spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
20-mai-2024

Deputatul Daniel Olteanu miscã lucrurile în ALDE. Noul ordin în partid: „Toatã lumea, la treabã!” FOTO

- Advertisement -

AGITATIE MARE… Desi a preluat de putin timp frâiele organizatiei judetene ALDE, deputatul Daniel Olteanu are deja în lucru un plan de mãsuri care vor conduce organizatia spre rezultatele politice dorite. Dorinta noului presedinte este ca ALDE sã ajungã a doua fortã politicã din judet, dupã PSD. Dar, pentru a ajunge aici este mult de muncã. Deputatul Olteanu si-a dat seama cã singur nu poate face ca ALDE sã fie o organizatie puternicã, desi are deja o „zestre” de 15 primari. În ultimele sãptãmâni, noul presedinte i-a chemat alãturi de el pe toti colegii de partid din judet, cu care discutã, pune la capãt strategii, aflã problemele din teritoriu si gãseste solutii. Ieri, în peisajul de vis al pãdurii de la Oprisita, membrii ALDE de la organizatiile din zona Vaslui au venit la o discutie cu presedintele Olteanu, mai ales cã alegerile europarlamentare si prezidentiale se apropie cu pasi repezi.

În ALDE Vaslui lucrurile se miscã cu o vitezã ametitoare, dupã o perioadã de lâncezealã, care amortise de tot membrii de partid. De când a preluat organizatia, deputatul Olteanu cautã sã gãseascã cele mai bune solutii, are întâlniri cu liderii din teritoriu, totul pentru ca filiala sã creascã si sã fie cât mai pregãtitã pentru bãtãliile electorale care urmeazã. Sãptãmâna trecutã, Delegatia Teritorialã Permanentã a ALDE a decis ca judetul Vaslui sã fie împãrtit în trei zone mari, Vaslui, Bârlad si Husi, toate coordonate de persoane cunoscute în partid: la Vaslui, consilierul judetean Sorin Braniste, la Husi – secretarul general Florin Sârbu, iar la Bârlad – Corneliu Plesu, directorul de cabinet al parlamentarului. Ieri dupã-amiazã, a fost rândul celor 32 de filiale care compun zona Vaslui sã discute cu presedintele Olteanu. „Am propus colegilor mei din conducerea judeteanã, pentru a fi mai eficienti, împãrtirea judetului în trei zone, fiecare cu câte un lider coordonator. M-a bucurat discutia avutã cu colegii din filialele de pe zona Vaslui, care si-au exprimat dorinta de revitalizare a filialelor, spunându-mi cã vor ca, împreunã, sã avem rezultate foarte bune la alegerile care urmeazã. Îmi doresc ca, în 2020, ALDE sã fie a doua fortã politicã a judetului. Avem oameni, avem forta sã ne atingem aceste obiective politice”, a spus deputatul Olteanu, dupã întâlnirea cu filialele locale din zonã. Acesta a recunoscut cã, în ultima perioadã, au fost probleme de comunicare, care vor fi trecute în cel mai scurt timp, iar lucrurile vor merge din ce în ce mai bine pentru Alianta Liberalilor si Democratilor Europeni.

Primul test al mandatului lui Olteanu: alegerile europarlamentare

Cum mai este putin timp pânã în primãvara viitoare, atunci când vor fi organizate alegeri europarlamentare, ALDE Vaslui îsi propune sã devinã o masinãrie politicã redutabilã, cu organizatii în toate localitãtile. Desi s-a fãcut împãrtirea pe cele trei mari zone ale judetului, lucrurile nu se opresc aici. În decembrie, spune deputatul Olteanu, va fi o primã sedintã de analizã a rezultatelor obtinute de coordonatorii zonali. Vor fi, în urmãtoarele douã duminici, întâlniri si cu sefii filialelor din Bârlad si Husi, pentru a avea o imagine completã a organizatiei, spune Olteanu. „Sunt optimist, dupã ce am vãzut ce potential are zona Vaslui, schimbând multe informatii cu colegii mei. S-au purtat discutii si legate de cooperarea dintre noi si partenerul de guvernare, PSD. Avem situatii în care primarii PSD nu colaboreazã cu alesii locali de la ALDE, iar toate aceste situatii trebuie discutate punctual. Personal, am discutii cu dl. Buzatu, voi încerca sã-i prezint problemele din judet. Dar, iatã, lipsa de dialog cu partenerii de la PSD a dus la alegerea unui vicepresedinte PNL în comuna Tãtãrãni, parte din situatie fiind asumatã deja de mine”, a mai spus presedintele ALDE Vaslui.

„Sper ca aceastã conducere de la PNL sã stea multi ani pe functie”

La final, deputatul Olteanu a avut un mesaj si cãtre conducerea PNL de la Vaslui, pe care parlamentarul a acuzat-o de interese meschine si conducere dictatorialã, atunci când a pãrãsit rândurile liberalilor. „Actualei conduceri de la PNL Vaslui, personal, îi doresc viatã lungã. Cu cât stau mai mult la conducere, cei care au astãzi în mâna lor pâinea si cutitul în PNL, cu atât dezastrul va fi mai mare”, a fost mesajul deputatului Olteanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.