spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

La Bârlad, s-au decernat premiile la sectiunea de interpretare, a festivalului Constantin Tãnase (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

INTERPRETARE…Pe scena Teatrului „V.I.Popa” din Bârlad, ieri s-a desfãsurat concursul pentru creatie, jurizat de actorul Marcel Anghel, directorul teatrului bârlãdean, de scriitorul si publicistul Cornel Udrea – presedintele juriului si de actorul iesean Emilian Coseru. Trofeul Festivalului „Constantin Tãnase”, a ajuns la Câmpulung Moldovenesc. Fondul de premiere a fost 5000 de lei.

În fata sãlii pline de bârlãdeni, au urcat peste 40 de actori amatori, însemnând 14 momente de umor spumos, adaptat la realitatea româneascã de astãzi. Evident cã principalele subiecte atacate au fost politica româneascã, referendum, preotii cu deviatii … de har, toate adaptate la umorul lui … Tãnase. Au participat: Dãnut Ailincãi, din Vãleni – Vaslui, Teatrul Cortina din Drobeta Turnu Severin, Irinel Popa din Cluj Napoca, Trupa BIS din Sibiu, Maria Iosep din Suceava, Grupul „Un ardelean si-un moldovean, la Vaslui la Festival”, din Vaslui, Radu Veres din Turnu Severin, Ion Opricã din Iasi, Teatrul Cortina – Grup din Drobeta Turnu Severin, Elena Dima din Slatina, Grupul „Cavalerii Râsului” din Drobeta Turnu Severin, Constantin Tiron din Câmpulung Moldovenesc, Rodica Grosu din Iasi si Grupul „Experiment 77″ din Fãgãras. Concursul a fost prezentat de actorii bârlãdeni Petronela Ene si George Sobolevschi. Fondul de premiere a fost de 5000 de lei.

Iatã câstigãtorii concursului de interpretare

În urma deliberãrii juriului, s-au acordat urmãtoarele premii: Trofeul Festivalului „Constantin Tãnase” a fost oferit lui Constantin TIRON – Câmpulung Moldovenesc, acesta primind pe lângã trofeu si suma de 900 de lei. Premiul I a fost oferit Grupului „Experiment 77″ din Fãgãras (700 de lei), premiul II a ajuns la Rodica Grosu din Iasi – 400 de lei si la Trupa „Cavalerii Râsului” din Drobeta Turnu Severin – 450 de lei, iar premiul III a ajuns la Trupa Cortina din Drobeta Turnu Severin – 350 de lei (pentru scheciul „Romeo si Julieta”) si la Trupa BIS din Sibiu – 500 de lei. Mentiunile au mers cãtre Grupul „Un ardelean si-un moldovean, la Vaslui la Festival”, din Vaslui – 200 de lei, Ion Opricã din Iasi – 200 lei si Elena Dima din Slatina – 200 de lei. Presedintele juriului, scriitorul Cornel Udrea a mai oferit încã cinci premii speciale: Premiul de „Juventute” acordat minorei Mariei Iosep din Suceava, o fetitã care povestit cu mult umor „Ursul pãcãlit de vulpe” si a primit 300 de lei, Premiul „Expresiv” – Radu Veres din Turnu Severin – 200 de lei, Premiul „Riderio” – Teatrul Cortina – Grup – 200 de lei, Premiul „Restitutio” – Dãnut Ailincãi din Vaslui – 200 lei si Premiul „Ludic” acordat lui Irinel Popa din Cluj – 150 de lei.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.