spot_imgspot_img
10.2 C
Vaslui
19-apr.-2024

Open Camp, dincolo de festival. Maria Rãducanu, impresionatã de voluntarii implicati în eveniment

- Advertisement -

FELICITÃRI….Când pasiunea se împleteste cu dorinta de a crea o oazã de distractie într-un oras blamat la nivel national, ies lucruri frumoase. Iar cel mai bun exemplu este Festivalul Open Camp. Desi poate cã multi ati crede cã în spatele acestui eveniment se aflã firme sau institutii importante, ei bine, vã spunem cã, de fapt, la baza lui, se aflã o echipã entuziastã, formatã din elevi de liceu si studenti. 40 de tineri au pregãtit locatiile în care s-a desfãsurat evenimentul, au avut grijã ca invitatii sã aibã o sedere plãcutã, au alergat dupã sponsorizãri si dupã feedback-uri din partea participantilor s.a. O muncã enormã, iar cei care au organizat vreodatã un eveniment, stiu cã nu sunt vorbe goale.

Pe toti îi motiveazã doar ideea ca în Vaslui sã existe un eveniment unde se pot distra în voie, un eveniment cu muzica pe care ei o iubesc, un eveniment apolitic, fãrã intentii de a convinge electoratul cu cine sã voteze la urmãtoarele alegeri. O atmosferã neconventionalã, unde toatã lumea se salutã, socializeazã, chiar dacã oamenii nu se cunosc între ei, bea, mãnâncã si se simte bine. „E al patrulea an de când merg la Open Camp si al doilea de când sunt voluntar. Pentru mine, este evenimentul care încearcã sã schimbe judetul, evenimentul care încearcã sã arate cã Vasluiul nu e asa cum se spune prin ziare sau pe la televizior. Cunosc multã lume care, desi e plecatã din oras, stie cã în august este un festival foarte tare si se întoarce acasã. Este, de asemenea, o escapadã pentru toti tinerii din oras. Mã bucur cã anul acesta am reusit sã conving douã colege de facultate sã participe la proiectul „Vaslui Experience”. Au rãmas si ele impresionate de atmosferã si de cum aratã orasul”, ne-a declarat Vlad Stratulat, student în Bucuresti, unul dintre tinerii care si-au adus contributia pentru ca Festival Open Camp sã iasã cum trebuie.

Voluntar: „Muncim, dar ne si distrãm”

Pentru voluntari, implicarea într-un eveniment de o astfel de amploare reprezintã o experientã ineditã, care nu doar cã-i face sã devinã mai responsabili, ci si sã descopere o altã lume. Vlad a fost un fel de „stage manager”, a tinut legãtura cu artistii, a avut grijã sã nu le lipseascã nimic, inclusiv sã obtinã un feedback din partea acestora. „Astfel, stim si noi ce putem îmbunãtãti la eveniment”, a explicat acesta. Un sprijin de nãdejede a fost si Ecaterina Maftei, studentã în Cluj: „Urmez specializarea „Diagnostic si Evaluare financiarã”, dar în fiecare varã revin acasã pentru o lunã, pentru a fi voluntar la Open Camp. Pe scurt mã ocup de buna desfãsurare a concertelor din spatele scenei: asigur necesarul tehnic si ospitalitatea, tin legãtura cu artistii cu privire la timpul acordat concertelor, dar mã ocup si de cãutarea de sponsori. Experienta de voluntar este una ineditã. Muncim, dãm tot ce avem mai bun pentru festival, dar ne si distrãm si ne bucurãm de festival. La final, toti suntem multumiti cã ne-am adus aportul la desfãsurarea festivalului si implicit la dezvoltarea orasului”.

Cantautoarea Maria Rãducanu s-a oferit sã fie si ea voluntar Open Camp

Ciprian Hordilã, coordonatorul întregului festival, îi felicitã si le multumeste pentru toatã munca depusã pentru organizarea evenimentului. „Acesti copii minunati ar trebui pusi sub lumina reflectoarelor si ar tebui aplaudati la scenã deschisã. Au muncit mult si m-au hrãnit în toatã aceste vreme cu entuziasmul lor. Sunt sigur cã în viitor ei vor fi cei care pot prelua 100% frâiele acestui eveniment”, a declarat acesta. Aflând povestea din spatele festivalului, cantautoarea Maria Rãducanu, originarã din Husi, a rãmas impresionatã de îndârjirea acestor tineri. Se astepta ca evenimentul sã fie organizat de vreo companie sau institutie, însã când a vãzut munca din spate si lipsa unui sprijin solid, s-a oferit voluntar la strâns gunoaie. Voluntarii au insistat, însã cã nu este cazul, pentru cã sunt în jur de 40 de persoane care vor face treaba aceasta. „Efectiv ne-a cucerit prin simplitatea si modestia ei, nu mai spun de spectacolul exceptional pe care l-a fãcut, împreunã cu Michael Griener, un baterist renumit din Germania”, a adãugat Ciprian Hordilã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.