spot_img
spot_imgspot_img
20.5 C
Vaslui
20-mai-2024

Muzeul bârlãdean prezintã încã un documentar de succes în Europa! | VIDEO

- Advertisement -

DOCUMENTAR…Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad vã invitã la cel de-al doilea film din cadrul proiectului „KineDok powered” by One World Romania, editia a 4-a. Sâmbãtã, 29 septembrie, de la ora 12:00, la sediul central al muzeului, puteti urmãri filmul ceh  DALIBOREK SI LUMEA LUI ALBÃ. Intrarea este gratuitã.

Ajuns deja la cea de a 4-a editie, „KineDok powered” by One World Romania va aduce anul acesta 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centralã si de Est. Sub forma unei experiente care trece dincolo de peretii traditionali ai sãlii de cinema, KineDok te invitã nu doar sã vezi un film pe un ecran mare, ci chiar poti sã te întâlnești cu realizatorii sau protagoniștii  filmelor favorite. Un proiect unic în Europa prin amploarea sa, KineDok se desfașoarã concomitent în 7 tãri partenere: Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, Croatia, Norvegia, Bulgaria si România, unde este coordonat de Asociatia One World Romania în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare din tãrile participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care ruleazã apoi în sute de institutii din toate cele 7 teritorii, generând astfel o comunitate culturalã impresionantã.

Documentarul de mâine este o tragicomedie realã

Daliborek este un vopsitor industrial, de aproape 40 de ani, ce încã locuieste cu mama lui, Vera. Este regizor amator de filme horror, compune cântece furioase, îi place sã se joace pe PlayStation si sã stea pe Facebook și îl admirã pe Adolf Hitler. Planul lui de a avea o relatie serioasã cu o femeie nu s-a concretizat încã. Documentaristul ceh, Vit Klusak realizeazã un portret stilizat al unui neo-nazist blând din Prostejov, Republica Cehã. În ciuda faptului cã nu poate sã facã rãu nimãnui, sunt  multe lucruri pe care nu le suportã: slujba lui, romii, evreii, refugiatii, homosexualii, pe Merkel, pãianjenii, dentistii si tiganii. „As face tiganii asfalt”, spune Daliborek. Noul prieten al mamei lui, Vladimir, îl iritã deasemenea, în ciuda tentativelor sale de solidarizare. Își urãște propria viatã, dar nu stie cum sã o schimbe. Absurdã, corosivã și relaxantã, în egalã  mãsurã aceastã tragicomedie investigheazã viziunea radicalã a cehilor obisnuiti si decenti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.