spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Concurs de afise pentru „Hora din strãbuni”. Premiul cel mare: 1.000 lei

- Advertisement -

COMPETITIE… Autoritãtile locale lanseazã un concurs de afise pentru Festivalul International de Folclor „Hora din strãbuni”, ce va avea loc anul viitor, în perioada 2-6 august. Se poate înscrie oricine, nu conteazã vârsta sau profesia, important este ca afisul sã fie procesat pe calculator, în programe speciale, si sã respecte câteva criterii, precum imaginatie si creativitate compozitie, structuri formale si cromatice. O persoanã poate trimite cel mult trei afise. Termenul limitã pânã la care au loc înscrierile este 1 decembrie. Afisul câstigãtor va fi recompensat cu 1.000 lei si va fi folosit de organizatori pentru promovarea evenimentului.

Potrivit regulamentului, concursul de afise se adreseazã tuturor persoanelor cu abilitãti de editare /graphic design, indiferent de vârstã. Obiectul concursului este crearea unui afis având ca temã Festivalul International de Folclor „Hora din strãbuni”. Regulile concursului: „creatiile se realizeazã individual, o persoanã poate trimite cel mult trei afise, creatiile trebuie sã acopere aria tematicã propusã – Festivalul International de Folclor „Hora din strãbuni”, dimensiunile afisului 50X70 cm, afisele trebuie sã fie procesate pe calculator, într-unul din programele mentionate (Adobe Photoshop, CorelDRAW, Quark XPress, Adobe InDesign etc.) si utilizând orice tehnicã de structurare a compozitiei (colajul digital, juxtapunerea, suprapunerea sau interferarea mai multor imagini si texte etc.), organizatorii sugereazã competitorilor ca afisele sã continã obligatoriu cele cinci elemente fundamentale ale unui print publicitar (denumirea evenimentulului, logo-ul, imaginea/ilustratia asupra cãreia sã aibã drepturi de autor, textul informativ, denumirea institutilor organizatoare); afisele înscrise trebuie sã fie originale, realizate de concurenti. Creatiile se vor trimite online împreunã cu fisa de înscriere pe adresa de e-mail: cultura@cjcpctvs.ro, în format jpg, tiff, qxp etc. Proiectul câstigãtor va fi adoptat ca linie de graphic-design oficialã a festivalului, fiind folositã pe toate materialele de promovare ale evenimentului”.

Premiile puse în joc: Marele premiu – 1.000 lei, douã premii în valoare de 500 lei, respectiv 300 lei

Iatã ce criterii trebuie sã respecte cei care vor sã participe la acest concurs, dacã vor sã primeascã punctaj maxim din partea juriului: imaginatie si creativitate, idei originale, puterea de impact, compozitie, structuri formale si cromatice rezolvate în functie de tema abordatã, calitãti tehnice si abilitãti în exploatarea programelor de editare digitalã, calitãti estetice. Termenul limitã pentru trimiterea afiselor este 1 decembrie 2018. Evaluarea va fi fãcutã de cãtre un juriu desemnat de organizatorul concursului. Premii acordate: Marele premiu în valoare netã de 1.000 lei, douã premii în valoare de 500 lei, respectiv 300 lei. Rezultatul concursului va fi anuntat pe data de 21 decembrie 2018, pe pagina de Facebook a Centrului Culturii Traditionale, iar premierea câstigãtorilor se va face în aceeasi zi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.