spot_img
spot_imgspot_img
19.4 C
Vaslui
07-iun.-2024

Fostã angajatã a OTP Bank din Bârlad, arestatã pentru delapidare!

spot_imgspot_img
- Advertisement -

I S-A ÎNFUNDAT…. Politistii bârlãdeni de la Serviciul de Investigare a Criminalitãtii Economice (SICE) au finalizat cazul bârlãdencei Anamaria Zamã (fostã Rusu), care a tepuit mai multi clienti ai bãncii OTP – sucursala Bârlad. Conform procurorului de caz, Anamaria Zamã a comis mai multe infractiuni, ca: delapidat, fals intelectual si uz de fals, fapt pentru care a solicitat judecãtorilor bârlãdeni, pe 30 martie, arestarea preventivã a acesteia. Judecãtorii au admis solicitarea, astfel cã Anamaria Zamã este acum în arest preventiv pentru 30 de zile.

Am relatat anul trecut, în luna martie, cã un bãrbat de 36 de ani, din comuna Grivita, care munceste de peste 10 ani în Germania, a avut un sfârsit de an de cosmar! Pe 28 decembrie 2016, o functionarã a Bãncii OTP – Sucursala Bârlad i-a trimis un mesaj pe pagina de Facebook, prin care îl anunta cã i-au dispãrut din cont 20 000 de euro, dar cã ea îi va da înapoi si dacã este contactat de conducerea OTP Bank sã declare cã el si-a retras aceastã sumã. Omul a venit în tarã val – vârtej, constatând cã de fapt functionara respectivã l-a tepuit de bani. Griviteanul a depus plângere la Politia Bârlad, banca l-a despãgubit, punând suma la loc în cont din fondul de garantare, iar functionara respectivã a “zburat” de la OTP Bank. Politistii bârlãdeni au deschis dosar penal, iar procurorii bârlãdeni au început urmãrirea penalã «in rem » pentru abuz în serviciu si efectuarea de operatiuni bancare în mod fraudulos. OTP Bank n-a depus atunci plângere împotriva angajatei necinstite. Dar, spre surprinderea bãncii, dupã ce a fãcut un control riguros privind activitatea bârlãdencei Anamaria Zamã (fostã Rusu), de 35 de ani, s-a constatat cã aceasta fãcuse o delapidare serioasã, de peste 500 000 de lei, înselând patru clienti, nu doar pe griviteanul care ne semnalase nouã ce-a pãtit! Iatã ce reiese din Referatul privind propunerea luãrii mãsurii de arestare preventivã înaintat judecãtorilor bârlãdeni pe data de 30 martie.

“În urma verificãrilor efectuate s-a retinut cã în perioada septembrie 2015 – decembrie 2016 numita Zamã Anamaria – în calitate de ofiter produse si servicii bancare în cadrul OTP Bank – Sucursala Bârlad, aflându-se în exercitarea atributiilor de serviciu, a efectuat operatiuni de transfer din/în diferite conturi, precum si operatiuni de retragere numerar din conturile a patru clienti OTP Bank, prin actiunile sale cauzând persoanelor vãtãmate un prejudiciu de 194.950 lei si 60138, 5 lire sterline, sumele de bani fiind însusite în mod concret de cãtre inculpatã. În drept, s-a retinut cã faptele inculpatei Zamã Anamaria întrunesc elementele constitutive ale infractiunilor de delapidare, fals intelectual si uz de fals”, spune procurorul de caz.

Referatul cu propunere de luare a mãsurii arestãrii preventive a fost înaintat Judecãtorului de drepturi si libertãti din cadrul Judecãtoriei Bârlad, care prin încheierea din data de 30 martie a admis propunerea Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad si a dispus luarea mãsurii arestãrii preventive fatã de Anamaria Zamã, pe o perioadã de 30 de zile. Functionara care si-a permis sã ia atâtia bani din contul a patru clienti se poate alege cu închisoare între 2 si 7 ani, conform Codului Penal. “Efectuarea unei operatiuni de retragere de numerar, încãrcare sau descãrcare a unui instrument de monedã electronicã ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fãrã consimtãmântul titularului, a unui instrument de platã electronicã sau a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, se pedepseste cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”, se mentioneazã în Noul Cod Penal.

CITITI AICI : http://vremeanoua.ro/barbat-tepuit-de-o-angajata-a-bancii-otp-sucursala-barlad

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.