spot_img
spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-mai-2024

De la preotie, la…bucãtãrie! | VIDEO

- Advertisement -

VIATA BATE FILMUL… Dacã cineva s-a întrebat ce mai face seminaristul de la Husi, care, în 2011, a fost înjunghiat cu un cutit de cãtre un coleg de camerã, în internatul Colegiului Agricol, ei bine, tânãrul care are acum 25 de ani, a apãrut la televizor, culmea, la o emisiune tot cu… cutite! Este vorba despre “Chefi la cutite”, unde Vasile Balan a venit sã concureze, fiind în prezent un pizzar priceput, spune el. I-a socat pe cei trei chefi, când le-a spus cã, înainte de bucãtãrie, a vrut sã se facã preot, însã… un cutit i-a curmat drumul. A relatat cum l-a înjunghiat un coleg, fiind la un pas sã îsi piardã viata, iar când a revenit la scoalã, a aflat cu stupoare cã a fost exmatriculat, atât el, cât si agresorul. De aici si pânã la bucãtãrie nu a mai fost decât un pas, spune Vasile.

“Astãzi mã voi prezenta cu un preparat propriu: pizza-desert. E o pizza reinterpretatã. Lucrez ca pizzer de 5 ani. Înainte de a mã apuca de aceastã meserie lucram ca sezonier, în timpul vacantei scolare, ajutor de bucãtar, ajutor de pizzar, tãiam, spãlam vase, orice, numai sã câstig un ban pentru scoalã”, a spus, în prezentarea sa, vasluianul Vasile Balan. “M-am simtit atras de bucãtãrie, era pentru mine. Bucãtãria, practic, mi-a schimbat viata. Si m-am axat pe ce mi-a plãcut si m-am priceput foarte bine: pizza”, a mai spus tânãrul. El a dezvãluit cã e cãsãtorit de 6 luni si cã pe sotie a cerut-o în cãsãtorie tot cu ajutorul unui preparat la care el se pricepe cel mai bine: o pizza în formã de inimã. Chefii au considerat ca fiind inedit pizza-desert a lui Vasile si l-au luat la întrebãri, mai cu seamã când au auzit cã, de fapt, el ar fi trebuit sã ajungã preot. Când a început povestea, chefii au rãmas uimiti de cele auzite.

“Am ajuns o legumã, aveam 40 de kilograme , acum am 70 de kilograme si arãt asa”

“La vârsta de 7 ani munceam la câmp, un vecin m-a luat în sânul Bisericii si mi-a plãcut. Am mers la un liceu specific, Seminarul Teologic din Husi. În ultimul an, un elev, un coleg de camerã, sã zic asa, de la o ceartã micã, de la o injurie, eu am vrut sã îi dau o palmã, ca bãietii (eu aveam 18 ani în momentul acela, iar el 16 ani), iar el m-a lovit cu un cutit în spate, exact 13 centimetri. Dupã care am fost în spital, am ajuns o legumã, aveam 40 de kilograme , acum am 70 de kilograme si arãt asa. Individul a fãcut arest preventiv exact cât am fost eu în spital, dupã care au început procesele, dar habar nu am, nici nu m-a mai interesat. M-am multumit cã am trãit”, a spus Vasile. “M-am întors apoi la Teologie , dar a fost un soc pentru mine, eu am încercat sã îmi termin anul, cã eu voiam sã ajung preot, dar ne exmatriculase pe amândoi. Si dupã care mi-am amintit cã mai este o sperantã, cã am o înclinatie spre bucãtãrie”, le-a spus Vasile celor trei sefi.

Victimã de douã ori: si înjunghiat, si dat afarã din Seminar!

Într-adevãr, vasluienii încã îsi mai amintesc acest caz, petrecut în 2011. În seara zilei de 9 mai, un apel la 112 anunta faptul cã un elev seminarist în vârstã de 18 ani a fost înjunghiat de un coleg de camerã, cu doi ani mai mic. Vasile Balan era din partea Fãlciului si se afla în clasa a XI-a. De urgentã a fost trimis cu o Ambulantã la Iasi, fiind diagnosticat cu “plagã înjunghiatã paravertebral drept” si “hemotorax drept”. Colegul care s-a rãfuit cu cutitul, Bogdan Venin pe numele sãu, a fost retinut si apoi arestat preventiv. Pe fond, acesta a fost condamnat la 3 ani de închisoare, cu suspendare si cu 5 ani, termen de supraveghere. Dupã incident, ambii seminaristi au fost dati afarã din scoalã, fãrã drept de apel.

Iatã cum s-a descurcat fostul seminarist, Vasile Balan, la “Chefi la cutite”:

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.