spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Din cauza unei tigãri, un bârlãdean a rãmas fãrã murãturi si lemne pentru iarnã! | FOTO VIDEO

- Advertisement -

INTERVENTIE…Pompierii bârlãdeni au intervenit la un incendiu de pe strada Rosca Codreanu, care s-a produs la o magazie cu lemne. Exista pericolul ca focul sã se extindã si la alte trei case din apropiere, însã pompierii l-au lichidat la timp, limitând proportiile dezastrului. Proprietarii însã nu au fost foarte încântati de interventie, chiar dacã casa lor si celelalte din jur au fost salvate. Focul le-a distrus camara în care-si depozitaserã conservele pentru iarnã, dar si lemnele pregãtite pentru sezonul rece. Incendiului a fost provocat de o tigarã aruncatã nestinsã de proprietarul care tocmai îsi verificase … murãturile.

Detasamentul Bârlad a intervenit sâmbãtã, la orele 11.00, cu douã autospeciale de stingere cu apã si spumã, reusind sã stingã focul, care a distrus doar douã magazii alãturate, în suprafatã totalã de 20 mp. Au fost distruse bunuri alimentare (murãturi, compoturi, zarzavat pentru iarnã), aparaturã electrocasnicã si circa 1 mc de lemne. „Au fost salvate trei case apropiate. La sosirea pompierilor militari incendiul se manifesta cu flacãra în conditii de vânt. Cauza probabilã a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise”, a mentionat Georgicã Onofreiasa, purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

Atentie la fumat! Poate fi oricând cauza unui incendiu cu urmãri grave.

Pentru a preveni un incendiu, pompierii vasluieni vã recomandã sã respectati  urmãtoarele reguli: Nu fumati în camerele destinate odihnei, în magazii, soproane, fânare, depozite de furaje, poduri, beciuri, în orice locuri cu  pericol de incendiu sau explozie; nu aruncati la întâmplare resturile de tigãri si chibrituri nestinse. Este recomandat sã le stingeti înainte de a le arunca; stingeti tigara în scrumierã – niciodatã în cosul de gunoi – si nu lãsati scrumul sau tigara sã ardã în scrumierã. Se recomandã sã puneti putinã apã în aceasta pentru a favoriza stingerea rapidã a resturilor de tigãri; utilizati o scrumierã potrivitã, grea, care sã nu se rãstoarne usor si care sã fie confectionatã dintr-un material incombustibil (care nu arde); nu fumati în pat pentru cã riscati sã adormiti cu tigara aprinsã si sã produceti un incendiu; nu fumati dacã ati consumat excesiv alcool.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.