spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Pensionarii de lux primesc pensiile înainte de Paste!

- Advertisement -

SMECHERI… Comisarul-sef (r) Mihai Carp, fostul sef al IPJ, comisarul sef (r) Neculai Olaru, fostul sef al ISU, sau col. (r) Paul Smântânã, fostul sef al Jandarmeriei Vaslui, îsi vor primi pensiile de lux în aceastã sãptãmânã, chiar înainte de Paste. În medie, cam câte 8-9.000 de lei de fiecare sef de institutie, pentru cã legea le-a permis sã-si facã pensii babane. Lor li se alãturã alte câteva sute de pensionari de la Ministerul de Interne din judetul Vaslui, care vor avea ce pune pe masã de Paste. Conducerea ministerului a anuntat cã toti pensionarii din structurile MAI primesc pensiile în aceste zile. Mai greu e cu restul pensionarilor, cei care au muncit în învãtãmânt, sãnãtate, agriculturã, industrie etc., pentru care nu sunt conditii de a se acorda aceste drepturi în aceastã sãptãmânã.

“Asa cum am fost informatã de cãtre conducerea Casei de Pensii a MAI, pensiile vor fi primite înainte de sãrbãtorile de Paste, dupã cum urmeazã: cei care au conturi bancare vor primi pensia în data de 5 aprilie, iar ceilalti vor primi în functie de livrãrile fãcute de Posta Românã”, anuntã ministrul Carmen Dan, într-o postare pe Facebook. “În ultima perioadã am primit mai multe mesaje de la foste cadre active ale Ministerului Afacerilor Interne în care se reclama faptul cã taloanele de pensie aferente lunilor ianuarie, februarie si martie ale anului în curs încã nu au fost primite. Dupã cum stiti, numãrul de pensionãri din ultimul an a fost mult mai mare fatã de cel obisnuit, lucru care a dus la o schimbare majorã în ceea ce priveste procedura de distribuire a taloanelor de pensie în acest prim trimestru din 2018. Dacã anul trecut s-a procedat, în conditiile legii, la achizitia directã a serviciilor de imprimare si împachetare a plicurilor, în 2018 a fost necesarã conform legislatiei în vigoare, o altã procedurã de achizitie a acestor servicii, din cauza numãrului considerabil mai mare de pensionari. Aceastã licitatie a fost realizatã în luna ianuarie, imediat dupã alocarea bugetarã. Firma declaratã cîstigãtoare a licitatiei organizatã de cãtre Casa de Pensii MAI a trimis toate taloanele la Posta Românã în vederea distribuirii lor cãtre titulari. Asadar, în prezent, depinde de Posta Românã cât de repede vor fi distribuite taloanele! Ministerul Afacerilor Interne tine legãtura cu Posta si cu firma cîstigãtoare a licitatiei ca totul sã se urgenteze”, mai scrie ministrul pe Facebook.

Pensionarii amãrâti mai au de asteptat pensia, dupã sãrbãtori

Sãptãmâna trecutã, anuntam cã pensionarii vasluieni, cei din sistemul de stat, nu îsi vor primi drepturile înainte de Paste, pentru cã „sunt foarte multe probleme tehnice, în fata cãrora Posta nu ar putea face fatã, în trei-patru zile”. În privinta salariilor la primãrii, de care ar beneficia în jur de 5.000 de bugetari din judetul Vaslui, „aici totul depinde de cât de repede se vor misca ordonatorii de credite, cât de repede vor depune documentele la Trezoreria judeteanã, pentru ca salariatii sã-si primeascã salariile. Oricum, începând cu data de 4 aprilie ar trebui sã se plãteascã salariile la o parte dintre primãrii, problema rãmâne la modul în care primarii se vor misca în zilele urmãtoare”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.