spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

Bunesti Averesti, o comunã europeanã a judetului Vaslui | FOTO

- Advertisement -

INVESTITII…Cu mai mult de jumãtate din drumurile comunale asfaltate, comuna Bunesti Averesti se înscrie pe lista unitãtilor administrativ-teritoriale ale judetului Vaslui care, prin investitiile realizate, ating standarde europene. Asfaltare de drumuri, aductiune de apã sau modernizare scoli, sunt proiectele primarului ajunse la final sau aflate în curs de derulare. „Am reusit sã ducem la bun sfârsit asfaltãrile si astfel am adus transportul în comun prin sate, ca sã nu mai facã lumea câte 2 sau 3 kilometri pe jos, pânã la statia de autobuz situatã în drumul judetean”, spune Vasile Tãrãgan.

Pentru primarul comunei Bunesti Averesti, promisiunile s-au dovedit lucruri concrete si nu doar vorbe. Astfel, proiectele începute în vara acesui an ce pãreau cã duc comuna cãtre zona reparatiilor capitale, au început sã prindã contur. Au fost deja asfaltati peste 7 kilometri de drum comunal, sunt în lucru 12 kilometri din DJ 244D si sunt în plan alte drumuri comunale ce urmeazã sã fie asfaltate anul viitor. Si asta pentru cã se apropie iarna si timpul nu va mai permite continuarea lucrãrilor. Primarul comunei, Vasile Tãrãgan, se poate lãuda cã are în desfãsurare, în prezent, nu mai putin de nouã proiecte importante, acestea vizând si aductiunea cu apã, dar si modernizarea unor unitãti de învãtãmânt. „În prezent, în comuna Bunesti-Averesti, avem în plinã desfãsurare nouã proiecte. Este important de spus cã aceste proiecte sunt de mai mult timp fãcute, unele din 2009 chiar, din 2015. Dar abia acum au prins finantare, lucru care ne bucurã. Mai bine mai târziu, decât niciodatã, stiti cum se spune. În privinta aductiunii de apã, avem demarate trei proiecte. Unul în satul Bunesti, altul la Podu Oprii, iar alt proiect de aductiune de apã în localitatea Averesti. Toate aceste trei proiecte valoreazã în jur de 60 de miliarde de lei vechi, bani obtinuti prin PNDL, program coordonat prin intermediul Ministerului Dezvoltãrii. Apoi, în ceea ce priveste modernizarea unitãtilor de învãtãmânt, avem în desfãsurare alte patru proiecte. Este vorba despre modernizarea Scolii Averesti, despre construirea grãdinitei cu program normal din Averesti. De asemenea, se lucreazã la Scoala din Bunesti, precum si la grãdinita din Bunesti. Vreau sã vã spun cã m-am axat pe cele douã localitãti, întrucât aici este cel mai mare numãr de copii, iar aceste investitii se justificã pe termen lung”, a declarat primarul Vasile Taragan.

Drumurile comunale au scutit sãtenii de mers pe jos kilometri întregi

Unul din proiectele de suflet ale primarului Vasile Tãrãgan este cel al asfaltãrii drumurilor comunale, proiecte duse la bun sfârsit cu ajutorul firmei Viacons Rutier. De asemenea, aceeasi societate se ocupã de reabilitarea DJ 24D, drum ce poate fi considerat strategic pentru comuna Bunesti Averesti. Si asta pentru cã drumul face legãtura între localitãtile Averesti – Bunesti – Dolhesti – Ciortesti – Coropceni. Altfel spus, acesta va fi drumul care va lega direct judetele Iasi si Vaslui. De asemenea, edilul a reusit sã scuteascã oamenii sã meargã pe jos doi sau trei kilometri pentru a ajunge la statia de autobuz situatã pe drumul judetean. Acum, microbuzele pentru transport persoane folosesc drumurile din satele componente. „Am scãpat de mersul pe jos pânã la statia de autobuz si ãsta e un mare lucru. Acum te urci în microbuz de la poartã si tot acolo poti sã de dai jos. În anii din urmã mergeam pe jos si tin minte cã, într-un an, am cãzut de nu am mai reusit sã mã ridic singurã. Am stat acolo cam jumãtate de orã pânã m-a ajuns cineva din urmã si m-a ajutat sã mã ridic. Pentru noi, mai ales cei mai bãtrâni, este un lucru mare asfaltul acesta. Si acum si cei tineri sau copii care merg la scoalã beneficiazã de el pentru cã, la fel ca noi, nu mai trebuie sã meargã pe jos pânã la statia de autobuz.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.