spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

Tânãr din Iana bãtut, tâlhãrit si umilit. Ancheta bate pasul pe loc. | VIDEO

- Advertisement -

SUPÃRARE…Acuzatii grave aduse de un tânãr din comuna Iana, care lucreazã în Germania, politistilor din comuna Voinesti, care au intervenit dupã ce acesta a primit o bãtaie sorã cu moartea de la trei indivizi. Petrut Iordache abia se întorsese împreunã cu sotia din Germania unde amândoi muncesc, a fost mai întâi la Sf. Parascheva la Iasi, iar luni seara a ajuns acasã. Un consãtean de-al sãu, care se afla pe bicicletã, beat, a fost la un pas de a intra sub rotile masinii sale, dar a reactionat imediat si a reusit sã-l ocoleascã. De aici a pornit un scandal monstru care a degenerat într-o bãtaie ca-n vestul sãlbatic. Petrus Iordache a fost bãtut, dupã cum spune el, de individul beat de pe bicicletã, de patronul magazinului si de un consãtean, care i-ar fi luat si portofelul cu 2400 de euro. Iordache a fost bãtut pânã la inconstientã, a fost urmãrit de cei trei si lãsat lat într-un sant. A ajuns luni seara la spitalul din Bârlad, la CPU, unde a stat aproape 20 de ore, fiind investigat. Între timp, au preluat cazul doi politisti din comuna Voinesti, cei din Iana fiind liberi! Victima spune cã politistii ar fi „mânã-n mânã” cu patronul magazinului unde a fost luat la bãtaie si care l-ar fi tâlhãrit de 2400 de euro. IPJ Vaslui transmite cã în cauzã este deschis un dosar penal pentru lovire si alte violente, pe numele celor trei atacatori, sfãtuind victima sã depunã si o plângere la sediul IPJ Vaslui, unde sã precizeze ce l-a nemultumit la ancheta fãcutã la fata locului de cei doi politisti.

Petrut si Ancuta Iordache muncesc amândoi în Germania si s-au întors câteva zile acasã, unde au un copil lãsat la pãrinti, în comuna Iana. Au fost mai întâi pe la Sfânta Parascheva la Iasi, de unde luni seara s-au întors spre casa pãrinteascã, în Iana. Din nefericire, Petrut a ajuns la orele 23.00 seara, pe 15 octombrie, la CPU Bârlad, cu ambulanta, fiind bãtut mãr. Acesta ne-a precizat cã abia ajunsese acasã, pe la orele 19.30, când trecând cu masina pe la un magazin din sat, apartinând unui cetãtean Costel Buliga, i-a apãrut în fata masinii un sãtean, Marcel Moldoveanu, pe bicicletã, iar din cauzã cã era beat a fost la un pas sã intre sub rotile masinii tânãrului Iordache. Acesta a reusit sã-l evite si a deschis usa, zicându-i lui Marcel Moldoveanu sã fie atent cum circulã, cã era sã-l bage în puscãrie. A plecat acasã, de unde a fost rugat de cel mic sã îi ia o sticlã de suc. Când s-a întors la magazin (care era singurul deschis din zonã), a început cosmarul.

Bãtut si tâlhãrit de trei sãteni si umilit de politistii chemati în ajutor!

Iatã ce ne-a povestiti Petrut Iordache de pe patul de spital. „Mergeam cu masina pe stradã, Moldoveanu mi-a sãrit în fata masinii cu bicicleta, fiind beat si eu i-am zis cã era sã mã bage în puscãrie. Dupã ce am ajuns acasã, m-am întors la magazinul respectiv sã iau douã sticle cu suc. Când am intrat înãuntru a început Moldoveanu sã strige la mine cã ce am venit, cã ce caut… Eu am luat douã sucuri si când am scos portofelul în care aveam bani si 2400 de euro, patronul magazinului, Costel Buliga mi-a dat cu o ghioagã în cap si mi-a luat portofelul cu banii ce erau în el. M-a lovit în cap cu o ghioagã si cu o sticlã, cu picioarele iar eu am fugit de acolo spre casã, ei fugind dupã mine. M-au prins pe drum si m-au bãtut cu pumnii si picioarele toti trei: Buliga, Moldoveanu si încã un om care era cu ei în magazin. M-au lãsat acolo lat, inconstient. Am sesizat politia la 112, au venit doi politisti, numai cã s-au oprit prima datã la magazin la Buliga sã le ia lor declaratii. Eu am întrebat politistii dacã era normal sã-i audieze pe ei înainte de a mã audia pe mine, iar politistii tipau la mine cã stiu ei ce au de fãcut! Primeau politistii telefoane în timp ce vorbeau cu mine si tot întrebau cei de la magazin dacã-s linistit si politistii le spuneau cã da. M-au lãsat politistii asa în sant, ambulanta nu avea cum sã vinã repede, dar ei au plecat. Când mã audiau cei care erau la magazin, Moldoveanu si încã unul treceau cu bicicleta pe acolo si eu le-am zis politistilor cã sunt sub influenta acoolului si merg pe bicicletã, putând produce accidente, dar politistii nu au avut nicio reactie! Mi-au spus sã depun plângere a doua zi, au plecat si nu au asteptat sã mã ia ambulanta! Chiar si cei de la ambulantã s-au mirat când au auzit cã politia a plecat!”, a precizat Petrut Iordache.

Anchetã pentru loviri si alte violente. Victima merge la medicul legist!

Petrut Iordache a spus cã nu se lasã, va merge pânã în pânzele albe ca sã-si facã dreptate. Ieri se afla la spitalul din Bârlad, unde a ajuns pe 15 octombrie la orele 23.30, iar dupã aproape 20 de ore a plecat acasã, cu tratament si indicatii medicale. Iatã diagnosticul: „policontuzii prin agresiune (declarativ), TCC cu plagã contuzã, TCF, contuzii umãr stâng, cot stâng, contuzii genunchi si gambã, escoriatii (…)”. A fost sfãtuit de medicul urgentist sã meargã astãzi la Medicina Legalã si sã-si scoatã certificat medico legal, având indicatii de 10 zile de îngrijiri medicale, pentru început. Cât priveste ancheta, de la IPJ Vaslui ni s-a transmis cã „în cauzã este întocmit dosar penal pentru loviri si alte violente, pentru trei persoane, care sunt cercetate privind plângerea depusã de un cetãtean din comuna Iana”, spune Bogdan Gheorghitã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Petrut Iordache vrea sã facã plângere la IPJ Vaslui, împotriva politistilor care, spune el, nu s-au comportat profesionist, protejând tocmai agresorii, bãnuielile sale fiind cã „sunt mânã în mânã cu Buliga”.



- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.