spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

SOCANT: Padoc ilegal de câini, în apropierea Vasluiului!

- Advertisement -

MARE SCANDAL… Este mare zarvã într-un cartier din comuna Lipovãt, la câtiva kilometri de oras, zonã locuitã de familii care au fugit din Vaslui pentru o zonã linistitã. De aproape o lunã de zile, o persoanã care a cumpãrat o casã situatã în zona Cantonului Silvic, „la Cãpriana”, asa cum îi spun localnicii, a adus aici zeci de câini, pe care îi tine în spatii neamenajate complet, astfel cã animalele flãmânde ies în stradã si atacã oamenii, pe unii chiar în curtile lor. Peste 50 de familii din zonã, care detin case mari si chiar vile impozante au semnat o petitie cãtre Prefecturã, postul de politie, Garda de Mediu sau Directia de Sãnãtate Publicã, prin care cer ca proprietara acestei case si a padocului ilegal – femeie este sora fostului sef al Inspectoratului în Constructii, Cezar Crãescu – sã scoatã de acolo animalele, pânã nu se întâmplã o nenorocire.

Sunt trei sãptãmâni de când localitatea Lipovãt trãieste un cosmar. Un ONG din judet, care strânge câini pentru a-i trimite în strãinãtate, a cumpãrat o casã într-un cartier frumos de vile din Lipovãt, cel mai select din sat, locuit de oameni care muncesc în Vaslui si care au abandonat apartamentele de la oras pentru o viatã linistitã la tarã. Pe la jumãtatea lunii iulie, o femeie care a cumpãrat acolo o casã mai veche a început sã aducã zeci de câini fãrã stãpân, chipurile pentru a-i trimite mai departe în strãinãtate. Dar, mãsurile de securitate si padocurile pregãtite pentru câini au fost atât de slab aranjate, încât multi câini au trecut de garduri si au iesit în stradã. Mai mult, spun locuitorii din zonã, zecile de câini care stau acolo emanã un miros insuportabil, lãtrând de dimineatã si pânã noaptea. „Nu se poate, domnule, asa ceva! Latrã nonstop, fac mizerii, în cel mai select cartier din Lipovãt. Oamenii aceia au muncit pentru casele respective, iar acum nu mai au liniste. O femeie a mers în grãdina casei sale si s-a trezit cu un câine din acesta în spate. Avem probe cã acesti câini ies în stradã, atacã oamenii dimineata, mãnâncã pãsãrile. Nu mai acceptãm situatia”, amenintã primarul comunei, Valerian Hriscu, care cere ca zecile de câini sã fie scosi în tarcuri în afara localitãtii. Oamenii din sat spun cã „paznicul” padocului ar fi un bãrbat în vârstã, care umblã în pempãrsi prin curte, semn cã ar avea unele probleme de sãnãtate. Mai mult, ieri, când reprezentantii DSP au venit sã discute cu cei care stau la aceastã adresã au dat peste mosneagul respectiv, care nu a avut ce spune despre ce se petrece acolo.

Iatã memoriul prin care 50 de familii din Lipovãt cer închiderea padocului ilegal

„Locuitorii din comuna Lipovãt, cartierul Canton Silvic, vã aducem la cunostintã faptul cã la proprietatea Tudorache Gabriela nou cumpãratã au apãrut peste noapte aproximativ un numãr de 50 de câini. Acestia produc un zgomot infernal, lãtrând si schelãlãind toatã ziua si toatã noaptea, cât si un miros de nesuportat. De asemenea, au devenit un pericol pentru cetãteni, iesind în DJ 245A si umblând prin curtile si grãdinile oamenilor, mâncându-le pãsãrile. Nu cunoaste nimeni nimic în legãturã cu aducerea acestor animale, nici mãcar autoritãtile locale. Zona în care au fost stabiliti acesti câini este cea mai frumoasã si atrãgãtoare zonã din comuna Lipovãt. Multi dintre noi am fãcut economii si împrumuturi pentru o bucatã de pãmânt, sã construim o casã în aceastã zonã, si acum uitati-vã ce nenorocire s-a abãtut peste locuitorii acestei zone. În asemenea zgomot si miros si în asemenea pericol pentru oameni si pentru pãsãri, viata noastrã a devenit un calvar. Rugãm luati mãsuri ca aceia care au adus aceste animale si au distrus confortul si viata linistitã a locuitorilor acestui cartier sã meargã si sã le îngrijeascã în zonã nelocuitã”, scriu locuitorii din Lipovãt, în reclamatia lor cãtre prefectul judetului, DSP, Garda de Mediu si postul de politie Lipovãt.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.