spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

ORDIN DE LA BUZATU: Cu cãmãsi sau tricouri albe, 3.000 de pesedisti vasluieni iau cu asalt Capitala!

- Advertisement -

MARELE MITING…Cu Buzatu în frunte, mii de social-democrati vor fi prezenti, sâmbãtã seara, în Piata Victoriei, la mitingul de sustinere a Guvernului. Desi, initial, se vorbea de echiparea cu tricouri albe, iatã cã o ultimã precizare venitã de la sediul central al PSD arãta, seara trecutã, cã cei care nu au tricouri albe pot veni la miting cu cãmãsi albe. 18 autocare, 32 de microbuze si 180 de masini personale din judetul Vaslui, pline cu pesedisti, vor pleca spre Capitalã la ora prânzului, urmând a ajunge în jurul orei 18.00 la locurile de parcare special pregãtite în Bucuresti. Marea problemã a celor care pleacã la miting este podul de la Mãrãcineni, cel care leagã Moldova de Bucuresti, pod care este în lucru si pe care se circulã foarte greu. Ieri, de exemplu, cozile spre Buzãu însumau mai bine de cinci kilometri, ceea ce înseamnã cã sutele de autocare care vin dinspre Moldova la miting vor avea de asteptat ore întregi.

Fiecare organizatie PSD din tarã a mobilizat pentru mitingul de sâmbãtã searã de la sute pânã la câteva mii de oameni, care se vor deplasa spre Capitalã cu sute de masini personale, autocare, microbuze si chiar garnituri de tren închiriate. Judetul Vaslui, de exemplu, va avea în jur de 30 de autocare si autobuze pline cu pesedisti, care vor pleca în coloanã spre Bucuresti, în jurul orei 12.30. Cheltuielile legate de transportul oamenilor la miting sunt suportate de fiecare organizatie în parte. De asemenea, se asigurã pentru manifestatie si bannere cu texte recomandate de organizatia centralã si, dupã caz, stabilite de cea judeteanã. În multe cazuri, membrilor si simpatizantilor li s-a recomandat sã-si aducã „pachetelul” cu mâncare de acasã, doar apa fiind pusã la dispozitie de cãtre organizatori. „Din Vaslui vor participa între 2.500 si 3.000 de membri si simpatizanti. Unii se vor deplasa cu masinile personale, altii vor merge în grupuri organizate, cu mijloace de transport închiriate. S-au fãcut contracte cu firme de transport, totul s-a desfãsurat cu responsabilitate. Sefii de organizatii din judet s-au mobilizat si s-au implicat pentru organizarea corespunzãtoare a deplasãrilor cãtre capitalã”, spune secretarul executiv al PSD Vaslui, Ciprian Trifan. Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a anuntat, încã de la începutul sãptãmânii, cã organizatia pe care o conduce poate sã mobilizeze peste 2.500 de oameni pentru mitingul de la Bucuresti. El i-a invitat, totodatã, si pe cei care nu sunt membri de partid sã se alãture actiunii PSD de pe 9 iunie. Vasluienii care pleacã la miting trebuie sã aibã lanternã sau telefon mobil cu lanternã, sã fie îmbrãcati în haine albe sau costume populare, dar sã aibã si imnul României tipãrit, varianta prescurtatã. Pesedistii vasluieni mai trebuie si „sã se asigure cã au numãrul de telefon al soferului si al responsabilului mijlocului auto cu care s-au deplasat la Bucuresti, precum si numãrul de înmatriculare”. Se anuntã, de pe acum, o mare problemã în transportul pesedistilor la Bucuresti, pentru cã podul de la Mãrãcineni este în lucru, iar coloanele de masini se vor întinde pe kilometri, ceea ce va însemna ore întregi de asteptare la intrarea în Buzãu. Cei care pleacã de la Vaslui spre Bucuresti vor ajunge abia duminicã dimineatã acasã, dupã o noapte în care vor dormi pe scaune sau pe podelele autobuzelor, nemâncati si extrem de obositi. Dar, câtã vreme mergi la Bucuresti sã-i aperi pe Dãncilã si pe Dragnea, parcã aceste „detalii” nu mai conteazã…

Coloanele de autobuze si autocare, supravegheate din elicopter!

Mai trebuie spus cã autocarele PSD de la Vaslui vor astepta în oras coloana de autocare PSD de la Iasi, dupã care vor pleca împreunã spre Capitalã. Coloanele de autocare si autobuze vor trebui sã intre în jurul orei 17.00 în Bucuresti, cel mai târziu, pentru a fi dirijate cãtre locurile de debarcare si de parcare a masinilor, pe traseul Soseaua Colentina – Piata Obor – Piata Charles de Gaulle, care este si locul de debarcare pentru participanti, în jurul orei 18.00. Autocarele de la Vaslui si Iasi vor fi parcate la Romaero Bãneasa. Un elicopter, în care se va afla un politist rutier care va transmite informatii utile colegilor de la sol, va survola toatã ziua de sâmbãtã peste Capitalã si împrejurimi, anuntã purtãtorul de cuvânt al Politiei Române, Georgian Drãgan, în contextul în care în Capitalã vor fi organizate mai multe manifestatii publice. „Sâmbãtã, începând cu ora 13.30, pânã la ora 22.00, în Capitalã vor fi instituite si mentinute, alternativ, anumite restrictii de trafic. Astfel, politistii rutieri împreunã cu cei de ordine publicã vor fi mobilizati atât în zona principalelor puncte de stationare de pe itinerariile de deplasare ale participantilor, cât si pe intrãrile si iesirile din municipiu. Totodatã, un elicopter al Inspectoratului General de Aviatie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va survola deasupra Capitalei si a împrejurimilor. În acest elicopter se va afla un politist rutier, care va transmite informatii utile colegilor de la sol, în vederea actionãrii în zonele unde existã probleme de fluentã a traficului rutier. Recomandãm tuturor sã acceseze site-ul, precum si pagina oficialã de Facebook a Politiei Române, unde vor fi postate zonele, intervalele orare cu restrictii rutiere, precum si hãrtile cu rute ocolitoare”, a spus Georgian Drãgan, într-o declaratie de presã despre mãsurile dispuse de Politia Românã pentru asigurarea unui climat de ordine si sigurantã publicã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.