spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
24-mai-2024

Spectacol „all inclusive”, cu ironii comice, moralã si aplauze furtunoase

- Advertisement -

COMEDIE… Teatrul independent din Bucuresti a avut reprezentanti de seamã la Festivalul Umorului „Constantin Tãnase”. Marius Manole, Medeea Marinescu, Diana Roman, Mirela Oprisor si Vlad Zafirescu. Cinci actori, un spectacol si o salã arhiplinã, cu oameni pregãtiti sã savureze fiecare replicã, fiecare ironie sau expresie amuzantã. Toate, într-o sâmbãtã seara, în singura clãdire din oras care poate gãzdui o piesã de teatru – Casa de Culturã. Nu e o imagine pe care sã o poti vedea zi de zi la Vaslui, dar e un „all inclusive” care are rãdãcini si aici.

N-am sã vã ascund cã-mi doream de mult timp sã-l vãd pe Marius Manole jucând la Vaslui. Vãzându-l în spectacolul „All inclusive”, mi-am amintit de ce-mi place de el: e carismatic, e modest si iubeste scena mai mult ca orice altceva. Cred cã nu degeaba declara în urmã cu ceva timp „nu am timp decât pentru o mare dragoste: scena”.

Situatie de crizã: minciuni, neîmpliniri, frustrãri

În spectacolul de sâmbãtã, Marius Manole a jucat rolul unui sot care traverseazã criza vârstei de mijloc si îsi cautã alinirea în bratele unei amante. Cãsnicia sa cu Margaret (Medeea Marinescu) e pe butuci, drept pentru care altã solutie, în afarã de divort, nu vede. Ajunsi în preajma vârstei de 40 de ani, cu o fiicã de 20, cei doi pãrinti par sã fie într-o cãutare perpetuã a unui ideal nedefinit, tânjind mereu dupã altceva decât ceea ce le-a oferit viata pânã în acel moment. Existenta lor ia o turnurã neasteptatã atunci când Adele (Diana Roman), tânãrã studentã, anuntã cã trãieste o poveste de dragoste si asteaptã un copil. Lucrurile se complicã când Margaret îi spune fiicei sale cã vrea sã-l cunoascã pe cel care a lãsat-o însãrcinatã. Cei cinci se reunesc acasã la Vincent, ocazie cu care Maurice descoperã cã amanta lui nu este nimeni alta decât sora iubitului fiicei ei, iar Margaret aflã cã fiica sa este însãrcinatã cu profu’ Vincent, mai mare cu 20 ani decât ea, dar si cã sotul sãu o însela cu sora iubitului fiicei ei. O încurcãturã ce pare sã nu se mai descâlceascã, dar care se clarificã dupã anuntul tinerei care doar a vrut sã-i arate profesorului cã merita 10 la examen, nu doar 9…

Subiectul piesei, mai profunde decât pare la prima vedere

Numele spectacolului nu este ales întâmplãtor. Face referire la încercarea oamenilor de a scãpa de nefericirea care le-a acaparat viata: sapte-zece zile pe an, într-o locatie exoticã, cu totul asigurat, transport, mâncare, bãuturã, plajã. O fericire înselãtoare, care nu rezolvã problemele unui cuplu. Piesa se concentreazã pe alegerile pe care le facem în viatã, mai cu seamã pe situatia femeii în diferite ipostaze: fiicã, sotie, amantã, sorã, studentã, iubitã. Sã nasti sau nu un copil în perioada studentiei? Sã stai sau sã nu stai într-o relatie care te face nefericit? Sã stai nefericit într-o relatie sau sã-ti cauti fericirea în altã parte? Sunt doar câteva dintre întrebãrile pe care si le pun personajele acestei comedii „all inclusive”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.