spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

ISJ Vaslui selecteazã profesori metodisti

- Advertisement -

SELECTIE…Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vaslui a anuntat deschiderea procedurii privind selectia profesorilor metodisti în învãtãmântul preuniversitar pentru anul scolar 2018-2019. La aceastã calitate pot spera doar titularii care îndeplinesc anumite conditii. În perioada 2-5 octombrie se depun la registratura ISJ Vaslui dosarele, urmeazã mai multe evaluãri, iar rezultatele vor fi afisate pe 15 octombrie.

Ca în fiecare an, pentru a putea participa la selectie, profesorii trebuie sã îndeplineascã mai multe criterii generale si specifice. Dintre acestea amintim: studii superioare, corespunzãtoare functiei didactice ocupate; titular în învãtãmântul preuniversitar; minimum gradul didactic II; certificarea acumulãrii a 90 de credite profesionale transferabile în ultimii 5 ani; calificativul anual ‘’foarte bine’’, obtinut în fiecare dintre ultimii 5 ani scolari; aprecierea/recomandarea Consiliului de administratie al unitãtii de învãtãmânt unde candidatul este titular/detasat din care sã reiasã cã acesta se bucurã de prestigiu profesional si are rezultate deosebite în activitatea didacticã; nu a fost sanctionat disciplinar în ultimii 5 ani de activitate didacticã. Corpul de metodisti este abilitat sã efectueze inspectii curente si speciale, cadrelor didactice înscrise pentru obtinerea gradelor didactice în învãtãmântul preuniversitar, a inspectiilor de echivalare a doctoratului cu gradul I, a inspectiilor pentru examenul de titularizare în învãtãmânt, precum si pentru desfãsurarea examenelor de ocupare a posturilor vacante în învãtãmântul profesional. De asemenea, Corpul de metodisti este abilitat pentru desfãsurarea activitãtii de inspectie scolarã a Inspectoratului Scolar Judetean, în unitãtile scolare de pe teritoriul judetului Vaslui, conform Regulamentului de inspectie a unitãtilor de învãtãmânt prescolar.

Calendarul selectiei

În perioada 2-5 octombrie se depun la registratura ISJ Vaslui dosarele pentru concursul de selectie metodisti pentru anul 2018-2019. Dosarele vor fi evaluate pe 8 octombrie, iar marti, 9 octombrie, are loc evaluarea curriculumului vitae. În aceeasi zi, se vor afisa programãrile pentru proba interviu, care se va desfãsura pe 10 si 11 octombrie. Rezultatele selectiei vor fi afisate pe 15 octombrie, iar în urmãtoarea zi se va face numirea prin decizia inspectoratului scolar general a metodistilor validati în urma derulãrii procedurii selectiei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.