spot_img
spot_imgspot_img
29.1 C
Vaslui
03-iun.-2024

E oficial: Buzatu îl sustine pe Dragnea pânã în pânzele albe!

- Advertisement -

DECIZIE… Dupã condamnarea în primã instantã a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, la 3 ani si 6 luni de închisoare cu executare, ieri a fost convocatã o sedintã de urgentã, cu participarea liderilor PSD din toatã tara. Cumva, înainte de sedintã se spunea cã baronii PSD îl vor sustine în continuare pe Dragnea, lucru care s-a si întâmplat. Dumitru Buzatu, presedintele PSD Vaslui, spunea, înainte de sedintã, cã partidul va da o decizie de sustinere pentru Liviu Dragnea, astfel încât acesta sã rãmânã la conducerea PSD: „Noi nu avem ce decizie sã luãm, au luat-o deja judecãtorii. Dar în sedinta CEx cred cã se va da o decizie de sustinere pentru Liviu Dragnea, sã râmânã presedintele PSD, sã ducã mai departe programul de guvernare”. Întrebat dacã asta nu încalcã criteriile de eticã ale PSD, întrucât Liviu Dragnea are o condamnare în primã instantã la închisoare cu executare, Dumitru Buzatu a spus: “Eu am spus încã de atunci cã acele criterii de eticã nu erau în regulã. Ar trebui sã se tinã cont atunci când se dã o sentintã definitivã”. Buzatu a mai declarat cã el crede cã decizia CCR pentru Kovesi si numirea lui Vlase la SIE sunt subiecte mai importante decât subiectul sustinerii lui Dragnea: „Evident, va trebui sã ne mentinem calmul si sã le arãtãm tuturor celor care cred cã se poate reedita momentul Ciolos, într-o altã variantã, cã nu se va întâmpla acest lucru. Credibilitatea PSD este asiguratã nu numai de membri, ci si de ceea ce face pentru oameni, iar oamenii au o pãrere bunã despre politica PSD. Asadar, îi îndemnãm pe toti sã fie calmi si vom vedea ce se va întâmpla. Va trebui sã asteptãm urmãtoarea decizie a instantei”.

Iatã ce au decis liderii PSD, la Comitetul Executiv National!

“Având în vedere programul de guvernare asumat de Partidul Social Democrat în fata cetãtenilor români, la alegerile generale din 2016; tinând cont de mãsurile din acest program, care urmeazã sã fie luate sau care sunt deja în curs de implementare si care pot aduce beneficii majore în ceea ce priveste cresterea veniturilor românilor si pentru realizarea investitiilor de interes strategic pentru România; Luând în considerare faptul cã presedintele PSD, Liviu Dragnea, este garantul politic al realizãrii programului de guvernare si principalul factor de stabilitate al guvernãrii si al majoritãtii parlamentare; Respectând prezumtia de nevinovãtie si dispozitiile în aceastã materie din directivele europene, din deciziile CEDO si ale Curtii Constitutionale, care statueazã acest principiu ca una din valorile fundamentale ale democratiei si ale statului de drept, Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat DECIDE:

1) Sustinerea presedintelui PSD Liviu Dragnea în toate functiile politice detinute de acesta la conducerea partidului si la conducerea Camerei Deputatilor din Parlamentul României.

2) Sustinerea Guvernului condus de primul ministru Viorica Dãncilã, pentru continuarea si accelerarea realizãrii mãsurilor prevãzute în programul de guvernare.

3) Realizarea tuturor demersurilor legale si constitutionale pentru finalizarea si accelerarea procedurilor privind adoptarea modificãrilor la legile justitiei si a codurilor penale, pentru punerea acestora în acord cu deciziile Curtii Constitutionale, a Curtii Europene a Drepturilor Omului, a directivelor europene si în conformitate cu standardele în aceastã materie ale Comisiei de la Venetia.

4) Utilizarea cu fermitate a tuturor mecanismelor si procedurilor legale si parlamentare pentru denuntarea abuzurilor din Justitie, realizate în baza unor protocoale secrete ilegale.

5) Utilizarea cu determinare a tuturor cãilor legale pentru consolidarea autoritãtii Curtii Constitutionale, astfel încât deciziile definitive si obligatorii ale acestei instante supreme sã fie respectate si puse în executare de cãtre toate autoritãtile statului român”, este documentul semnat de toti liderii PSD din tarã, inclusiv de cãtre presedintele organizatiei Vaslui, Dumitru Buzatu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.