spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Deputatul Daniel Olteanu propune vouchere de vacantã si pentru salariatii din sectorul privat

- Advertisement -

SOLICITARE…Daniel Olteanu, vicelider al Grupului ALDE de la Camera Deputatilor, propune ministrului Turismului, Bogdan Trif, sã aibã în vedere o solutie de acordare gradualã a voucherelor de vacantã, în mod echitabil, atât salariatilor din mediul bugetar, cât si celor din mediul privat, pânã la un anumit plafon al venitului. Olteanu sustine cã sunt necesare mãsuri de corectie a normelor metodologice privind acordarea acestor tichete, în conditiile în care situatia actualã face ca un angajat în mediul privat, cu salariul minim pe economie, sã contribuie prin taxele si impozitele sale la acordarea unui voucher de vacantã pentru un bugetar cu venit lunar de 10 – 20.000 lei.

Deputatul ALDE considerã cã, în acest fel, s-ar putea corecta „o nedreptate”, pentru cã sprijinirea sectorului turistic autohton, prin bugetul public, trebuie sã aibã drept co-beneficiari toti românii, nu doar unii bugetari, de exemplu cei cu venituri mari si foarte mari. În cadrul unei declaratii în plenul Camerei Deputatilor, Daniel Olteanu a indicat solutia unei centralizãri la nivelul Ministerului Turismului cu privire la acordarea voucherelor de vacantã, astfel încât Guvernul sã-si asume responsabilitatea, în mod echitabil, fatã de toti cetãtenii. Tichetele de vacantã, subliniazã deputatul ALDE, trebuie sã determine cresterea coeziunii în societate si sã asigure o deschidere a României turistice fatã de fiecare salariat român, indiferent de locul sãu de muncã.

«Apreciez initiativa acordãrii voucherelor de vacantã, care reprezintã un stimulent consistent pentru consolidarea industriei nationale a turismului, conform actorilor din acest sector. „Sprijin al sectorului turistic”, „o gurã de oxigen pentru turismul românesc” sau „sprijin absolut esential pentru industria turismului românesc” – sunt doar câteva din declaratiile oficiale, si am citat aici din domnul ministru Bogdan Trif si din doamna Corina Martin, presedinte al Federatiei Asociatiilor de Promovare Turisticã din România. Marele cîstig, pe lângã cel al antreprenorilor din domeniu, îl reprezintã apropierea românilor din nou de propria lor tarã, de frumusetile si de optiunile de relaxare pe care România le oferã.

Existã ministere cu bugete generoase, care si-au permis acordarea voucherelor, si existã administratii locale care nu si-au permis acest lucru. A beneficia de voucher de vacantã un bugetar cu un venit de 10-20.000 lei si a nu beneficia un bugetar sau un angajat în mediul privat cu salariu minim pe economie este profund nedrept. Aceastã abordare vine în contradictie chiar cu ideile de bazã ale programului: sprijinirea sectorului turistic national si deschiderea României cãtre toti românii!», a declarat Daniel Olteanu.

Toti salariatii, bugetari sau privati, trebuie sã beneficieze de vouchere!

Deputatul vasluian a mai mentionat cã Guvernul trebuie sã facã dovada responsabilitãtii pe care o are fatã de toti cetãtenii, prin acordarea tichetelor de vacantã în mod echitabil, indiferent de locul de muncã.

«Vã rog, domnule ministru Bogdan Trif, sã aveti în vedere o solutie de centralizare la nivel de Guvern a acordãrii acestor vouchere, iar acordarea sã se facã gradual, în mod echitabil, atât salariatilor din mediul bugetar, cât si celor din mediul privat, pânã la un anumit plafon al venitului. Sprijinirea sectorului turistic autohton, dacã e ancoratã în bugetul public, trebuie sã aibã drept cobeneficiari toti românii, nu doar unii bugetari, de exemplu cei cu venituri mari si foarte mari. Suntem, în prezent, în situatia ca un angajat în mediul privat, cu salariul minim pe economie, sã contribuie prin taxele si impozitele sale la acordarea unui voucher de vacantã pentru un bugetar cu venit lunar de 10-20.000 lei, iar asta reprezintã, în opinia mea, o nedreptate. Acordarea centralizatã a voucherelor de vacantã atât bugetarilor din institutiile care nu au avut resurse pentru aceastã facilitate, cât si angajatilor din mediul privat, este o dovadã de responsabilitate guvernamentalã fatã de toti românii, un model de crestere a coeziunii în societate, o deschidere a României turistice fatã de fiecare salariat român, indiferent de locul sãu de muncã», a sustinut Daniel Olteanu în plenul Camerei Deputatilor. În plus, deputatul Daniel Olteanu i-a transmis ministrului Turismului, Bogdan Trif, o interpelare pe aceeasi temã, în care i-a solicitat date referitoare la veniturile salariatilor din sectorul public care au beneficat si care nu au beneficiat de vouchere de vacantã, precum si inventarul institutiilor bugetare care au acordat si care nu au acordat tichete de vacantã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.