spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Declaratii incredibile ale americanului prins cu un întreg arsenal

- Advertisement -

ANCHETÃ…Chiar dacã pare greu de crezut, în fata anchetatorilor, americanul de origine românã a dat declaratii greu de crezut. Florin Olaru ar fi povestit cã întreg arsenalul gãsit asupra sa îi apartinea si nu avea de gând sã-l si foloseascã. Cumpãrase munitia si armele din America si nu s-a îndurat sã le lase acolo sau sã le valorifice înainte de a se îmbarca cãtre România. A reusit sã le strecoare în containerul care i-a adus în tarã mica avere si le-a recuperat apoi pe teritoriul României. Bãrbatul pãrea pregãtit de rãzboi dacã tinem cont de faptul cã, la perchezitii, au fost descoperite peste 150 de cartuse de pistol calibrul 9 mm si alte 380 de cartuse pentru diferite arme si de diferite calibre. Ancheta politistilor vasluieni este abia la început si se anuntã una destul de dificilã. Anchetatorii trebuie sã afle si care a fost filiera si cum a reusit Olaru sã introducã în tarã asemenea cantitate de munitie si în ce scop. Mai mult, în autoturismele americanului, oamenii legii au descoperit si douã cutii goale pentru arme automate, cutite de luptã si douã veste militare. Cazul este unic în istoria politiei si ancheta este condusã acum de subinspectorul de politie Silvia Manta.

Prins cu o cantitate record de munitie asupra si, o armã de 9 mm si multe alte accesorii militare, Florin Olaru, americanul care dorea sã se stabileascã în localitatea Lacul Babei, face dezvãluiri greu de crezut. În fata anchetatorilor acesta ar fi sustinut cã armele si munitia le achizitionase din SUA, înainte de a pleca cãtre România. Nu s-a îndurat sã le abandoneze sau sã le valorifice înainte de a pleca astfel cã a fãcut tot posibilul sã le aducã cu el în tara de origine. A reusit sã le strecoare în containerele în care si-a încãrcat si celelalte bunuri pe care a tinut sã le aducã în România. Dupã o scurtã perioadã petrecutã în judetul Arad, Florin Olaru încearcã sã se stabileascã în localitatea Lacul Babei, în speranta cã va fi mai greu de gãsit de autoritãti dar norocul nu a fost de partea sa. Astfel, în urma perchezitiilor efectuate în douã dintre cele patru masini si o rulotã aduse de Florin Olaru din Statele Unite, oamenii legii au descoperit peste 150 de cartuse de pistol calibrul 9 mm si alte peste 380 de cartuse de diferite calibre si pentru diverse arme, se pare cã automate sau semiautomate. De asemenea, au fost descoperite, pe lângã o sumã apreciabilã de bani (peste 200.000 de lei cash – n.r.), douã cutii pentru arme dar care erau goale, plus douã cutite militare si douã veste de luptã. În timpul petrecut în localitatea Lacul Babei, comuna Bogdana, americanul de origine românã a povestit lui Marin, un bãrbat din localitate cu care se împrietenise, cum i-a ajuns mica avere în România. Olaru a povestit cã cele patru autoturisme, rulota si alte bunuri personale au fost trimise pe vapor cãtre tara noastrã. În schimb, el a ajuns în România cu avionul. Ancheta politistilor, care este abia la început, trebuie sã stabileascã acum cum a reusit sã introducã în tarã Olaru o asemenea cantitate de munitie plus arma de foc si cea cu electrosocuri. De asemenea, politistii vor trebui sã afle dacã cele douã cutii pentru arme au fost dintotdeauna goale sau americanul a reusit sã le ascundã înainte de a fi capturat de politisti. Ceea ce se stie pânã acum, din declaratiile martorilor, este faptul cã Olaru si-a trimis mica avere peste ocean cu ajutorul transportului maritim. Si-a urcat în containere cele patru autoturisme, rulota si alte bunuri personale si le-a trimis în România. În schimb, el a fãcut cãlãtoria cu avionul. Ancheta politistilor va trebui sã afle acum dacã munitia a cãlãtorit tot cu vaporul pânã în tarã sau dacã a fost achizitionatã pe altã filierã. În cazul în care se va stabili cã munitia si armele au sosit cu vaporul atunci cazul se poate complica în conditiile în care containerele sunt verificate si scanate atât la îmbarcare cât si la debarcare. Asta ar însemna cã Olaru a avut complici pentru a reusi sã introducã în tarã asemenea cantitate de cartuse. De asemenea, oamenii legii vor trebui sã afle ce voia acesta sã facã cu munitia.

Florin Olaru, pasibil de închisoare în USA

La o verificare a site-urilor de specialitate din Stele Unite ale Americii, numele lui Florin Olaru este asociat cu un dosar penal în care acesta este cercetat pentru fraudã, declaratii false si dispet fatã de instantã. Conform Federal Grand Jury Indictments, Natahniel Florin Noble, alias Florin David Olaru, a fost acuzat de faptul cã a fãcut declaratii false în momentul în care a introdus schema de faliment si nu a respectat o ordonantã anterioarã emisã de Districtul de Nord al Tribunalului de Faliment din Georgia în care instanta l-a obligat pe bãrbat sã nu depunã falimentul pe o perioadã de 5 ani. Astfel, dacã va fi gãsit vinovat, Olaru riscã o pedeaspã de 5 ani de închisoare si o amendã de 250.000 de dolari.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.