spot_img
spot_imgspot_img
27.1 C
Vaslui
24-mai-2024

Iatã de ce au fost pãcãliti vasluienii, la referendum: legea parteneriatelor civile homosexuale, în Parlament!

- Advertisement -

DEZBATERE… Dupã ce au fost victimele unei campanii de dezinformare la referendumul pentru familia traditionalã, vasluienilor li se aratã adevãrata mizã a esecului: aprobarea parteneriatului civil, adicã relatii între persoane de acelasi sex, pentru ca România sã intre în rândul tãrilor „civilizate”, în care cãsãtoriile homosexuale sunt ceva la ordinea zilei. Astãzi, conform unor surse, parlamentarii vasluieni ar trebui sã dea votul final pe acest proiect de lege privind parteneriatul civil, un document care este deja contestat de peste trei milioane de români. Proiectul vizeazã atât parteneriatul civil între persoane de acelasi sex, cât si între cupluri heterosexuale. Cei care aleg sã-si legalizeze relatia printr-un parteneriat civil se bucurã în mare de aceleasi drepturi si obligatii ca în cazul unei cãsãtorii civile. „Nu este pe agenda de discutii din Camera Deputatilor, sãptãmâna viitoare. Politicienii au vãzut cã altele sunt prioritãtile românilor, la referendum, iar acum nu stiu cine se va bate atât de tare pentru aceste parteneriate. Dacã tot este asemenea discutie, de ce sã nu legalizãm si prostitutia si sã terminãm cu toate discutiile?”, spune un parlamentar de Vaslui, care nu stie ce cuprinde proiectul de lege.

Uniunea Salvati România, partidul care i-a pus la zid pe cei care au organizat referendumul pentru familia traditionalã, se zbate acum din rãsputeri pentru a impune oficializarea relatiilor homosexuale în România, prin parteneriate civile, urmate, asa cum s-a întâmplat în multe tãri, de legi care permit cãsãtoriile homosexuale. Proiectul parteneriatului civil este realizat atât în sprijinul peroanelor heterosexuale care nu vor sã se cãsãtoreascã, cât si persoanelor de acelasi sex, care vor avea protectie din partea legii. Legea va face referire la regimul impozitelor si taxelor, accesul la sãnãtate, mostenirea, bunurile comune etc. De asemenea, va fi mentionat faptul cã persoanele de acelasi sex nu vor avea dreptul sã adopte copii. Printre initiatorii proiectului sunt deputatii Iulian Bulai si Cristian Ghinea din USR, din partea UDMR, Csoma Botond si Izabela Ambrus, din partea ALDE, Steluta Cãtãniciu. Din partea PSD, initiativa este coordonatã de Victor Negrescu, ministrul pentru Afaceri Europene. Initiatorii trebuie sã mai decidã locul în care va fi încheiat parteneriatul civil – la notar sau la starea civilã, dar si la regimul mostenirilor. Cel mai probabil, parteneriatul va putea fi întrerupt la notar, iar împãrtirea bunurilor va fi efectuatã prin proces, în cazul în care nu va exista o întelegere comunã. Pentru astãzi, este programatã întâlnirea pentru raportul final ce va fi supus dezbaterii Parlamentului.

Cuplurile de acelasi sex nu vor putea adopta copii

Partenerii care se duc în fata stãrii civile au optiuni în ce priveste numele. Pot fie sã îsi pãstreze numele de familie, fie unul sã-l preia pe al celuilalt, fie sã si le uneascã. În cazul parteneriatului civil, fiecare îsi pãstreazã numele avut înaintea încheierii contractului social. Cea mai grea poveste, dupã retorica agresivã din timpul campaniei pentru referendum, este adoptia. Cum parteneriatul civil priveste si cuplurile de acelasi sex, chestiunea adoptiei a fost si este încã un punct intens dezbãtut. În draftul de lege se spune cã atât cuplurilor formate din persoane de acelasi sex, cât si celor heterosexuale, le este anulat dreptul de a adopta copii. O singurã deosebire: la cuplurile heterosexuale nu pot adopta împreunã un copil, în timp ce la cele de acelasi sex nu pot adopta un copil nici împreunã, nici separat. Se pare cã la acest moment, adoptia este interzisã pentru orice cuplu care opteazã pentru parteneriat civil, însã clasa politicã ne-a surprins de mai multe ori. Maghiarii din UDMR, care au refuzat sã iasã la referendum, se opun celor din PSD-ALDE si cer ca partenerii de sex diferit sã poatã adopta copii.

O petitie contra parteneriatului civil, semnatã de zeci de mii de persoane, pe internet

PROTEST…A fost lansatã si o petitie online, prin care românii se pot exprima în legãturã cu aceastã lege. „Franta a aprobat parteneriatul civil în 1999, cãsãtoria homosexualilor în 2013. Spania a aprobat parteneriatul civil în 2000, cãsãtoria homosexualilor în 2005. Germania a aprobat parteneriatul civil în 2001, cãsãtoria homosexualilor în 2017. Belgia a aprobat parteneriatul civil în 1998, cãsãtoria homosexualilor în 2003. Norvegia a aprobat parteneriatul civil în 1993, cãsãtoria homosexualilor în 2009. Concluzia este simplã: dupã parteneriatul civil se va legaliza cãsãtoria homosexualã cu adoptia de copii! Haideti sã apãrãm copiii României!”, se aratã în textul petitiei depuse de Constantin Bogdan pe www.petitieonline.com.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.