spot_img
spot_imgspot_img
16.4 C
Vaslui
25-mai-2024

Transportatorii vasluieni: “De joi, scoatem cheile din contact”

- Advertisement -

REVOLTÃ…Transportatorii de persoane vor înceta efectuarea curselor regulate între judete si în interiorul acestora începând de joi, la ora 12:00, dacã proiectul de Ordin al ministrului Transporturilor pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea si efectuarea transporturilor rutiere nu va fi retras, a anuntat, marti, Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Români de Transport. La acest protest vor participa si transportatorii vasluieni. Acestia vor depune azi, la Prefectura Vaslui, înstiintarea de încetare a activitãtii începând de joi. Astfel, aproximativ 60.000 de mii de vasluieni riscã sã rãmânã fãrã mijloc de transport cãtre locul de muncã sau cãtre unitãtile de învãtãmânt în care studiazã.

“Începând de acum în 48 de ore cheia va fi scoasã din contact. Mai exact, joi, la ora 12:00, cheia este scoasã din contact si cei care au curse nu le vor mai efectua. Cred cã la acest demers se vor ralia toti patronii de firme, nu doar cei care fac si (transport – n. r.) interjudetean, ci si cei care fac judetean”, a afirmat Hagiu, dupã dezbaterea publicã organizatã de Ministerul Transporturilor pe tema acestui proiect.Conform liderului FORT, în urma acestei decizii a transportatorilor, vor fi afectate 800.000-900.000 de persoane, la nivel national. “Vorbim despre 800.000-900.000 de pasageri zilnic pe cursele interjudetene. Dar cifrele nu mai corespund deloc cu 2013, când actualul program de transport a intrat în functiune”, a precizat el.

Zeci de mii de vasluieni riscã sã nu mai aibã cu ce ajunge la muncã sau la scoalã

La actiunea de protest organizatã în toatã tara vor participa si transportatorii vasluieni. Acestia vor înainta azi, la Prefectura Vaslui, o înstiintare în acest sens. “Începând cu data de 11 octombrie, membrii filialei Vaslui a Federatiei Operatorilor Români de Transport vor înceta activitatea de transport judetean si interjudetean pentru o perioadã nedeterminatã, în semn de protest fatã de promovarea de cãtre Ministerul Transporturilor a modificãrilor aduse Ordinului 980/2011 (normelor metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organziarea si efectuare transporturilor rutiere pi a activitãtilor conexe acestora). Azi, la sedinta de la Bucuresti am fost prezenti 20 de operatori de transport din judetul Vaslui, însã în total, filiala noastrã numãrã 48 de membri, care vor înceta activitatea începând de joi. Estimãm cã aproximativ 60.000 de vasluieni (muncitori navetisti, elevi) vor avea de suferit de pe urma acestei decizii, ne cerem scuze pe aceastã cale pentru incovienentul creat, dar altã cale nu avem. Sperãm ca ministrul Transporturilor sã ia mãsuri în ceasul al 12-lea, pentru a nu se ajunge la blocarea transportului judetean si interjudetean “, ne-a declarat Ionut Simion, unul dintre operatorii de transport din judetul Vaslui.

Ce prevede ordinul care îi sperie pe transportatori?

Transportatorii de persoane din România sunt nemultumiti de mai mult timp de modul în care ministrul Sova vrea sã modifice Legea 980/2011. Motivul: schimbãrile propuse de Sova le-ar da câstig de cauzã, la aproape toate licitatiile pentru atribuirea traseelor, transportatorilor care vor folosi masini noi. Totodatã, propunerile lui Sova vor diminua avantajele pe care le au acum la licitatii transportatorii cu experientã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.