spot_img
spot_imgspot_img
22.9 C
Vaslui
01-iun.-2024

Doi tineri beti au prãdat Casa Domnului, vineri noaptea, la Brãhãsoaia!

- Advertisement -

AU FURAT SI AU FUGIT… Scene halucinante, în plinã noapte, în linistitul sat Brãhãsoaia, din comuna Stefan cel Mare. Doi tineri din sat, beti, au plecat aproape de miezul noptii în cãutare de mâncare si bãuturã, în noaptea de vineri spre sâmbãtã. În jurul orei 23.00, cei doi au vãzut luminã la bisericã si câtiva oameni pe afarã. Au întrebat un sãtean ce se petrece în bisericã si li s-a spus cã este o slujbã mai specialã, la care participã mai tot satul. În plus, au aflat cã în casa praznicalã, de lângã bisericã, localnicii au întins mese cu mâncare si vin, asa cã le-a trecut prin cap ideea : «Ce-ar fi dacã am sterpeli niste vin si mâncare, cã tot e pus pentru pomenire?». Zis si fãcut. Au pândit momentul în care credinciosii au intrat în bisericã si au intrat în prãznicar, de unde au luat mâncare si bãuturã cât puteau. Ghinionul lor a fost cã, în momentul în care dãdeau sã iasã pe poarta bisericii au fost zãriti de câtiva copii, care au dat alarma în sat. Preotul din Brãhãsoaia vrea sã îngroape acest caz, refuzând sã spunã ce s-a petrecut, la fel cum au procedat si dascãlul sau administratorul bisericii.

Un localnic din Brãhãsoaia, comuna Stefan cel Mare, ne-a sesizat, ieri, despre povestea de la Brãhãsoaia, un caz care a socat tot satul. „În seara zilei de vineri, 14 septembrie, la orele 23.00, la Biserica din satul Brãhãsoaia a avut loc o slujbã, urmatã de oferirea unui ospãt celor prezenti, în cinstea celor trecuti în lumea de dincolo. Gospodinele satului au pregãtit toatã ziua bucatele, pe care le-au depozitat pe durata cuvântãrii celor patru preoti prezenti, în Casa de Prãznuire alãturatã bisericii. În timp ce toatã lumea era prezentã în bisericã, doi indivizi, Berescu Gabriel si Ciobanu Rãzvan, de 18, respectiv 22 de ani, încurajati de aburii alcoolului, au pãtruns pe geamul camerei în care erau depozitate alimentele si au sustras 25 de portii de carne si patru sticle de vin ce urmau a fi servite de cãtre cei prezenti la finalul slujbei. Acestia au fost observati de cãtre copiii care se jucau în apropiere asteptând cadourile oferite de preoti. Fapta celor doi a atras nemultumirea credinciosilor care spun cã nu au mai întâlnit ca cineva sã fure mâncarea de la bisericã, de când se stiu ei. Veridicitatea celor afirmate, precum si relatii suplimentare pot oferi preotul de la Brãhãsoaia, Ciprian Mihãitã Teslariu, si administratorul bisericii Brãhãsoaia, Petru Frunzã. Cei doi nu au niciun regret pentru cele întâmplate”, ne-a scris un cititor VRN. Am încercat sã discutãm cu persoanele îndreptãtite, despre acest caz. Preotul Teslariu, extrem de iritat, a sustinut cã „Nu este un caz de publicat pentru dumneavoastrã, s-a întâmplat ceva, au luat niste mâncare, dar au adus-o înapoi. E o problemã internã a Bisericii, nu vã priveste”, dupã care ne-a închis telefonul în nas. Administratorul bisericii a fost la fel de speriat, spunând cã „Niste tineri au luat mâncare de la bisericã, au intrat în prãznicar si au furat ceva mâncare, dar vorbiti cu dascãlul bisericii”. La rândul sãu, dascãlul ne-a închis telefon în nas, la fel ca preotul. Ce au de ascuns acesti slujitori ai Bisericii, ne-am întrebat, în timp ce am plecat spre Brãhãsoaia?

Am fost urmãriti, la întoarcere, de un Opel albastru, care a vrut sã vadã unde ne ducem!

Pentru a afla ce s-a întâmplat mai exact, în noaptea de vineri spre sâmbãtã, am mers sã discutãm cu oamenii din Brãhãsoaia. O bunicã de 80 de ani, Maria, ne-a spus cã a auzit de furtul de la prãznicar. „Nu am fost acolo, dar am înteles cã niste bãieti au furat o oalã de sarmale, asa mi-a zis nepoata mea”, a spus bãtrâna. Mai la deal de bisericã, am încercat sã discutãm cu un bãrbat cu pãrul alb. „Stiti ce s-a întâmplat la bisericã ?”, am întrebat noi. „Nu, nu am auzit nimic”, a rãspuns bãrbatul. Un copil din curte, care ne asculta, a venit timid la poartã: „Au furat ceva, dar nu se stie ce. Sarmale sau carne, nu se stie”. Bãrbatul cu pãrul alb a pãrut încurcat de vorbele micutului si a strigat cãtre un alt copil. „Du-te si adu-mi telefonul”, a strigat bãrbatul, intrând în curte. Mai jos, la bisericã, o doamnã care închidea portile ne-a confirmat cã bãietii au sterpelit mâncarea credinciosilor din Brãhãsoaia. „Da, au intrat în casa praznicalã, au sustras 25 de portii de fripturã, douã sticle de vin si una de suc”, a recunoscut femeia. Deci, faptele sunt reale. Si atunci, de ce slujitorii Domnului sustin cã nu s-a petrecut nimic? Imediat ce am plecat din fata bisericii, am fost urmãriti de un Opel albastru, cu numere de Vaslui. Am observat cã avem „companie” si am virat spre parcarea Primãriei, pe drumul national. Tinerii din Opel au parcat si ei mai încolo, la marginea drumului. Când am plecat de la Primãrie, s-au asezat din nou în spatele nostru, pânã la iesirea din sat, dupã care au plecat în trombã spre oras. Urâte practici pentru un caz care se meritã a fi cunoscut, fie si pentru faptul cã, probabil de teamã, nimeni nu a depus plângere împotriva tinerilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.