spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Dosarul bãtrânilor din Husi, care îsi cer dreptul de proprietate în instantã, retrimis la Iasi!

- Advertisement -

PROCES… Înalta Curte de Casatie si Justitie, acolo unde a ajuns dosarul care pãrea foarte simplu, fie si pentru instanta de fond de la Husi, a decis retrimiterea lui la Curtea de Apel Iasi. Partea bunã a acestei situatie se referã la faptul cã Virginia si Costicã Moraru mai au o sansã, sã convingã judecãtorii cã meritã sã aibã acte de proprietate pe casa si cei 350 de mp, de pe strada Fundãtura Dobrinei numãrul 6.

“Eu nu înteleg de ce a trebuit ca dosarul nostru, pentru o casã din Husi, care am plãtit atâta timp la Primãrie, a plãtit si soacrã-mea, sã fie nevoie sã ajungã tocmai la Bucuresti, iar acum sã vinã iar la Iasi! Au mai fost oameni în situatia mea, care au rezolvat la Husi. Noi, bãtrâni de 79 si eu, 72 de ani, de ce cutreierãm tara, ca sã ne vedem proprietari pe casa noastrã? Poate cã am gresit cã nu ne-am dus, dupã revolutie, sã ne declarãm proprietari. Dar nu am stiut. Nu ne-a zis nimeni, mãi oameni, veniti sã declarati. Am ntrãit pe bunã bazã cã e casa noastrã”, spune Virginia Moraru. Cazul familiei Moraru, spun oficialitãtile locale, este unul dintre multele, asemãnãtoare. “Dupã Revolutie, au fost multi cei care au venit sã spunã cã detin diferite suprafete de teren, imobile, etc. Pentru ei s-a actionat, în vederea stabilirii dreptului de proprietate. Dar uitati cã avem si în 2018 asemenea cazuri. Nu stiu cum de s-a putut sta atâtia ani, fãrã sã ai la mânã documente, dar dacã acum s-a mers în instantã, noi nu putem decât sã asteptãm decizia instantei. Dincolo de ce decide un judecãtor, eu, ca primar, nu am cum sã trec”, a spus primarul Ciupilan. “Acum sunt alte probleme la nivel de oras. Sunt multi care detin terenuri, fãrã sã fi declarat. Adicã, pe acte de proprietate au 500 mp, iar în realitate detin 800 mp. Pe diferenta de 300 mp, sã spunem, nu plãtesc taxe, impozite, nimic. Noi pe aceia vrem sã îi identificãm, ca sã îi obligãm sã intre în legalitate. Prin detinerea unor suprafete de teren, fãrã drept, se produce pagubã la bugetul lor, pentru cã noi nu putem încasa taxe si impozite pe acele suprafete”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Vor sã se dea danie, dar nu-i vrea nimeni fãrã avere!

De reamintit cã, în cazul familiei Moraru, cei doi soti, Virginia si Costicã, au mers în instantã, dupã 52 de ani, pentru a obtine acte de proprietate pe casa si terenul detinut în cartierul Dobrina. Si poate cã nici acum nu ar fi fãcut demersuri pentru a-si clarifica situatia, dacã nu ar fi intervenit dorinta lor de a-si da toatã agoniseala unei familii care ar vrea sã îi întretinã. “Eu mã deplasez greu, cu cadrul, cum vedeti, de vreo doi ani. Am fost foarte bolnavã. Sotul meu e orb, nu mai vede deloc, iar noi, singuri, nu putem sã facem mai nimic. Am vrea sã ne dãm danie cuiva, dar nimeni nu vine, dacã nu avem niciun act pe casã si teren”, spune Virginia Moraru. Nu ar fi ajuns în aceastã situatie, spun ei, dacã nu ar fi trecut prin momente tragice, murindu-le ambii copii, ultimul fiind înmormântat în 2013.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.