spot_img
24.8 C
Vaslui
08-iun.-2024
spot_img

Primarul Ciupilan vrea grãdinitã cu program prelungit în cartierul Corni!

- Advertisement -

IDEE… Cartierul Corni va avea o grãdinitã cu program prelungit, cu 40 de locuri, pentru ca locuitorii acestei zone, sã aibã posibilitatea sã îsi lase copiii în sigurantã, pe timpul zile, aproape de casã! Aceasta este ideea primarului Ioan Ciupilan, care vrea sã obtinã o finantare europeanã în acest sens.

Pentru initiativa sa însã, primarul a trebuit sã tinã piept liberalilor din CL, care i-au reprosat cã face investitii în institutii de învãtãmânt noi, în timp ce populatia scolarã e în scãdere. „Eu nu cred cã, dacã fac o grãdintã cu program prelungit în Corni, unde trãieste 30% din populatia orasului, fac ceva gresit. Acolo vrem sã facem o gradinitã cu program prelungit. Eu nu cred cã într-un cartier, o zonã care reprezintã 30% din populatia municipiului Husi, nu ar fi necesarã o grãdinitã cu program prelungit, astfel încât, copiii care mai sunt în acea zonã, douã grupe, 40 de copii, sã nu mai fie dusi iarna, pe ger, prin frig, în oras, la grãdinita x, y, z, cã nu mai vreau sã dau nume”, a replicat primarul Ciupilan.

„Nu mi-o luati în nume de rãu, dar în perioada 2000 – 2008, a fost fãcutã o investitie care costã cât un bloc ANL”

Pentru cã liberalii i-au reprosat si de investitia de la Scoala „Ion Creangã”, care, de asemenea, se confruntã cu o scãdere a numãrului de copii, primarul Ciupilan a explicat: „Referitor la Scoala 2, vã explic si nu mi-o luati în nume de rãu, dar în perioada 2000 – 2008, a fost fãcutã o investitie care costã cât un bloc ANL, cu montarea unei centrale termice la Scoala 2 pentru toate cele 3 localuri, investitie care este o pierdere totalã si necesitã reparatii la tot felul de tevi, care vin de la fostul WC al Scolii 4, pânã la Scoala 2. Aproape în fiecare zi trebuie sã spargem putregaiul acela de conductã care a fost pus. Am fãcut toate calculele, cât mã costã reparatiile într-un an si cât mã costã sã montãm douã centrale acolo si am vãzut cât va scãdea si consumul de gaz.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.