spot_img
spot_imgspot_img
30.3 C
Vaslui
03-iun.-2024

SOCANT… Anticoruptia de la Chisinãu a angajat un bãtãus din Italia, în lotul „vamesilor de la Albita”!

- Advertisement -

INCREDIBIL…Igor Caraman, personajul folosit de DNA pe post de investigator sub acoperire în Vama Albita, în urmã cu patru ani, era condamnat la o pedeapsã de trei ani cu suspendare, de cãtre o instantã din Italia, în momentul în care Directia Nationalã Anticoruptie a decis sã-l racoleze pentru a afla despre ceea ce fac vamesii din Albita. „Prin prezenta vã informãm cã Igor Caraman a activat în cadrul Centrului National Anticoruptie în perioada 23.04.2014 – 04.05.2016, în functia de ofiter de investigatii”, se aratã în documentul semnat de CNA Republica Moldova, la data de 30 iunie 2016. Adicã, cetãteanul Caraman fusese angajat fictiv de procurorii DNA din România, în urma unor discutii cu colegii de la Chisinãu.

Avocatii vamesilor din „lotul Albita” au aflat, cu stupoare, faptul cã investigatorul sub acoperire angajat de DNA România, în colaborare cu Centrul National Anticoruptie, din Republica Moldova, Igor Caraman, nu lucra la CNA, în Chisinãu, asa cum s-a încercat sã se acrediteze ideea, în ultimii doi-trei ani. Acesta era un detinut de drept comun în Italia, care a fost arestat de autoritãtile italiene, la Roma, în 2016, asa cum reiese dintr-o adresã trimisã, pe 21 mai a.c., Inspectoratului General al Politiei Române, de cãtre Biroului Atasatului cu Afaceri Interne din capitala Italiei. „Urmare a cererii de asistentã înaintatã de Tribunalul Vaslui, cu nr. 2753/89/2014, din 18.05.2018, avem onoarea sã vã informãm cã (…) nu existã posibilitatea de a se stabili cu exactitate dacã Caraman Igor, nãscut la (…) se afla pe teritoriul Italiei la 22.02.2016. Extinzând verificãrile în toate bazele de date apartinând Serviciului de Cooperare Internationalã de Politie – Directia Centralã a Politiei Judiciare, cu privire la persoana vizatã, suntem în mãsurã sã vã comunicãm urmãtoarele:

–         la 12.02.2013, Caraman Igor a fost condamnat la o pedeapsã de trei ani cu suspendare, pentru comiterea la 04.01.2009 a unei infractiuni de vãtãmare corporalã;

–         la 7.01.2015, Tribunalul din Trieste a dispus anularea suspendãrii pedepsei închisorii;

–         la 10.01.2015, Caraman Igor a fost pus sub urmãrire la nivel national, pe teritoriul Italiei, pentru executarea restului de pedeapsã în regim de detentie;

–         la 04.05.2016, persoana în cauzã a fost identificatã pe aeroportul de la Fiumicino, la intrarea în Italia, sosind cu o cursã aerianã de la Chisinãu”, asta scriu oficialii români din Roma, despre personajul care a produs mare vâlvã în Vama de la Albita”.

A fost prima recunoastere oficialã primitã de avocatii vamesilor de la Albita, prin care se contureazã un scenariu de prost gust, în care procurori anticoruptie români angajeazã un infractor din Republica Moldova, în complicitate cu procurorii anticoruptie de la Chisinãu, pentru a demasca asa-zisele afaceri de coruptie de la vama Albita. Dupã ce a fost condamnat, Caraman a declarat cã va locui, pe toatã perioada executãrii pedepsei, la o mãtusã. Acolo l-au cãutat autoritãtile, dar nu au dat de el. Unii spun cã, în prezent, Caraman ar fi în Moldova, venit sã-si viziteze mama bolnavã, însã nu existã o variantã oficialã. Rãmâne de vãzut dacã autoritãtile din România vor reusi sã-l mai aducã mãcar o datã în fata instantelor de judecatã sau în fata unei camere de luat vederi, pentru ca fostul „investigator sub acoperire” sã depunã mãrturie. Dar, oare, ce-ar mai fi de spus?

„Avem documente oficiale, care aratã cã Igor Caraman nu era angajat la CNA din Republica Moldova, în momentul în care el semna acele note informative si procese verbale. El fusese condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în Italia, era un infractor cãutat în Italia, dar se spune cã era folosit ca investigator sub acoperire. Nu avea nicio calitate în acest dosar, toate documentele semnate de el sunt nule”, spune unul dintre avocatii vamesilor. „Am cerut instantelor de judecatã din România sã facã adrese oficiale cãtre CNA din Republica Moldova, dacã în perioada iulie-octombrie 2013 acest Igor Caraman era angajat al CNA din tara vecinã, ori acesta nu era nici ofiter de politie judiciarã si nici angajat al Centrului National Anticoruptie. Pentru cã, din documentele primite de instantã, de care noi am luat cunostiintã astãzi (luni, 4 iunie, n.r.), Igor Caraman nu era angajat al CNA, rezultã cã protocolul dintre DNA România si CNA Republica Moldova este lovit de nulitate, pentru cã Igor Caraman nu avea nicio calitate oficialã pentru a semna documentele care sunt în dosar”, a explicat avocat Oana Iovu, apãrãtor al vamesilor în acest dosar. Rãmâne de vãzut ce vor spune judecãtorii la termenul din 14 iunie, când se vor analiza noile probe din dosar.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.