spot_img
spot_imgspot_img
24.9 C
Vaslui
24-mai-2024

Liberalii dau cu penalii de pãmânt, dar la Arsura îi sustin si le fac statui în Primãrie

- Advertisement -

Furtunã politicã în nordul judetului

DUPLICITARI… Circ ieftin si activitate sabotatã la Primãria Arsura! De o bunã perioadã, sedintele de Consiliu Local sunt obstructionate de cãtre consilierii PNL, care aleg sã pãrãseascã brusc întrunirea, exact înaintea proiectului de hotãrâre prin care se ia în discutie darea afarã din Consiliu a liberalului Costicã Dominte, condamnat penal încã din 2017. Prins beat la volan, Dominte a luat 2 ani cu suspendere, fiind obligat sã presteze cot la cot cu asistatii social 80 de ore de muncã în folosul comunitãtii. Comportamentul consilierilor liberali de la Arsura este cu atât mai de neînteles, cu cât, la nivel national, PNL-ul se bate cu cãrãmida-n piept pentru faptul cã nu vor penali în functie. Cu toate acestea, la Arsura, alesii partidului preferã sã blocheze activitatea Primãriei, ca sã apere un… penal! Este la fel ca pe timpul în care Cataramã era mare sef la liberali, iar Guvernul lor strângea chinga datornicilor prin Finante, când s-a inventat genialul proverb: “Strângeti cureaua, dar nu vã atingeti de Cataramã!”. Ieri, la sedinta de CL Arsura, solutia fugii din plen a fost din nou aplicatã, cei 4 liberali, împreunã cu alte douã consiliere aliate (Ganea Mirela si Roxana Andronache) au pãrãsit sala de sedintã. “Noi ne spãlãm rufele în familie”, a rãspuns, iritat, liberalul Dominte, pe holurile Primãriei, când i s-a solicitat, totusi, un punct de vedere.

Comportamentul consilierilor PNL de la Arsura a devenit de neînteles de la o vreme. Acestia, patru la numãr, împreunã cu alte douã consiliere de la alte formatiuni, au reusit sã formeze o majoritate în Consiliul Local, de care nu se folosesc pentru a-si impune proiectele administrative în folosul comunei, ci pentru a apãra un… penal! Din acest motiv, ultimele sedinte au fost un haos total, întrucât liberalii Roman Vasile, Carp Ionel, Munteanu Dãnut si Diminte Costicã, împreunã cu Mirela Ganea (PND) si Roxana Andronache (FDIN), o profesoarã ajunsã în CL, prin redistribuire (cu doar 16 voturi), pe listele unei formatiuni a cãrei nume l-au uitat pânã si proprii colegi de mandat, se ridicã brusc si pãrãsesc sala. Supãrarea liberalilor vine din faptul cã executivul local, prin primãrita Antoneta Butnaru, propune pe ordinea de zi pierderea functiei de membru CL a consilierului Costicã Dominte, pe motiv cã are la activ o condamnare penalã, iar, conform legii, acesta îsi pierde instant functia, la rãmânerea sentintei definitã si irevocabilã. Ca sã nu fie îndeplinit acest criteriu al validãrii de cãtre Consiliu, liberalii recurg la metoda infantilã a pãrãsirii sãlii.

40 de oameni din Arsura, lãsati fãrã indemnizatii

Dincolo de faptul cã alegãtorii din comunã nu i-au trimis în Consiliu Local ca sã fugã de la sedinte, ci, din contrã, sã fie cât mai activi la dezbateri, liberalii reusesc prin aceastã atitudine sã blocheze activitatea Primãriei. De pildã, dupã ce au fugit din sedinta ordinarã a lunii septembrie, nu s-a mai putut vota rectificarea de buget, necesarã acordãrii banilor pentru persoanelor cu handicap si însotitori, în jur de 40 de persoane, dupã cum a spus primarul Butnaru. “Din cauzã cã nu am putut face rectificarea atunci si am fãcut-o abia acum, noi am întârziat cu banii oamenilor cu o lunã de zile. Mã mir cã acum au stat sã votãm rectificarea, sã vedem informarea privind situatia învãtãmântului local. Dacã nu votam rectificarea, cred cã altfel veneau nemultumitii la Primãrie peste noi. Este o bãtaie de joc si e pãcat. Noi ne chinuim sã facem câte ceva pentru oameni, pentru comunã, dar în acest ritm nu stiu ce putem realiza”, a spus primarul Antoneta Butnaru.

Arcãleanu, artizanul blocãrilor din CL Arsura, bate în masã la Primãrie, cu pumnul… Roxanei!

Comportamentul consilierilor PNL, oricât de straniu ar pãrea, nu li se poate imputa în totalitate, cãci oamenii sunt pusi sã facã astfel de manevre dãunãtoare administrãrii comunei. Cel care îi diriguieste este Marius Arcãleanu, liberalul cu functie la judet, care s-a deplasat personal la Arsura la sedinta din septembrie, ca sã le dicteze exact ce si cum sã facã. Primãritei Butnaru i-a spus sã punã numaidecât pe ordinea de zi validarea unui asistat social, Zota Theodor, în functia de consilier (supleant, ca urmare a decesului fostului viceprimar, Georgel Nãstase), iar apoi, în ce îl priveste pe Costicã Dominte, cel cu probleme penale… sã fie obligatoriu lãsat în functie. Întrucât executivul avea alt desfãsurãtor, iar darea afarã a lui Dominte era inevitabilã, ca la un semn, liberalii, alãturi de celelalte douã consiliere aliate, au pãrãsit sala de sedintã, pentru ca întrunirea sã nu mai aibã cvorum. Mâna dreaptã a lui Arcãleanu pare sã fie profesoara Roxana Andronache, cea care, mai întepatã din fire, a preluat rolul liderului de grup. A convocat si un simulacru de sedintã, acum câteva zile, în care s-au adunat doar cei 6 rãzvrãtiti, însã, probabil, le-o fi spus cineva cã întrunirile de CL nu se fac alandala, ci este o rânduialã clar prevãzutã de lege. Si la sedinta de ieri, tot Roxana a fost cea care a dat semnalul plecãrii, asta dupã ce s-a rãstit cu tâfnã la doi consilieri si a apostrofat executivul. Roxana, spun pesedistii din CL, viseazã sã fie viitorul viceprimar al comunei Arsura. “Roxanei i s-a promis aceastã functie. Ea a ajuns consilierã cu 16 voturi, prin redistribuire. Nu a ales-o nimeni pe ea, dar, cu toate acestea, visul ei este sã devinã sefã de comunã”, au povestit sãtenii din Arsura. La nivelul comunei Arsura, Consiliul Local are în componentã 11 consilieri: 4 de la PNL, 5 de la PSD, 1 PNG si… Roxana Andronache, intratã cu doar 16 voturi în CL, pe lista unei formatiuni atât de nesemnificative, încât colegii de mandat spun cã… i-au uitat numele.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.