spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Episcopul Ignatie în mijlocul bãtrânilor si credinciosilor

- Advertisement -

SFATURI…Pãrintele Episcop Ignatie al Husilor a vizitat Centrul de Îngrijire si Asistentã pentru Persoane Vârstnice din Husi si a oferit daruri bãtrânilor. De asemenea, Pãrintele Episcop Ignatie a fost prezent si la Mãnãstirea Mãlinesti, unde le-a vorbit credinciosilor despre prezenta Maicii Domnului în viata omului credincios dar si despre importanta Referendumului ce va fi organizat la sfârsitul acestei sãptãmâni.

Ierarhul Husilor a vizitat Centrul de Îngrijire si Asistentã pentru Persoane Vârstnice din Husi. Preasfintia Sa a fost însotit de pãrintele consilier eparhial Vladimir Beregoi si a oferit daruri celor 60 de rezidenti ai Centrului, s-a interesat de situatia lor si s-a rugat împreunã cu ei. Ziua de 1 octombrie a fiecãrui an, zi în care Biserica sãrbãtoreste Acoperãmântul Maicii Domnului, este dedicatã pe plan international Persoanelor Vârstnice. De asemena, Pãrintele Episcop Ignatie al Husilor a sãvârsit Sfânta Liturghie la Mãnãstirea Mãlinesti, Protopopiatul Vaslui, cu prilejul hramului sfântului lãcas. Numerosi credinciosi au participat la slujba oficiatã în altarul de varã al Mãnãstirii. În omilia rostitã cu acest prilej, Pãrintele Episcop Ignatie a vorbit despre prezenta Maicii Domnului în viata omului credincios:

„Avem nãdejde cã fiecare dintre noi, dacã ne rugãm Maicii Domnului, ea vine si ne acoperã cu Acoperãmântul ei cel binecuvântat. Ea se roagã pentru întreaga lume! Plânge atunci când noi decidem sã ne facem urîti la suflet! Acest lucru face pãcatul în viata noastrã, ne urîteste sufletul, îl desfigureazã! Maica Domnului se aratã omului credincios în rugãciune. Maica Domnului este rugãciunea întrupatã! Viata ei a fost numai rugãciune. (…) Sfintii Pãrinti ne spun cã omul care se roagã mult, vorbeste foarte putin! Cel care nu se roagã, vorbeste foarte mult!  Un om care vorbeste mult, fãrã niciun fel de scop, îti dai seama cã este locuit de mândrie, cã vrea sã acapareze atentia tuturor! Maica Domnului vine în sufletul celui care se roagã, în sufletul celui care se smereste! Când te rogi mult, esti si un om care primesti multã pace, foarte multã limpezime a mintii, foarte multã stare de blândete. Maica Domnului intervine la Nunta din Cana Galileii. Le cere celor prezenti sã facã ce le va spune Hristos. Maica Domnului este cea care intervine pentru fiecare dintre noi. Câtã lume a primit binecuvântarea si mângâierea Maicii Domnului!” a spus Episcopul Igantie în fata credinciosilor. De asemenea, Ierarhul Husilor a îndemnat pe cei prezenti sã îsi asume viata crestinã ca fiind o continuã stare de rugãciune: „Sã ne rugãm mai mult! Trebuie sã transformãm toatã viata noastrã într-o rugãciune! Întâlnesti un om bolnav, un om sãrac, roagã-te pentru el! Întâlnesti un om deprimat, necãjit, spune o rugãciune pentru el! Îl vezi pe sotul tãu cã este agitat, nervos, nu-i rãspunde cu aceeasi stare de nervozitate! Începe sã te rogi si duhul de rugãciune îl va îmblânzi! si invers la fel!”, a precizat înaltul ierarh. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfintitul Pãrinte Ignatie a hirotonit întru diacon pe tânãrul teolog Octavian Simion.

Din soborul slujitorilor au fãcut parte si pãrintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, pãrintele protopop de Vaslui Adrian Chirvasã si pãrintele staret, protosinghelul Filip Mercas. Rãspunsurile la stranã au fost date de grupul psaltic „Sfântul Grigorie Palama”.

„Spune „Da” credintei tale si adevãrului evident cã „familia se întemeiazã pe cãsãtoria liber consimtitã între un bãrbat si o femeie”!

La finalul slujbei, pãrintele consilier Vladimir Beregoi a dat citire mesajului Preasfintitului Pãrinte Ignatie, intitulat „Referendumul pentru precizarea definitiei familiei în Constitutia României, 6-7 octombrie 2018 – investitie realã în viitorul familiei naturale si al copiilor”.

Ierarhul Husilor a insistat asupra importantei participãrii la acest demers democratic, votul „Da” fiind un act de mãrturisire publicã a credintei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.