spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

Hotoi, „chimistul” care prepara droguri din otravã de sobolani, priponit ! | VIDEO

- Advertisement -

PEDEAPSÃ… Hotoi, cel mai mare dealer de etnobotanice din Bârlad a fost priponit. Pe 3 octombrie, judecãtorii de la Curtea de Apel Iasi au decis condamnarea membrilor celei mai mari retele de  trafic  de droguri  anihilatã în ultimii ani la Iasi. Este vorba despre o retea care avea un adevãrat monopol în Iasi, Bacãu, Bârlad si Piatra Neamt, pe nisa vânzãrii de etnobotanice. Capul retelei era Rãzvan Ionut Hotoi, de 25 de ani, din Bârlad, care a fost sãltat de procurorii DIICOT de la domiciliu în urma unor ample descinderi concomitente în cele patru orase. Perchezitiile în acest  dosar  au avut loc pe data de 21 martie anul trecut, atât în municipiul Iasi, cât si în Bârlad, Piatra Neamt si Bacãu. Rãzvan Ionut Hotoi a fost condamnat la 2 ani si 11 luni închisoare, fiindu-i confiscatã o importantã cantitate de etnobotanice amestecatã cu otravã de sobolani, precum si o sumã de bani fabuloasã, peste 260.000 de lei, provenitã din vânzarea de etnobotanice contrafãcute.

Membrii acestei grupãri de infractori erau adevãrati chimisti. Se jucau în retetele lor cu substante destul de periculoase, precum otravã de sobolani. Procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizatã si Terorism Iasi (DIICOT) au intervenit în primãvara anului trecut pentru destructurarea acestei retele. Printre clientii acestora se numãrã foarte multi  liceeni sau tineri proveniti din familii cu bani, care au ajuns dependenti de senzatia oferitã de droguri. Pe filajele anchetatorilor au cãzut mai multi elevi de la unele dintre cele mai bune licee din Iasi, Bârlad, Bacãu si Piatra Neamt sau studenti care au încercat sã ajungã la senzatii tari cu ajutorul etnobotanicelor. „În general, membrii grupãrii infractionale situate pe acest palier infractional comercializau aceste produse cãtre zeci sau chiar sute de clienti zilnic, chiar si fãrã a cunoaste în prealabil acesti clienti. Astfel, grupuri de clienti formate din elevi provenind atât din familii dezorganizate, dar si din familii cu situatia socialã si materialã de nivel ridicat, uneori chiar si studenti, se deplasau la intervale mici de timp cãtre vânzatorii stradali de la acest nivel infractional, tranzactiile efectuându-se fie în stradã, fie la geamul sau la usile locuintelor acestora”, au precizat procurorii DIICOT Iasi.  Sumele obtinute de membrii grupãrii sunt de ordinul sutelor de mii de euro. Printre cumpãrãtori au fost gãsiti pe interceptãri si filmãri de la filaje si minori, având chiar 14 ani.

Rãzvan Ionut Hotoi, doi ani si 11 luni cu executare!

Iatã cum au motivat judecãtorii ieseni condamnarea bârlãdeanului Rãzvan Ionut Hotoi, la 2 ani si 11 luni închisoare cu executare. Acesta a fost judecat în arest la domiciliu, pentru sãvârsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat  si efectuarea de operatiuni fãrã a detine autorizatie eliberatã în conditiile legii, cu produse stiind cã acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„Prin rechizitoriu, s-a retinut în esentã în sarcina acestuia urmãtoarele: ar fi constituit  în cursul lunii august 2016 împreunã cu inculpatii (…) si alte persoane neidentificate în cursul cercetãrilor din jud. Vaslui si Iasi, un grup infractional organizat în scopul efectuãrii, fãrã drept, de operatiuni cu substante susceptibile a avea efecte psihoactive,  pe raza jud. Iasi si Vaslui, urmãrind astfel obtinerea unui folos material imediat si injust, grup infractional la care în perioada imediat urmãtoare au aderat (…) si alte persoane cunoscute, activitate infractionalã desfãsuratã în mod continuu în perioada august 2016 – martie 2017; În aceastã perioadã, în mod repetat si în baza aceleiasi rezolutii infractionale, ar fi  preparat, procurat, transportat si depozitat în diferite locatii de pe raza municipiului Bârlad, precum si la locuinta sa cantitatea totalã de cca. 7,5 kg substante cu efecte psihoactive fãcând parte din clasa cannabinoizilor sintetici , pe care le-a portionat, ambalat si detinut, în vederea efectuãrii, fãrã drept, a operatiunilor pe piata ilicitã din Iasi; În perioada iulie – septembrie 2016, a procurat, transportat la locuinta sa si  depozitat, preparat, portionat si detinut, fãrã drept, cantitatea de cca 1 kg substante cu efecte psihoactive (sub formã de produs vegetal, substantã solidã si substantã pulverulentã), pe care a comercializat-o,  en-gros, consumatorilor si dealerilor de astfel de substante din Iasi si Bârlad; În perioada noiembrie 2016- martie 2017, a procurat, transportat la locuinta sa si  depozitat, preparat, portionat si detinut, fãrã drept, cantitatea de cca 6 kg substante cu efecte psihoactive (sub formã de produs vegetal cca 1 kg; substantã solidã si substantã pulverulentã- cca 5 kg), pe care a comercializat-o,  en-gros, consumatorilor si dealerilor de atstfel de substante de pe raza judetelor Iasi si Vasl ui (Bârlad) ( multiple acte materiale)”, se scrie în rechizitoriul si motivarea sentintei datã de judecãtorii ieseni.

Sume mari de bani detinute de Hotoi, confiscate!

POT…„În martie anul trecut, cu ocazia efectuãrii perchezitiei domiciliare în locuinta lui Hotoi Rãzvan Ionut, a fost descoperitã cantitatea totalã de 389, 82 grame substantã având efecte psihoactive, detinutã de cãtre inculpat în vederea efectuãrii de operatiuni ilicite pe raza judetelor Iasi si Vaslui (Bârlad). Instanta a confiscat cantitãtile de substante cu efecte psihoactive, a drogurilor si a altor bunuri care au fãcut obiectul infractiunilor, a cantitãtilor de substante cu efecte psihoactive si a drogurilor care au fãcut obiectul cumpãrãrilor autorizate, a bunurilor folosite la comiterea infractiunilor,  a banilor, valorilor si a bunurilor dobândite prin valorificarea drogurilor, sumele confiscate constituind venituri ale bugetului de stat , precum si a mediilor de stocare, respectiv aproape 400 de grame de etnobotanice, precum si 261 030 lei (2, 61 miliarde lei vechi), precum si telefoanele mobile detinute.”, se scrie în motivarea sentintei. Pentru toate infractiunile comise, probate de procurorii DIICOT cu zeci de înregistrãri telefonice si ambietale, bârlãdenul Rãzvan Ionut Hotoi a primit 2 ani si 11 luni închisoare cu executare, sentinta fiind definitivã.

CITITI SI : http://vremeanoua.ro/exclusiv-barladeanul-etnobotanist-arestat-video

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.