spot_img
spot_imgspot_img
20.8 C
Vaslui
23-mai-2024

Peste 5000 de locuitori ai judetului Vaslui au semnat initiativa „Fãrã penali în functii publice”

- Advertisement -

SÃTUI… Vasluiul se aflã printre judetele fruntase în clasamentul semnãturilor strânse pentru sustinerea cetãteneascã „Fãrã penali în functii publice”. Din totalul celor 261.414 semnãturi adunate pânã acum, 5.263 au fost date de vasluieni, ceea ce claseazã judetul nostru pe locul 17 la nivel national. Cei mai multi semnatari au fost în Bucuresti- 56.032, iar cei mai putini în judetul Harghita- 204. Campania de strângere a semnãturilor continuã la cortul de lângã Casa de Culturã.

Potrivit site-ului farapenaliinfunctiipublice.ro, ieri, numãrul total la nivel national de semnãturi strânse pentru a nu le mai permite celor condamnati definitiv la pedepse privative de libertate pentru infractiuni sãvârsite cu intentie sã fie alesi în organele administratiei publice locale, în Camera Deputatilor, în Senat si în functia de Presedinte al României, crescuse la 279.519, din care 5.265 din Vaslui. Într-un clasament al celor mai multe semnãturi, judetul nostru ocupã locul 17 pe tarã, semn cã vasluienii s-au sãturat de penali în functii publice.

Initiativa, la jumãtatea drumului

Initiativa „Fãrã Penali în functii publice” apartine reprezentantilor mai multor asociatii, ONG-uri si este sustinutã de partidul Uniunea Salvati România (USR). Potrivit organizatorilor este nevoie de 500.000 de semnãturi ale românilor din cel putin 21 de judete ale României, pânã la jumãtatea lunii august, pentru a demara un proiect legislativ de modificare a Constitutiei, astfel încât persoanele condamnate definitiv sã nu poatã fi alese în organele administratiei publice locale, în Parlament si în functia de Presedinte al României.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.