spot_img
spot_imgspot_img
25.9 C
Vaslui
02-iun.-2024

Parlamentarii le-au pus gând rãu amatorilor de tigãri electronice

- Advertisement -

PROPUNERE…Vasluienii care folosesc tigãri electronice si dispozitive care încãlzesc tutunul, precum IQOS, ar putea fi nevoiti sã iasã din localuri pentru a se bucura de viciu, la fel ca fumãtorii obisnuiti.

Initiativa apartine unui grup de parlamentari USR, dar a beneficiat si de sustinerea unor membri PNL, UDMR si a câtorva independenti. În mod practic, se doreste modificarea legii 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Dacã legea va trece de Parlament si va intra în vigoare dupã semnãtura presedintelui tãrii, fumatul de tigãri electronice si gadgeturi care încãlzesc tutunul va fi interzis în spatiile publice închise.

România, singura tarã din Europa care interzice folosirea tigãrilor electronice în spatiul public

Dupã ce a primit girul Comisiei de Sãnãtate din cadrul Parlamentului, legea care ar urma sã interzicã folosirea tigãrilor electronice în spatii publice închise a atras si critici. La Senat au fost depuse mai multe argumente împotriva acestei legi, consideratã excesivã. „Dacã s-ar adopta proiectul de lege, România ar fi singura tarã din Uniunea Europeanã care ar include aerosolii rezultati din utilizarea tigãrilor electronice si aparatelor care încãlzesc tutunul în definitia fumatului. În toate statele membre UE care au o definitie legislativã a fumatului, acest proces este descris ca implicând ardere/combustie. Niciun stat nu include vapatul/ utilizarea de produse din tutun care nu arde în definitia fumatului”, se aratã într-un document înregistrat la Senat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.