spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Pregãtiri intense pentru vizita premierului Dãncilã. Iatã care va fi programul vizitei!

- Advertisement -

AGITATIE…Se fac ultimele pregãtiri, în zona podului domnesc de la Cãntãlãresti, pentru prima editie a Zilei Recoltei, din GAL Movila lui Burcel, eveniment la care vor participa premierul Viorica Dãncilã si ministrul Dezvoltãrii Regionale, Paul Stãnescu. Primarul comunei gazdã, Mihai Moraru, edilul de la Stefan cel Mare, este pregãtit sã primeascã musafirii de la Bucuresti conform traditiilor locului, mai ales cã este pentru prima datã în istoria localitãtii când aici poposeste un prim-ministru în functie. Vor participa, la evenimentul de la Cãntãlãresti, toti cei 15 primari care activeazã în GAL Movila lui Burcel, urmând sã ajungã marti, începând cu ora 13.00, alãturi de oficialii din Guvern, toatã conducerea administrativã a judetului Vaslui, precum si un mare numãr de parlamentari.

“I-am invitat la evenimentul nostru, al celor din GAL, si pe conducãtorii institutiilor cu care colaborãm îndeaproape, pe linie de administratie publicã, respectiv directorii de la Directia Agricolã sau Finante. Cred cã este o ocazie unicã ca primarii de comune din judetul Vaslui sã discute cu premierul Viorica Dãncilã, cu ministrul Dezvoltãrii Regionale, sã le spunã înaltilor oficiali din Guvern care sunt problemele de care se lovesc cel mai des în activitatea lor. Dorim sã le multumim, atât doamnei premier, cât si domnului ministru Stãnescu, pentru ajutorul primit, pentru finantãrile proiectelor depuse de primarii vasluieni, pentru cã doar astfel ne vom dezvolta”, spune primarul Moraru. Comuna Stefan cel Mare este un exemplu fericit, în aceastã directie. Patru din cele sapte sate sunt asfaltate complet, se cautã surse de finantare si pentru celelalte trei sate, în timp ce valoarea proiectelor accesate de aceastã primãrie depãseste 10 milioane de euro, în ultimii cinci-sase ani. Ministrul Dezvoltãrii Regionale este invitat, în cadrul evenimentului de la Cãntãlãresti, sã participe la receptia unui proiect de asfaltare si modernizare a satului Brãhãsoaia, urmând sã constate calitatea lucrãrilor si modul în care fondurile guvernamentale au fost folosite.

PE SURSE: Premierul va ajunge cu elicopterul, la Vaslui, în jurul orei 10.00

Am aflat, pe surse neoficiale, si care va fi programul vizitei celor doi înalti oficiali din Guvern (lor li se va alãtura, spun aceleasi surse, si ministrul Sãnãtãtii, n.r.). Premierul Dãncilã va ajunge cu un elicopter al MAI în zona în care se organizeazã bâlciul anual, pe pista de beton destinatã elicopterelor SMURD, în jurul orei 10.00, marti dimineatã. Viorica Dãncilã si Paul Stãnescu sunt asteptati, tot dimineatã, la o întâlnire cu primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, dupã care se va merge la Consiliul Judetean, în jurul orei 12.00, pentru semnarea documentelor la contractul de executie a centurii ocolitoare a municipiului Bârlad. Va urma o scurtã vizitã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, investitie modernizatã din fonduri europene si nationale, peste 20 de milioane de euro. În jurul orei 13.00, premierul si ministrul Dezvoltãrii Regionale sunt asteptati la sãrbãtoarea Zilei Recoltei, organizatã de GAL Movila lui Burcel si Primãria din Stefan cel Mare. De acolo, ministrul Stãnescu ar trebui sã participe la receptia finalã a lucrãrii de asfaltare a satului, lucrare executatã de specialistii firmei Transmir. Foarte probabil, cãtre ora 16.00, premierul Dãncilã va pleca spre Bucuresti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.