spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

POSTASUL CUMSECADE la Muzeul “Vasile Pârvan” din Bârlad

- Advertisement -

DOCUMENTAR…Seria filmelor documentare din Europa Centralã si de Est, prezentate concomitent în sapte tãri printre care si România (la Bârlad) continuã. Muzeul “Vasile Pârvan” Bârlad invitã bârlãdenii la cea de-a patra proiectie din cadrul proiectului KineDok powered by One World Romania, editia a 4-a. Sâmbãtã, 13 octombrie, de la ora 12.00 bârlãdenii sunt asteptati la sediul central al muzeului, sã urmãreascã productia bulgaro-finlandezã “Postasul cumsecade”. Intrarea este gratuitã.

Ajuns deja la cea de a 4-a editie, KineDok powered by One World Romania va aduce anul acesta 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centralã si de Est. Sub forma unei experiente care trece dincolo de peretii traditionali ai sãlii de cinema, KineDok te invitã nu doar sã vii sã vezi un film pe un ecran mare, ci chiar poti sã te întâlnesti cu realizatorii sau protagonistii filmelor favorite. Un proiect unic în Europa prin amploarea sa, KineDok se desfasoarã concomitent în sapte tãri partenere: Republica Cehã, Slovacia, Ungaria, Croatia, Norvegia, Bulgaria si România, unde este coordonat de cãtre Asociatia One World Romania în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare din tãrile participante contribuie cu documentare produse în ultimii ani, care ruleazã apoi în sute de locatii din toate cele sapte teritorii, generând astfel o comunitate culturalã impresionantã. Sâmbãtã, 13 octombrie, de la ora 12.00 la sediul central al muzeului, ruleazã productia bulgaro-finlandezã “Postasul cumsecade”

CoLyam Dervent, un sat pe jumãtate pãrãsit de la granita Bulgariei cu Turcia, a rezistat invadatorilor încã din vremea Imperiului Roman. În prezent, populatia minusculã a satului ezitã între generozitate si prejudecatã, confruntatã cu o crizã europeanã de proportii: refugiati sirieni încearcã sa treacã noaptea dinspre Turcia spre Europa pe ulitele Derventului. Pentru cã satul se aflã în pragul alegerilor, refugiatii devin parte a agendei electorale: cei 38 de sãteni pensionari au de ales între postasul satului, care intentioneazã sã îi invite pe refugiati sã se stabileascã acolo, ca sã-l repopuleze; oponentul sãu somer, care doreste întoarcerea comunismului si crede cã Bulgaria e numai pentru bulgari, si actuala primãritã care admite cã nu prea-i pasã de nimic. Atent coregrafiat, într-un ritm ce respectã viata locului, acesta e un film ce aduce în prim-plan anxietãti majore care au determinat deja decizii drastice în alte contexte electorale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.