spot_img
spot_imgspot_img
25.3 C
Vaslui
05-iun.-2024

Scoala Gimnazialã “Vasile Pârvan” din Bârlad, “Scoalã Europeanã” cu cel mai mare punctaj!

- Advertisement -

MÂNDRIA ÎNVÃTÃMÂNTULUI VASLUIAN…Ministerul Educatiei Nationale apreciazã la superlativ calitatea actului educational din institutia de învãtãmânt “Vasile Pârvan” din Bârlad. În cadrul competitiei de obtinere a titlului de “Scoalã Europeanã” s-au înscris, anul acesta, 112 unitãti de învãtãmânt de prestigiu din toatã tara. O prestatie de exceptie a avut Scoala Gimnazialã “Vasile Pârvan”, scoala care si-a adjudecat primul loc pe tarã, fiind în acest moment un reper pentru scolile din judetul Vaslui si din România. În rândul scolilor participante distingem Colegii Nationale, scoli de renume din toate judetele tãrii, motiv pentru care putem afirma cã aceastã competitie, organizatã de Ministerul Educatiei Nationale se bucurã de notorietate în rândul unitãtilor scolare din România, performanta în aceastã competitie fiind un motiv de mândrie pentru cei care au obtinut aceastã titulaturã.

Institutia bârlãdeanã de învãtãmânt si-a adjudecat primul loc pe tarã în competitia de obtinere a titlului de “Scoalã Europeanã”, ocupând pozitia I (cu 192 de puncte) în ierarhia scolilor cîstigãtoare din întreaga tarã. Certificatul de “Scoalã Europeanã”  aduce o recunoastere nationalã a rezultatelor obtinute de scoala respectivã în comunitatea unitãtilor scolare de top din tarã. „Pentru Scoala Gimnazialã <<Vasile Pârvan aceastã competitie a constituit un prilej de a demonstra dorinta si intentia noastrã de a oferi o alternativã viabilã, coerentã si structuratã în demersul educational pe care învãtãmântul românesc si-l asumã în acest moment. Doar promovarea echidistantã si echilibratã a valorilor organizationale si a cooperãrii pe diferitele paliere strategice, existente la nivelul unei organizatii scolare, poate asigura obtinerea unei asemenea distinctii nationale. Acest loc fruntas în competitia de obtinere a titlului de scoalã Europeanã este o onoare pentru noi si reprezintã rezultatul activitãtilor desfãsurate de elevii scolii, de profesori si de partenerii europeni si americani în ultimii trei ani scolari. Multumesc elevilor, profesorilor si pãrintilor pentru sustinerea si încrederea pe care au oferit-o scolii”, ne-a declarat profesorul Daniel Stefãnicã, directorul Scolii Gimnaziale “Vasile Pârvan” din Bârlad.

Rezultatele de exceptie au fãcut sã ajungã pe locul 1!

Pentru a se putea obtine un asemenea rezultat, Scoala “Vasile Pârvan” a oferit un exemplu de bune practici si capacitatea de a initia si implementa proiecte adresate comunitãtii scolare, de anvergurã Europeanã, proiecte care au implicat cadre didactice, elevi, pãrinti si reprezentanti ai comunitãtii locale. Cele mai relevante activitãti în acest sens au fost: Proiectul Erasmus +  ”Interculturalitate si tolerantã în mediul educational “, derulat între anii 2015 – 2016, coordonat de prof. Stefãnicã Daniel; Proiectul Erasmus +  “Our school, our playground ”, care se deruleazã în prezent, coordonat de prof. Mariana Dulgheru Munteanu; Patru proiecte eTwinning, proiectul international “Mark Twain” derulat în colaborare cu Global Volunteers din Statele Unite ale Americii, activitãti de voluntariat în colaborare cu Ministerul Tineretului si Sportului, cursuri de educatie nonformalã si conferinte finantate din fonduri europene prin programul Erasmus+, precum si nenumãrate alte proiecte locale si activitãti extrascolare care au promovat valorile europene în cadrul scolii.

Bârladul va fi singurul oras care va sustine un discurs la ridicarea certificatului de Scoalã Europeanã!

Scoala a câstigat un prestigiu binemeritat în comunitatea bârlãdeanã atât prin rezultatele foarte bune obtinute de elevii scolii la olimpiade scolare si la concursuri din domeniul scolar cât si prin rezultatele de la Evaluarea Nationalã – clasa a VIII-a. În urma obtinerii acestui titlu o delegatie a Scolii gimnaziale “Vasile Pârvan” se va deplasa la Bucuresti pentru a ridica certificatul în cadrul unei ceremonii speciale si va fi singura scoalã care va avea dreptul de a sustine un discurs în fata oficialitãtilor prezente.

Competitia „Scoalã Europeanã” se adreseazã tuturor unitãtilor de învãtãmânt preuniversitar care au fost si sunt implicate în programele europene din domeniul educatiei si formãrii profesionale si constã în evaluarea calitãtii si coerentei managementului scolii, reflectat în documentele manageriale, precum si a impactului pe care activitãtile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizationale si a ethosului scolii. Lansatã în 2004 ca semn al recunoasterii contributiei scolilor românesti la sprijinirea eforturilor României de întegrare în Uniunea Europeanã, Competitia pentru obtinerea certificatului „Scoalã Europeanã” este recunoscutã de înstitutiile europene ca un bun exemplu de sustinere si valorizare a parteneriatelor scolare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educatiei si formãrii profesionale. Certificarea scolilor cu titlul „Scoalã Europeanã” le conferã recunostere si prestigiu în cadrul comunitãtilor educationale, iar eforturile pe care le fac pentru mentinerea titlului obtinut, determinã un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi si noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunãtãtire a managementului scolar si la dezvoltarea unei culturi organizationale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.