spot_img
spot_imgspot_img
19.4 C
Vaslui
07-iun.-2024

Pagube mari în Pogana si Epureni, în urma ploilor torentiale! FOTO | VIDEO

spot_imgspot_img
- Advertisement -

NATURA DEZLÃNTUITÃ…În urma precipitatiilor abundente, comunele Pogana si Epureni au fost grav afectate! Satele Bursuci si Bârlãlesti din comuna Epureni si satul Mãscurei, din comuna Pogana, unde s-a distrus un pod abia construit, sunt cele mai afectate de viiturile puternice care au avut loc. Ieri, comisia formatã din reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui, Prefecturii Vaslui si ai Primãriei Epureni au evaluat pagubele produse si vor înainta un raport cãtre Guvernul României.

Ploile terentiale care au cãzut vineri si sâmbãtã, au distrus mare parte din drumurile comunale ale comunelor Epureni si Pogana. „Am instituit starea de urgentã în comuna Epureni, am convocat departamentul pentru situatii de urgentã informând ISU Vaslui  si Institutia Prefectului. Multumesc pe aceastã cale prefectului Eduard Popica, ce a dat curs solicitãrii mele fiind prezent la fata locului pentru a constata pagubele produse de furia naturii!”, a precizat Carmen Bîlbie, primarul comunei Epureni. Ieri, comisia formatã din reprezentanti ai ISU Vaslui, Prefecturii Vaslui si ai Primãriei Epureni au evaluat pagubele produse si vor înainta un raport cãtre Guvernul României. De asemenea, a fost emis si un comunicat de presã de la Institutia Prefectului Vaslui, în care sunt mentionate pagubele însemnate produse de ploi atât în comuna Epureni cât si în comuna Pogana, unde a fost distrus si un pod, între satele Pogana si Mãscurei.

„Precipitatiile înregistrate în ultimele zile în judetul Vaslui au produs pagube în mai multe localitãti rurale. Cele mai însemnate pagube au fost înregistrate în comunele Pogana si Epureni. La Pogana, patru locuinte din satul Bogesti au fost inundate, iar autoritãtile locale au intervenit cu motopompe pentru a scoate apa din case, nefiind nevoie ca proprietarii sã fie evacuati. La Mãscurei a fost avariat un pod, însã satul nu a rãmas izolat, existând o rutã ocolitoare. De asemenea, peste 2 km de drum pietruit au fost avariati de furia apelor. La Epureni, ploile au produs pagube si mai mari. Un pod din satul Bursuci a fost avariat, iar o ravenã din satul Horga a fost distrusã, existând riscul ca apele sã distrugã o portiune din DJ 244J. Mai multe drumuri comunale si sãtesti din localitãtile Bursuci si Bârlãiesti au fost distruse de ape. Prefectul Eduard-Andrei Popica a fost prezent în teren, pentru o primã evaluare, urmând ca în perioada urmãtoare sã fie trimisã o echipã de constatare a tuturor pagubelor produse de precipitatii în cele douã comune.”, a precizat Cristi Lapa, purtãtorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.