamente, ne-am face propria noastrã societate Locativa”, a conchis Buzatu. O reactie interesantã legatã de scandalul apartamentelor din Consiliul Judetean am primit de la fostul consilier local PNL, în acest moment consilier judetean, Dan Cain. “Nu este rãu ce spune dl. Buzatu, însã ar fi si mai bine dacã ar discuta cu primarii domniei-sale, de la PSD, sã nu mai punã bete în roate unor initiative care vin în ajutorul medicilor în alte localitãti ale judetului. Eram consilier local la Murgeni, în 2015, si am initiat un proiect de hotãrâre prin care în curtea Spitalului Murgeni ar fi trebuit sã se construiascã douã locuinte pentru doi medici. Ori, primarul Buta si consilierii locali nu au vrut sã audã de asa ceva, doreau sã construiascã o benzinãrie acolo, pe care sã o concesioneze pe 49 de ani”, a fost reactia consilierului Cain.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.