spot_img
spot_imgspot_img
20.8 C
Vaslui
23-mai-2024

Peste 2000 de vasluieni au spus „adio, birocratie si drumuri la Finante”

- Advertisement -

MODERNIZARE…Ministerul Finantelor Publice a transmis prin postã, contribuabililor persoane fizice, o scrisoare personalizatã, care contine informatii ce permit înregistrarea în Spatiul Privat Virtual (SPV) de la orice dispozitiv conectat la internet. Pânã la 1 iulie, 2154 de vasluieni au devenit utilizatori ai acestui Serviciu, care a fost creat pentru a veni în sprijinul celor care realizeazã venituri.

Administratia Judeteanã a Finantelor Publice (AJFP) Vaslui anuntã cã, potrivit prevederilor legale în vigoare, contribuabilii pot opta, în vederea lãmuririi problemelor de naturã fiscalã, pentru comunicarea prin mijloace electronice. În acest sens, pe site-ul Autoritãtii Nationale de Administrare Fiscalã, www.anaf.ro, este disponibil Serviciul „Spatiu privat virtual” (SPV), pe care contribuabilii pot sã se informeze asupra obligatiilor fiscale de achitat. Astfel, la începutul lunii iulie 2018, în SPV erau înscrisi 2154 utilizatori din raza de administrare a AJFP Vaslui, dintre care 1525 persoane fizice si 659 persoane juridice si alte entitãti.

Începând cu 2019, depunerea online a Declaratiei Unice va fi obligatorie

Vasluienii trebuie sã învete sã lucreze mai mult cu calculatorul, si asta pentru cã în urmãtorii ani, Declaratia Unicã se va depune doar online. Potrivit Ministerului de Finante, „din 16 mai 2018, orice persoanã care realizeazã venituri din activitãti economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea sã le declare online. Formularul electronic inteligent al Declaratiei Unice este disponibil în Spatiul Privat Virtual. Potrivit legislatiei fiscale în vigoare, începând cu anul 2019, depunerea online a Declaratiei Unice este obligatorie”. Prin intermediul Spatiului Privat Virtual, vasluienii se mai pot informa asupra obligatiilor fiscale, pot descãrca decizii de impunere si pot verifica situatia declarãrii contributiilor sociale. Pentru înregistrarea în acest sistem, contribuabilii care au primit scrisoarea trebuie sã aibã acces la un dispozitiv conectat la internet si sã pregãteascã urmãtoarele informatii: numãrul documentului format din 12 cifre, înscris în partea stângã sus a primei pagini a scrisorii primite; Codul Numeric Personal (CNP); sau Numãrul de Identificare Fiscalã (FIN), înscris sub numãrul documentului, seria si numãrul actului de identitate; adresa de email proprie; numãrul de telefon personal; un nume de utilizator ales pentru autentificarea în SPV, parola necesarã autentificãrii în SPV.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.