spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

„Vedetã” nemteanã în Penitenciarul Vaslui

- Advertisement -

ESCROCUL…Condamnat în cinci dosare diferite, nemteanu Sorinel Voroneanu a reusit sã ajungã sã-si ispãseascã pedepsele în Penitenciarul Vaslui. Bãrbatul a ajuns vedetã localã dupã ce a reusit sã scoatã din sistem patru politisti cunoscuti din Neamt, în frunte cu un comisar sef, trimisi în judecatã pentru fapte de coruptie. De la Vaslui, Voroneanu a reusit sã convingã judecãtorii ca pedepsele sale sã fie contopite astfel cã va executa o pedeapsã de 7 ani, 11 luni si 10 zile de închisoare plus patru ani de interzicerea unor drepturi. Decizia Judecãtoriei Vaslui nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 3 zile de la comunicare. Bãrbatul a fost condamnat, de fiecare datã, pentru fapte de coruptie. Ultima datã a ajuns în fata judecãtorilor, acuzat de trafic de influentã si spãlare de bani, fapte pentru care a primit 5 ani si douã luni de închisoare.

Trimis în judecatã pentru mai multe fapte de coruptie, nemteanul Sorinel Voroneanu reuseste sã ajungã în Penitenciarul Vaslui. De aici, se adreseazã magistratilor Tribunalului Vaslui pentru contopirea pedepselor. Instanta ia act de cererea formulatã si decide ca Voroneanu sã execute 7 ani, 11 luni si 10 zile de închisoare. Bãrbatul a devenit cunoscut dupã ce a reusit sã scoatã din sistem patru dintre cei mai cunoscuti politisti din judetul Neamt, acuzati, alãturi de Voroneanu, de fapte de coruptie. „În luna octombrie 2014, inculpatul Voroneanu Sorinel, ajutat de inculpata Stanciu Viorica, a solicitat de la un denuntãtor suma de 2.000 euro si a primit suma de 9.000 lei, creînd aparenta cã aceasta din urmã are influentã asupra judecãtorilor de la Curtea de Apel Bacãu si cã îi poate determina pe acestia sã pronunte o hotãrâre favorabilã denuntãtorului, în sensul achitãrii sau reducerii pedepsei aplicate de Tribunalul Neamt. Ajutorul direct si efectiv dat de inculpata Stanciu Viorica a constat în oferirea de date si informatii privind stadiul dosarului si membrii completului de judecatã investiti cu solutionarea apelului formulat de cãtre denuntãtor. În ambele situatii, inculpatii au beneficiat de ajutorul inculpatului Stroia Constantin care a intermediat discutiile dintre inculpati si celelalte persoane, a stabilit întâlniri si a transmis mesaje privind demersurile întreprinse. De asemenea, tot el este cel care a preluat suma de 9.000 lei de la denuntãtor si a remis-o inculpatului Voroneanu Sorinel”, se aratã într-un comunicat DNA.

Cinci ani si douã luni de închisoare pentru trafic de influentã si spãlare de bani

Voroneanu îsi arãtã veleitãtile de infractor si atunci când a pretins 13.700 de euro de la sase persoane. În schimbul banilor, Voroneanu le promisese cã-i va ajuta sã obtinã permisele auto. Astfel a fost condamnat într-un nou dosar de magistratii Tribunalului Neamt care i-au aplicat o pedeapsã de 5 ani si 2 luni de închisoare pentru trafic de influentã si spãlare de bani. În cauzã alte cinci persoane, printre care si o grefierã de la Tribunalul Bacãu, au primit pedepse cu suspendare între 1 an si 6 luni si 2 ani si sase luni de detentie, plus câte 80 de zile de muncã în folosul comunitãtii. Anchetatorii au arãtat cã, în octombrie 2014, a pretins de la o persoanã 13.700 de euro, promitând cã va interveni pe lângã angajatii din cadrul Serviciului Permise de Conducere si le va obtine fraudulos permise de conducere. Voroneanu trebuia sã „rezolve” sase persoane cu astfel de documente. A primit un avans de 1.000 de euro, diferenta urmând sã-i fie remisã în momentul predãrii permiselor. Cum a mai avut probleme cu legea, Voroneanu si-a luat mãsuri de precautie. Astfel, pentru a ascunde provenienta banilor, i-a cerut persoanei respective sã încheie un contract autentic de împrumut pentru 1.000 de euro cu un apropiat de-al sãu. Respectivul act a fost autentificat în aceeasi zi la cabinetul unui notar. Povestea a ajuns si la urechile procurorilor DNA. Si nu este singura condamnare a lui Voroneanu. Tribunalul Neamt l-a condamnat la 4 ani de detentie într-un alt dosar, pentru trafic de influentã. În aceeasi cauzã o grefierã de la Tribunalul Bacãu a primit 2 ani si 8 luni, cu suspendare. În complicitate cu Voroneanu, care o prezenta ca judecãtor, grefiera a acceptat promisiunea unei sume de 50.000 euro, lãsând sã se creadã cã are influentã asupra unor magistrati de la Curtea de Apel, si îi va determina sã înlocuiascã o mãsurã restrictivã de libertate cu alta mai usoarã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.