spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Drumul groazei nu o împiedicã pe Mihaela, femeia tintuitã în cãrut, sã meargã la Referendum

- Advertisement -

GREUTÃTI… Abia asfaltat, drumul judetean (DJ) 284, cel care traverseazã comuna Duda Epureni, a devenit aproape impracticabil, pe câteva sute de metri din interiorul satului Epureni. Carosabilul s-a surpat drept pe mijloc, formând un crater, pe lângã care doar soferii cu mult curaj îndrãznesc sã treacã. Alunecãrile de teren, problemã veche în aceastã comunã, au fãcut praf ceea ce sãtenii considerau cã este o mare realizare si un mare beneficiu al comunei. Portiunea de drum distrusã este chiar în fata casei Mihaelei Pascar, femeia de 44 de ani, imobilizatã în cãruciorul cu rotile, despre povestea cãreia cititorii au aflat în urmã cu douã zile. Mihaela spune cã azi se va duce la Referendum, chiar dacã, din cauza drumului rãu, sotul si vecinii vor fi nevoiti sã care cãruciorul cu bratele. “De când s-a stricat drumul, nu prea mai pot iesi din curte, ca pânã acum. Cam de un an ne chinuim asa”, spune Mihaela.

Asfaltarea drumului care leagã municipiul Husi de Duda Epureni si, mai departe, de Arsura si Ghermãnesti, a venit ca o mare bucurie pentru locuitorii întregii zone, cãci pe aici, trei comune se pot “lega” de Husi, în conditii bun de trafic. Ei bine, cam de un an, asfaltul s-a crãpat, pur si simplu, pe o portiune de 100 de metri, în interiorul satului Epureni. Soferii opresc brusc în fata craterului si unii se întorc din drum, iar altii, mai îndrãzneti, ocolesc pe maginea râpei care se cascã mult prea aproape de drum. “Asa e treaba cam de un an de zile. Au pus niste bare cu care sã opreascã masinile, dar unele tot trec pe aici. Noaptea se pot întâmpla alte nenorociri. Pãcat de asfalt! Noi ne-am bucurat când s-a asfaltat, dar acum vedem cã ne-am bucurat degeaba. Primãria stie, mai vin unii oameni pe aici, se uitã, mãsoarã, dar degeaba. Râpa e de vinã, cã aici sunt alunecãri de teren de când e satul nostru”, spun oamenii din Epureni.

Solutii pentru repararea drumului DJ 284

Încã de anul trecut, CJ Vaslui sustinea cã este în cãutarea unor solutii tehnice de urgentã, pentru refacerea drumului judetean 284, asfaltat pe aproape 30 de km. “De 20 de ani nu am mai avut o asemenea situatie. Atunci, drumul a fost grav avariat si s-au dat bani de la Guvern pentru reparatii. Din pãcate, drumul a luat-o de tot la vale, fiind în zona unei râpe, astfel cã am blocat circulatia pe drumul judetean. Au venit douã comisii de la judet, care au vãzut cum stau lucrurile, situatia nu este deloc bunã”, declara, în 2017, primarul de la Duda Epureni. S-au luat în discutie studii geotehnice, care sã lãmureascã situatia apãrutã, însã lucrurile nu par sã se miste prea repede…

Femeia imobilizatã în cãruciorul cu rotile nu mai poate iesi din curte, fãrã ajutorul vecinilor!

Portiunea de drum, afectatã de alunecãrile de teren, trece prin fata locuintei Mihaelei, femeia imobilizatã în cãruciorul cu rotile. Pentru ea, asfaltul distrus reprezintã o piedicã mult mai mare poate decât pentru altii. Cãruciorul cu ajutorul cãruia se deplaseazã trebuie luat pe sus, de sotul si vecinii sãi, cãci altfel nu va putea iesi din curte. “Ani de zile am stat în casã, cãci nu avea cine sã mã ajute sã ies. M-am cãsãtorit de anul trecut si sotul mã scotea, cât drumul era bun, tot timpul la plimbare, prin sat. Acum este greu. Dacã nu vine cineva sã îl ajute, nu poate sã împingã cãruciorul singur, peste crãpãturile drumului. Vreau sã mã duc la Referendum si sper sã aibã cine mã scoate cu cãruciorul. Salvarea a venit odatã si a oprit încolo, mai departe, cã nu a putut trece pe aici. E greu. Sperãm sã se repare, desi râpa asta mereu va face probleme”, a spus Mihaela Pascar, 44 de ani, din Epureni.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.