spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Vasluienii, sfidati de guvernarea PSD: „Nu se doreste constructia autostrãzii Târgu Mures-Iasi. Guvernul nu se implicã deloc”

- Advertisement -

IRESPONSABILI… Cei 450.000 de vasluieni sunt sfidati în continuare de autoritãtile de la Bucuresti, alãturi de cei 3 milioane de locuitori din zona Moldovei, în problema autostrãzii care sã lege Moldova de Transilvania. Seful statului a avut, ieri, discutii cu toate organizatiile care sustin constructia acestei autostrãzi, spunând cã, în ciuda sustinerii constante din partea Comisiei Europene si a disponibilitãtii fondurilor europene necesare, nu existã vointã la nivel guvernamental pentru realizarea autostrãzii Târgu Mures – Iasi – Ungheni. Reprezentantii celor trei asociatii i-au înmânat presedintelui Iohannis un memoriu cu privire la autostrãzile Moldovei, document care cuprinde parcursul actiunilor societãtii civile, corespondenta cu autoritãtile responsabile, dar si aspecte de ordin istoric, tehnic, economic, geostrategic si social.

Iohannis a primit ieri, la Palatul Cotroceni, o delegatie formatã din reprezentanti ai asociatiilor “Moldova Vrea Autostradã”, “Împreunã pentru A8” si “Pro Infrastructura”. „Presedintele României a reiterat sustinerea pentru acest proiect, precizând cã este nevoie de responsabilitate si de asumarea unor termene clare de cãtre Guvern în vederea realizãrii acestei investitii, care reprezintã o prioritate nationalã. De asemenea, presedintele Klaus Iohannis a evidentiat cã, în pofida sustinerii constante din partea Comisiei Europene si a disponibilitãtii fondurilor europene necesare, nu existã vointã la nivel guvernamental pentru materializarea proiectului. Guvernul României a dovedit lipsã totalã de implicare si viziune în privinta acestei investitii, ca si a tuturor celorlalte mari proiecte de infrastructurã”, este anuntul Administratiei Prezidentiale, dupã întâlnirea cu organizatiile din Moldova. Klaus Iohannis a precizat, referitor la realizarea tronsonului de autostradã Iasi – Târgu Neamt, prin parteneriat public-privat, cã decizia este criticabilã atât la nivelul Comisiei Europene, cât si la cel al altor structuri de specialitate de la nivel european, pentru cã dovedeste o deprioritizare a investitiei. Acesta si-a manifestat aprecierea fatã de eforturile celor trei asociatii pentru sustinerea constructiei autostrãzii Târgu Mures – Iasi – Ungheni si a subliniat importanta implicãrii societãtii civile în a-i determina pe cei responsabili sã actioneze pentru concretizarea acestor proiecte esentiale dezvoltãrii tãrii noastre. Presedintele i-a încurajat pe reprezentantii celor trei asociatii sã continue, cu aceeasi determinare, actiunile în sprijinul dezvoltãrii infrastructurii Moldovei, asigurându-i de întreaga sa sustinere. La rândul lor, reprezentantii celor trei asociatii au reclamat dezinteresul autoritãtilor în ceea ce priveste construirea autostrãzii si au reliefat efectele negative pe care lipsa autostrãzii Târgu Mures – Iasi – Ungheni le are asupra Regiunii Nord-Est: migratia masivã a fortei de muncã, diminuarea competitivitãtii si a nivelului investitiilor. „Realizarea autostrãzii ar contribui semnificativ la reducerea decalajelor dintre regiunile tãrii, atragerea de investitii strãine directe, crearea de conexiuni rapide si de noi locuri de muncã”, se mai aratã în comunicat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.