spot_img
spot_imgspot_img
23.3 C
Vaslui
20-mai-2024

Sindicalistii vasluieni sunt pe baltã, la Solesti: „Vor fi prinsi crapii Dragnea, cu solzi si crapii Tãriceanu, fãrã solzi”

- Advertisement -

PESCARI…La Solesti se desfãsoarã un concurs anual de pescuit, dedicat sindicatelor din judet, concurs la care participã câteva zeci de persoane. Actiunea a început asearã, în jurul orei 17.00, si este programatã sã se termine sâmbãtã, pe înserat. „La proteste ca la rãzboi, înapoi! La pescuit, ca la plãcinte, … înainte!. Nu-i mare scofalã sã punem de-o saramurã sindicalã!”, a precizat Gheorghe Croitoru, organizatorul celei de a XIII-a editii a concursului „Cupa CNSLR Frãtia Vaslui la pescuit”.

Iatã si comunicatul oficial al concursului, pregãtit de liderul CNSLR Frãtia, Gheorghe Croitoru: „Odatã cu vara asta prematur sositã a crescut si nerãbdarea sindicalistilor Frãtiei vasluiene privind organizarea „manifestatiei de protest” pe baltã, sub sloganul „La proteste ca la rãzboi, înapoi! La pescuit, ca la plãcinte, … înainte!”, altfel spus, „Nu-i mare scofalã sã punem de-o saramurã sindicalã!”. Pentru asta, am pregãtit cea de a XIII-a editie a concursului „Cupa CNSLR Frãtia Vaslui la pescuit”. Balta pe care se va desfãsura actiunea în acest an este aceeasi ca si anul trecut, dar pe malul celãlalt al Acumulãrii Solesti, din com. Solesti. Cunoscutã fiind apetenta sindicalistului român, dar nu numai a lui, pentru a nu se bate sã-si apere drepturile, întrebându-se permanent dacã „muieti sunt posmagii?”, ne punem nãdejdea cã, fiindu-ne alãturi cu acest prilej, experienta, expertiza tuturor participantilor în comunicare, în istoria si teoria luptei sindicale ne vor fi de un real folos. Daca vã pasioneazã si pescuitul puteti evolua în afara concursului, care se va desfãsura de vineri 6 iulie 2018, începând cu orele 17.00, si pânã sâmbãtã, 7 iulie 2018, pe înserat. Organizatorii vor decide în modul cel mai democratic asupra momentului când se va face premierea, la lumina zilei, atunci se vor atribui câteva premii, mai multe mentiuni si adeverinte de participare. Eventualele contestatii se adreseazã Curtii si se vor rezolva dupã Codul muncii”, scrie Croitoru.

Iatã ce specimene vor fi pescuite de sindicalisti!

„În fauna parlamentarã a lacului exista pesti mari apartinând puterii, niste chitici de la opozitie, toti abordabili functie de nada utilizatã. Nu existã presedinte, nu existã binom, nici alte organe din astea deoarece toti pestii sunt surdo-muti. Crapii Dragnea cu solzi si crapii Tãriceanu fãrã solzi s-ar putea sã nu punã gura, ei având în acest moment preocupãri de ordin legislativ si anume revizuirea Codurilor bãltii cu privire la redefinirea familiei, la prezumtie, la prohibitie si alte aspecte ce privesc bãltoaca paralelã. Pot fi întâlniti în travesti sub denumirea „chitici” grindeni si tudosei, neexistând interdictie la a-i retine. Plãtica Adâncilã e fruntea bãltii. Fidelã programului de guvernare si crapului cel mare, sade mai la fund slobozind din când în când bule papale spre deliciul presei de baltã. Carasul cel blond se ocupã de fiscalitate si de economia acvaticã fãcând sã duduie helesteul. Stiuca Olguta e omniprezentã la munca din baltã oferind salarizare unicã în sistem si fãcând multe valuri în jurul ei. Opozitia anemicã se hrãneste cu râme si motiuni si este reprezentatã de salãul gurã multã de la liberali, de fitofagul popular bãse si somni ai uniunii salvati balta. Mai nou, printre ei micul avat Titulescu încearcã sã-si facã grup acvatic cu personaje de pe centura bãltii. De la minoritãti o sã vã facã ceva draci niste scoici si raci”.

„Sunt admise si colegele noastre, sirenele”

„Capturile pot fi momite prin negociere directã, folosind indicatiile pretioase din codul de dialog social, cu râme, cu vermisori, cu alte gângãnii sau boabe accizate cu gângãveli guvernamentale si gâlceava prezidentialã. De preferat este ca dupã ora 21.00 pestii sã fie lãsati sã se odihneascã. Regulamentul competitiei si în acest an este cel de anul trecut.

1. Sindicatul poate avea mai mult de o echipã de sindicalisti, cã doar el plãteste;

2. Fiecare echipã poate folosi maxim 4 (patru) unelte de pescuit având maxim câte un ac fiecare;

3. Cîstigã echipa care, fãrã sã cumpere vreun chitic de la terti, prinde singurã cel mai mult peste;

4. Sindicatul trebuie sã aibã casierul sindicatului prezent pe baltã, cu cei 70 lei/echipã pentru taxã. Se vor elibera chitante fiscale, nu se garanteazã norocul;

5. Alte reguli se vor comunica la fata locului în functie de dorinta celor care administreazã balta.

Atentie si la alte câteva reguli! Nu se mai dã cu bâta în baltã! Este interzis scãldatul indiferent de temperaturi. Sunt admise în concurs, datoritã egalitãtii de sanse, si colegele noastre sirene. Sindicatele au fost obligate sã invite la aceastã actiune si echipa patronatului pentru a vedea ce asemãnãri sunt între greva generalã si greva fiscalã. Nu se admite migratia competitorilor de la un sindicat la altul, asa ca în politicã. Nu se admit minciunile pescãresti în timpul competitiei, iar dupã, sunt de preferat cele gogonate. Logistica necesarã sustinãtorilor trebuie sã aibã obligatoriu si aperitive, ce vor fi consumate înainte si dupã terminarea concursului ori în pauzele dintre soaptele de încurajare”, mai anuntã liderul de sindicat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.