spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

„Sãrbãtoarea Toamnei” si Festivalul de Umor „Constantin Tãnase” la Bârlad

- Advertisement -

WEEKEND CU MULTÃ … MUZICÃ…Astãzi si mâine, bârlãdenii o duc tot într-o petrecere. Începând de pe 27 septembrie, în Piata „Sf. Ilie” are loc Festivalul „Sãrbãtoarea Toamnei” – traditionala „Zi a recoltei” care anul acesta este organizatã de un comerciant din Bârlad, iar Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad va gãzdui douã zile la rând, douã piese de teatru, pentru care din bugetul local s-au alocat 20.000 de lei. Una din piese, se joacã în aceastã searã, de la 18.30 când pe scena bârlãdeanã vor urca actori de renume ai Teatrului de Comedie „Constantin Tãnase” din Bucuresti. La Sãrbãtoarea Toamnei vor cânta iarãsi nume sonore capurile de afis fiind Pavel Stratan (sâmbãtã, 29 septembrie) si Doddy (*Duminicã 30 septembrie).

Pentru bârlãdeni, astãzi, la Teatrul V.I.Popa, în cadrul Festivalului Umorului are loc spectacolul extraordinar „TÃNASà … la el ACASÔ, sustinut de artistii Teatrului „Constantin Tãnasã” din Bucuresti. CLM Bârlad a aprobat 12.000 de lei din buget pentru plata productiei acestui spectacol extraordinar, pentru plata colaboratorilor si pentru materialele publicitare. Din distributie fac parte nume sonore ca: Alexandru Arsinel , Vasile Muraru si Valentina Fãtu, Alexandru Lulescu, Ana Maria Donosã, Cristian Simion si Nae Alexandru, Liliana Mocanu, Oana Ghioca. Cântã: Adrian Enache, Bianca Sârbu Romanescu, Daniela Tãnase. Momentul acrobatic este asigurat de Tatiana Fecioru. Participã ansamblul de Balet al Teatrului de Revistã „Constantin Tãnase”, Coregrafia – Cornel Popovici, Scenografia – Ana Iulia Popov. Conducerea muzicalã apartine lui Dan Dimitriu, iar regia lui Alexandru Arsinel. Duminicã, 30 septembrie, tot la Teatrul V.I.Popa din Bârlad, tot în cadrul Festivalului Umorului „Constantin Tãnasã” spectacolul „Improvizatii” sustinut de actorii Teatrului National din Kiev – Ucraina, pentru care s-au alocat 8.000 de lei, pentru transportul, diurna si cazarea artistilor ucrainieni.

Sãrbãtoarea Toamnei, productie autohtonã!

Pentru prima datã de la organizarea de sãrbãtori (festivaluri) de primãvarã, varã, toamnã si de Crãciun, o firmã din Bârlad va avea sansa sã organizeze Sãrbãtoarea Toamnei. Aceasta este SC Monacrislli SRL, care a fost aleasã de consilierii bârlãdeni pentru oferta cu care s-a prezentat. Evenimentul „Sãrbãtoarea Toamnei” în organizarea firmei din Bârlad cuprinde spectacole de muzicã popularã si usoarã, spatii destinate mesterilor populari si comerciantilor, zone destinate pentru alimentatie publicã, precum si parc de distractii. Lista cu artistii care sunt invitati la acest eveniment este foarte bogatã. Bârlãdenii pot vedea astfel pe Daniel Trifu, care este singurul artist ce abordeazã muzica din perioada interbelicã (lãutãreasca veche). Absolvent de teologie cu deviza: „Decât preot petrecãret, mai bine cântãret credincios!”. Un alt invitat este Alex Baroc, nepotul Aurei Urziceanu, un profesionist al scenei si al muzicii de calitate. Mariana Stan, Georgiana Bordianu. Vedeta „Sãrbãtorii Toamnei” propusã de firma din Bârlad este Pavel Stratan, binecunoscutul artist din Republica Moldova, urmatã apoi de Anton Achitei, un nume sonor pentru iubitorii muzicii populare, Geta Postolache, vocea de aur a muzicii populare vrâncenesti. Un alt tânãr artist propus este Doddy, poate cel mai cunoscut artist român al momentului, ultima sa piesã mentinându-se pe locul 1 în topurile radiourilor românesti („Dor sã te-ador”). Alti artisti care vor urca în aceste douã seri de weekend pe scena de la „Sãrbãtoarea Toamnei” sunt: Ilo – Bianca Cristea cu numele ei real, care cu ultima colaborare muzicalã alãturi de Doddy reuseste sã strângã milioane de vizualizãri pe platformele online; Vasilicã Bordianu, un solist de exceptie nãscut în Botosani, având o voce caldã, dar puternicã, simtul umorului si calitãti de comunicare extraordinare; Ioana Dârstar, este tânãra interpretã a cântecului popular reprezentativ pentru Tara Buzaielor sau depresiunea întorsura Buzãului din judetul Covasna.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.