spot_img
spot_imgspot_img
28.8 C
Vaslui
02-iun.-2024

„Ucigasul” lui FC Vaslui este încã în libertate. Porumboiu viseazã urât!

- Advertisement -

DUREROS… Au trecut patru ani de la disparitia FC Vaslui de pe scena fotbalisticã din România. De atunci si pânã acum, personajul direct vinovat de distrugerea clubului de primã ligã – Ciprian „Pongo” Damian, fostul presedinte al CA de la Sporting Club – stã bine mersi în libertate, la adãpost de toate anchetele Politiei, plus afaceri de tot felul. Adrian Porumboiu, fostul finantator al FC Vaslui, spune cã nu se va lãsa pânã pe Damian nu va plãti pentru modul în care a fost „ucisã” echipa de fotbal.

În conferinta de presã în care Porumboiu anunta cã moldovenii de la Babilon au pierdut dreptul de a administra activele Comcereal-ului, acesta a fãcut si câteva precizãri legate de fosta echipã fanion a Vasluiului si de „uciasul” acesteia. „S-a pierdut o echipã de fotbal în niste conditii incredibile. De aproape patru ani, se pãstreazã o tãcere suspectã în legãturã cu investigatiile care se fac. Este foarte clar cã va rãspunde (e vorba de Ciprian Damian, n.r.). Desfid cu cea mai mare tãrie ideea cã Porumboiu se putea implica în aranjamentul despre s-a vorbit când s-a cerut insolventa, si anume cã sunt implicat. Nu puteam sã vând ceea ce aveam mai drag, ce am visat si am pus tot ce aveam mai curat! Mai grav este urmãtorul lucru: cã acest individ periculos al dracului, un ucigas de echipã, sperând cã va fi salvat de nenorocirile pe care l-a fãcut la club s-a transformat între timp într-un denuntãtor de date false la DNA crezând cã va scãpa. Dar, ceea ce nu se poate întoarce este echipa de fotbal, care este cel mai grav din toate. Greselile mele mi le asum si plãtesc pentru cã am avut încredere în anumiti oameni. Repet, dacã pentru unii dintre cei cu care am colaborat, distanta între mine si ei trebuia sã fie de 5.000 de kilomentri, acel individ de la club trebuia sã stea pe orice altã planetã, pentru cã miroase urât”, spune Porumboiu.

Lichidatorul de la Husi, interese ascunse?

„Am vãzut cã lichidatorul de la Husi (e vorba de Liviu Iacob, lichidatorul Sporting Club Vaslui, n.r.) lanseazã niste cifre total neprofesioniste, datorii de 100 de milioane de euro. Minciuni sfruntate. Sã lase dumnealui deoparte anumite interese. Sã nu dubleze sumele, sã dea impresia cã clubul avea 100 de milioane datorii. Clubul avea datorii doar la firmele din grupul Racova, vreo 20 de milioane de euro, atât si nimic mai mult. Si astãzi putea sã joace în prima ligã. Dacã vã duceti la dl. director Sava (seful AJFP Vaslui, n.r.), la Finante, domnia-sa vã va spune cã nu are voie sã dea câti bani a dat clubul la bugetul de stat. Vorbim de banii plãtiti de clubul de fotbal, numai în 2011-2012 s-au plãtit 10 milioane de euro. S-a dus buha în presa centralã si localã, cu cele 100 de milioane de euro datorii la FC Vaslui. Niste minciuni sfruntate – nu stiu ce interes are Iacob în treaba asta! – pentru cã se dubleazã sumele, adicã „Hai sã punem acolo cã dã bine”. În interesul cui? În interesul realitãtii… Dacã un ziarist merge la dl. Sava (e vorba de directorul AJFP Vaslui, n.r.) si îi cere sã spunã cât a plãtit clubul de fotbal, nu aflã nimic. Am sã-i spun eu dlui director de la Finante: clubul de fotbal, cât a functionat, a fost cel mai mare contribuabil dintre toate întreprinderile mici si mijlocii din judetul Vaslui. Pãi, nu trebuia sã iasã dl. Sava si sã spunã cã „Nu e corect, clubul a plãtit bani”? Firmele din fostul grup Racova Com Agro Pan au plãtit 500 de milioane de euro la bugetul statului. Câti plãtesc 500 de milioane de euro, la bugetul statului? Sã fim seriosi. Câte firme sunt din astea? Dacã vã amintiti, când s-a întâmplat cu amenda respectivã am spus cã nu Porumboiu este lovit în mod direct”, sustine Porumboiu.

„Poate sã facã acel individ 1 miliard de denunturi”

„Regretul meu cel mai mare e cã nu pot învia echipa de fotbal. Acel nenorocit care a fãcut ceea ce a fãcut, cu sigurantã va rãspunde. Poate sã facã un miliard de denunturi false, mincinoase, pe zi, la 1.500 de DNA-uri din toatã lumea, pentru cã de rãspuns tot va rãspunde. Nu pentru minciunile pe care le profereazã, ci pentru ceea ce a furat de la clubul de fotbal si pentru cã a distrus o echipã care trebuia sã functioneze. Era singura mândrie a vasluienilor. Banii îi ai, se duc, îi pierzi, îi recâstigi. Banii se fac, dar echipa de fotbal niciodatã nu mai poate sã fie adusã acolo unde a fost. De ce tace toatã lumea? Si-au imaginat niste minti bolnave cã poate fi un aranjament între mine si gunoiul ãla? Cum putea sã gândeascã cineva asa ceva? Uite cã s-a întâmplat! Nenorocitul stia cã tin foarte mult la echipa asta. Dupã asta, a încercat sã atace si familia, si firmele, a cerut insolventa, cã nu i se mai dau bani. Vã spun sincer, dacã în viatã – cã am o vârstã acum – mi-au plãcut femeile, echipa de fotbal mi-a plãcut mai mult ca orice femeie”, mai spune, trist, Adrian Porumboiu.

Porumboiu nu se va mai implica niciodatã în fotbal, la Vaslui

DECIZIE…„Niciodatã nu mã voi mai gândi la fotbal, nu am avut nici mãcar galeria de fotbal lângã mine. Nu veti vedea nicãieri în lume, în vreun oras, ca un ucigas de copii de pe strãzi sã nu pãteascã nimic. Îsi deschide baruri, firme peste tot, face doar denunturi si nu pãteste nimic. Nu am avut lângã mine trei persoane care sã vinã alãturi de mine si sã spunã ceva frumos, toatã lumea mã înjurã. Vã spun sincer, mã certa familia cã aveam discutii peste tot pentru FC Vaslui, iar eu le spuneam cã sunt vasluienii mei, trebuie sã fac ceva pentru ei. Când a jucat Steaua la Vaslui si ne-au bãtut cu 3-0, când Becali a sãrit gardul ca sã intre în stadion suporterii pe care îi lãsasem gratis în stadion îl aplaudau pe Gigi si mã înjurau pe mine. Era ceva fals în toatã treaba asta. Dacã simteam, o luam de la capãt, din divizia a 4-a, dacã simteam cã am de partea mea spectatorii, orasul. Asa nu are nicio logicã. Asta e exclus. Am fãcut greseala fatalã de a numi pe cineva acolo, dar de plãtit va plãti. Sunt hotãrâri definitive” – Adrian Porumboiu, fostul finantator al FC Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.