spot_img
spot_imgspot_img
16.4 C
Vaslui
25-mai-2024

Marele arheolog bârlãdean Vasile Pârvan omagiat în anul Centenar

- Advertisement -

SESIUNE…În Anul Centenar al Marii Uniri, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad organizeazã sâmbãtã, 20 octombrie, ora 11:00, un eveniment omagial dedicat marelui arheolog Vasile Pârvan. Prima editie a acestei manifestãri îmbracã forma unei sesiuni de comunicãri literare si se adreseazã tuturor elevilor pasionati de literaturã dar si de istorie.

La aceastã competitie literarã vor participa 58 de elevi din clasele V-VIII, de la mai multe institutii de învãtãmânt din oras: Scoala Gimnazialã „Vasile Pârvan”, scoala Gimnazialã „George Tutoveanu”, Scoala Gimnazialã „Ep. Iacov Antonovici”, Scoala Gimnazialã „Iorgu Radu”, din Bârlad si Clubul de limba rusã, Vaslui. S-au implicat în acest proiect: prof. Mamalaucã Mariana, prof. Cãrutasu Cristina, prof. Stan Vladimir si prof. Teodorescu Mihaela de la scoala Gimnazialã „George Tutoveanu”; prof. Stefãnicã Daniel, prof. Stefãnicã Maria si bibliotecar Jidãnasu Manuela de la scoala Gimnazialã „Vasile Pârvan”; prof. Carolina Boros, prof. Ungureanu Oana, prof. Crãescu Mariana de la Scoala Gimnazialã „Ep. Iacov Antonovici”; prof. Bodea Jenica de la Scoala Gimnazialã „Iorgu Radu”; prof. Cretanu Eugenia de la Clubul de limba rusã, Vaslui. Activitatea va cuprinde expunerea lucrãrilor pe douã sectiuni: Prozã si Poezie. Pentru sectiunea de prozã au fost propuse temele: “Vasile Pârvan – un mare patriot”; “100 de ani de la Marea Unire”; “Importanta muzeului în viata noastrã”; “România, tara mea!”. Pentru sectiunea de poezie copiii au avut ca temã de inspiratie: Toamna.

“Copiii preocupati de creatie literarã si istorie au fost invitati sã redacteze o lucrare-eseu, de maxim douã pagini, în care sã trateze una din temele propuse sau sã alcãtuiascã o poezie despre toamnã. Activitatea se va încheia cu o tombolã la care vor putea participa toti elevii care îsi vor prezenta lucrãrile, iar în urma extragerii, cîstigãtorii celor douã sectiuni vor primi câte un PREMIU SPECIAL. Sesiunea juniorilor reprezintã un bun prilej de familiarizare a elevilor cu activitatea de elaborare si expunere a unei lucrãri literare într-un cadru extrascolar si este un exercitiu util ce are ca scop dezvoltarea abilitãtilor de comunicare în fata publicului. De asemenea, prin aceastã manifestare aducem în constiinta tinerilor bârlãdeni memoria marelui istoric, filosof, cãrturar, profesor universitar, membru al Academiei Române, om politic, un adevãrat savant al arheologiei românesti – Vasile Pârvan.”, a precizat Mircea Mamalaucã, directorul muzeului bârlãdean. Sesiunea juniorilor „Vasile Pârvan”, editia I, se va desfãsura sâmbãtã, 20 octombrie, ora 11.00, la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.