spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

Amor nebun sfârsit la Tribunal între un pompier si-un gardian

- Advertisement -

ORDIN DE PROTECTIE…Acuzat cã si-a lovit, în repetate rânduri sotia, un subofiter din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui a fost evacuat din locuintã si a primit interdictia de a se mai apropia de aceasta. De asemenea, judecãtorii vasluieni au dispus si evacuarea sotului din locuintã. Femeia a recurs la acest gest sãtulã de bãtãile si de scandalurile provocate de sot. În fata judecãtorilor a recunoscut cã a depus si plângere penalã împotriva acestuia dar a restras-o apoi pentru cã nu a vrut sã-i creeze, bãrbatului violent, probleme la serviciu. În schimb, femeia, angajatã a Penitenciarului Vaslui, a deschis actiune de divort si sperã ca astfel sã ofere copiilor linistea de care au nevoie. În replicã, sotul violent a încercat sã dea vina pe sotie spunând cã ea a fost cea care, pe fondul consumului de alcool, ar fi provocat scandal dar, nu a reusit si sã probeze cele sustinute.

Violenta domesticã pare prezentã în toate pãturile sociale astfel cã Judecãtoria Vaslui este luatã cu asalt, mai ales de femei, cu cereri pentru ordin de protectie. Un astfel de caz a fost solutionat zilele trecute de Tribunalul Vaslui. Este vorba de cererea depusã de sotia unui angajat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Vaslui, care si-a acuzat sotul de scandaluri si violente în familie. Sãtulã de agresiunile si umilintele acestuia femeia, angajatã la Penitenciarul Vaslui, a cerut judecãtorilor un ordin de protectie. De asemenea, decisã sã ofere copiilor linistea de care au nevoie, a introdus si o actiune de divort. În fata instantei de judecatã, femeia a arãtat cã situatia conflictualã din familie este veche. Mai mult, a formulat si plângere penalã împotriva sotului agresor, însã si-a retras-o pentru cã nu a dorit sã-i creeze probleme la serviciu.  „Relatia conflictualã existã de foarte mult timp între cei doi fosti soti, scandalurile si loviturile pe care apelantul obisnuia sã le aplice nu sunt cu caracter de noutate pentru acesta. Stie foarte bine cã situatia este cea descrisã de intimata din prezenta cauzã în motivarea cererii privind emiterea ordinului de protectie. Motivul pentru care aceasta nu a formulat pânã acum o astfel de cerere a tinut doar de cei doi copii. Din pãcate nici acestia nu au mai suportat situatia creatã de tatãl lor. Au asistat la ultima scenã de violentã în urma cãreia a fost eliberat si certificatul medico legal intimatei si si-au rugat mama sã facã ceva. Minorii vor liniste în casã si cel mic sã poatã merge la scoalã linistit”, a declarat avocata sotiei în fata judecãtorilor. În fata judecãtorilor, ca martor, a ajuns si mama victimei. Aceasta a confirmat faptul cã a observat, în mai multe rânduri, semne de violentã fizicã pe corpul fiicei sale dar cã fiica ei nu a recunoscut cã ar fi fost bãturã de sot si spunea cã s-ar fi lovit singurã.

Mãrturii cutremurãtoare ale martorilor

DECLARATII…Unul dintre martorii audiati de cãtre instanta de judecatã este mama victimei. Aceasta a povestit faptul cã un a stiut despre conflictul dintre fiica ei si sot decât atunci când un scandal izbucnit între ei a degenerat. „Am descoperit situatia realã abia în primãvara anului curent, când a izbucnit un conflict între cei doi care a degenerat. Fiica mea a reusit sã se refugieze într-una din camerele locuintei si a reusit sã mã sune. Am putut auzi astfel strigãtele de durere ale fiicei în urma loviturilor primite, a declarat aceasta în fata judecãtorilor”. În urma ultimului scandal, victima a avut nevoie de 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru leziunile suferite.  În fata judecãtorilor, subofiterul ISU a negat acuzatiile si a solicitat sã fie respinsã solicitarea sotiei de a fi evacuat din locuintã. A motivat acest lucru spunând cã el este cel care achitã rata la apartamentul comun si nu îsi permite sã locuiascã cu chirie. Mai mult, subofiterul si-a acuzat sotia cã ea ar fi provocat scandalul, pe fondul consumului de alcool si cã a fost agresat la rândul lui dupã ce a fost muscat de umãr si brat. Acuzatiile subofiterului merg si mai departe. În fata judecãtorilor, acesta a sustinut cã a fost amenintat de mai multe ori de cãtre sotie cã va fi bãgat în puscãrie si cã totul a fost pus la cale de femeie pentru a-l scoate din locuintã. Magistratii l-au ascultat dar nu au luat în seamã declaratiile mai ales cã acestea nu au putut fi si probate în vreun fel. „Apelantul care sustine cã  a fost agresat în urma acestui conflict avea posibilitatea obtinerii aceluiasi mijloc de probã prin prezentarea la Serviciul Judetean de Medicinã Legalã Vaslui în vederea examinãrii si emiterii unui certificat medico-legal. Nu a fãcut nici dovada faptului cã intimata consumã bãuturi alcoolice, toate afirmatiile sale fiind lipsite de suport probator. Nu poate fi ignorat faptul cã probele administrate cu prilejul judecãtii în fond sunt de naturã sã demonstreze o conduitã ilicitã a apelantului suficient de gravã pentru a justifica îndepãrtarea sa din locuintã. În continuare, apelantul nu a fãcut dovada situatiei financiare precare, a faptului cã achitã rate si cã astfel ar fi în imposibilitatea suportãrii unei chirii pentru perioada de sase luni pentru care s-a emis ordinul de protectie”, au motivat magistratii Tribunalului Vaslui hotãrârea privind evacuarea sotului din locuintã si obligarea acestuia ca timp de sase luni sã nu se apropie la o distantã mai micã de 200 de metri de sotia sa.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.