spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Loviturã de teatru la Primãria Voinesti, primarul declarat incompatibil!

- Advertisement -

VINOVÃTIE… Aurelian Miler, primarul comunei Voinesti, este la un pas de a pleca din primãrie, dupã ce a pierdut si la Curtea Supremã procesul pe care îl avea cu Agentia Nationalã de Integritate (ANI). În 2015, ANI a anuntat cã Miler este incompatibil cu functia de ales local. Pe site-ul Agentiei Nationale de Integritate, în martie 2015, apãrea un comunicat, prin care sapte primari sau fosti primari din România, erau declarati incompatibili cu functia de ales local. Printre acestia figura si Aurelian Miler, primarul comunei Voinesti. Dupã trei ani de procese la toate instantele din tarã, magistratii Curtii Supreme au dat sentinta care pecetluieste soarta primarului. „Decizia nr. 1121 din 15 martie 2018. Respinge recursul declarat de reclamantul Miler Aurelian împotriva sentintei nr. 2182 din 10 septembrie 2015, pronuntatã de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a VIII-a contencios administrativ si fiscal, ca nefondat. Definitivã”, este sentinta prin care Miler este scos de ANI din primãrie.

În 2015, Agentia Nationalã de Integritate anunta, sec: „Aurelian Miler, primar comuna Voinesti, judetul Vaslui se aflã în stare de incompatibilitate începând cu data de 11 octombrie 2010, întrucât detine, simultan cu functia de primar, si calitatea de comerciant persoanã fizicã în cadrul Miler Aurelian Întreprindere Individualã, încãlcând, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003. De asemenea, s-a aflat în stare de incompatibilitate si în perioada 6 ianuarie 2010 – 18 mai 2011, întrucât, simultan cu functia de primar, a detinut si functia de administrator al S.C. Agromiler S.R.L., încãlcând, astfel, dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”. La momentul în care a fost dat comunicatul, Miler a fost informat de cãtre Agentia Nationalã de Integritate despre faptul cã va beneficia de dreptul de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considerã necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Aurelian Miler nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apãrare.

Miler credea cã va câstiga în instantã

Contactat telefonic de reporterii VRN, în 2015, imediat dupã aparitia comunicatului Agentiei de Integritate, primarul Miler spunea cã se va apãra în instantã si cã nu are nicio problemã de legalitate. „Nu este nicio problemã. Este perioada din 2008, când dupã ce a câstigat alegerile, la firma mea, AgroMiler, am fost administrator pânã când am gãsit pe altcineva sã o administreze. O sã deschid un proces cu ANI, am termen de contestatie, nu e problemã ce ati primit de la ANI. Nu este definitiv nimic, nu existã relatie de colaborare între AgroMiler si Primãrie. Nu e cazul sã mã agit, firma mea nu este prestatoare de servicii, doar cresc animale. O sã dovedesc cã nu este nicio problemã. Doar am mai avut un proces cu ANI si l-am câstigat”, spunea Miler.

Prefectul judetului va emite ordin de revocare din functie

Ce urmeazã, dupã sentinta de la Curtea Supremã? Prefectura Vaslui ar urma sã primeascã de la cea mai înaltã instantã din tarã motivarea sentintei prin care Aurelian Miler este gãsit incompatibil cu functia pe care o detine. Dupã primirea acestui document, prefectul va emite un ordin de revocare din functie a primarului, caz în care CL Voinesti va trebui sã aleagã un primar interimar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.