spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
24-mai-2024

“Vreau sã-mi fac pãrintii mândri”

- Advertisement -

Bârlãdeanul Alexandru Pascanu, înainte de meciurile carierei sale

LA UN PAS DE CALIFICARE… Echipa nationalã a României Under 21 mai are nevoie de patru puncte din meciurile cu Tara Galilor si cu Liechteinstein pentru a se califica la campionatul european de anul viitor. Din lotul cu care antrenorul Mirel Rãdoi va încerca sã obtinã una dintre cele mai mari performante ale fotbalului românesc fac parte si doi jucãtori din Bârlad, Andrei Ciobanu si Alexandru Pascanu. Cel din urmã are o poveste de viatã emotionantã si nu îi este rusinã sã o facã publicã.

Vineri, de la ora 19:00, reprezentativa României U21 va primi vizita selecttonatei similare a Tãrii Galilor, într-un meci contând pentru etapa a 9-a a preliminariilor pentru Campionatul European U21 din 2019. “Tricolorii” sunt lideri în grupã si mai au douã meciuri de jucat, cu Tara Galilor si Liechtenstein. Cu patru puncte în aceste meciuri, România ar fi sigurã de primul loc, adicã de calificarea la campionatul european de anul viitor, care va fi gãzduit de Italia.

Doi bârlãdeni, în lotul nationalei

Printre fotbalistii convocati la nationala U21 se aflã si bârlãdenii Andrei Ciobanu si Alexandru Pascanu. Fundasul, legitimat în prezent la echipa Leicester, are o poveste de viatã impresionantã, pe care a decis sã o facã publicã. Pãrintii lui au plecat în Anglia la începutul anilor 2000 pentru un trai mai bun. Dupã ce s-au stabilit în Marea Britanie si a început sã le meargã mai bine, i-au adus în Regat pe Alex si pe sora lui. Fotbalistul vrea sã ajungã un mare jucãtor pentru a-si putea ajuta pãrintii. “Sunt foarte mândru de pãrintii mei, nu are de ce sã îmi fie rusine. Stiu câte sacrificii au fãcut pentru mine, iar asta mã motiveazã în plus sã am de ce sã trag, sã pot sã îi ajut si eu. Ai mei muncesc la ferma de cãpsuni de aproape 20 de ani. Sper ca într-o zi sã pot sã îi scot de acolo”, a declarat Alex Pascanu.

“Nu am pierdut contactul cu limba românã”

Desi a plecat în Marea Britanie pe când avea doar cinci ani, bârlãdeanul nu a uitat limba românã.Am facut scoala în Anglia, dar nu am pierdut contactul cu limba românã. Între februarie si noiembrie vin multi români la fermã si vorbesc cu ei. Am plecat în Anglia de la 5 ani, dar când eram mic veneam în vacante în România vara, iarna, îmi plãcea foarte mult”, a mai spus Pascanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.