spot_img
spot_imgspot_img
15.2 C
Vaslui
18-mai-2024

Decizia Tribunalului, în dosarul preotilor care l-au dat în vileag pe episcopul porno, a nemultumit pe toatã lumea

- Advertisement -

NEMULTUMIRI…Sentinta dictatã de magistratii Tribunalului Vaslui în dosarul în care cei trei preotii vasluieni au fost trimisi în judecatã, dupã ce l-au dat în vileag pe fostul episcop Cornel Onilã cã fãcea orgii cu elevii de la Seminar, a nemultumit ambele tabere dar si pe mai marii Bisericii Ortodoxe. În cazul preotilor inculpati, decizia privind interzicerea dreptului de a mai profesa pentru o anumitã perioadã de timp a adus nemultumirea în tabãra lor. În cazul fostului episcop, acesta a protestat cã Gheorghe Damian, Sebastian Jitaru si Rãzvan Bumbu au scãpat doar cu închisoare cu suspendare. De asemenea, mai marii Bisericii Ortodoxe si-ar fi dorit închisoare cu executare pentru a da astfel un exemplu preotilor rãzvrãtiti. Din aceste motive, Curtea de Apel Iasi va judeca apelul formulat si va avea ultimul cuvânt de spus în acest încurcat dosar.

Ajuns la final în primã instantã, dosarul în care cei trei preoti vasluieni au fost judecati pentru santaj a nemultumit pe toatã lumea. Decizia de a interzice, pe perioada de încercare, dreptul de a mai profesa ca preoti a adus nemultumire în rândul inculpatilor. Si asta pentru cã, cel putin unul dintre ei era asteptat, cu sufletul la gurã de cãtre enoriasi. Este vorba de preotul de la Vãleni Rãzvan Bumbu pentru care, majoritatea enoriasilor din parohie, au sãrit la gâtul Protoeriei Vaslui în momentul în care s-a luat decizia înlocuirii lui Bumbu cu un alt preot. Nemultumit s-a arãtat si fostul episcop. Acesta si-a dorit închisoare cu executare în cazul preotilor acuzati de santaj chiar dacã, de-a lungul procesului, au existat acuzatii care nu au putut fi demonstrate si probate. aici trebuie reamintit episodul în care Onilã declarã, în fata judecãtorilor, cã nu are cunostintã al cui este telefonul de pe care au fost trimise mesajele de amenintare. De asemenea, nemultumiti s-ar fi arãtat si mai marii Bisericii Ortodoxe care si-ar fi dorit tot pedepse cu închisoare pentru a transforma astfel acuzatiile si condamnare celor trei preoti într-un exemplu. Astfel, dosarul va fi judecat, în apel, la Curtea de Apel Iasi si judecãtorii Curtii vor avea ultimul cuvânt de spus în acest dosar.

Sentinta preotilor datã de Tribunalul Vaslui

Tribunalul Vaslui a decis condamnarea preotului Sebastian Jitaru la doi ani de închisoare si amendã penalã în cuantum de 2.400 de lei, echivalentul a 120 de zile de închisoare. Instanta a dispus suspendarea executãrii pedepsei si a fixat un termen de supraveghere de trei ani. În toatã aceastã perioadã, lui Jitaru i-a fost interzis dreptul de a fi preot. În plus, judecãtorii au decis ca Jitaru sã execute si 60 de zile de muncã în folosul comunitãtii. De aceeasi pedeapsã au avut parte si ceilalti doi preoti acuzati de santaj, Rãzvan Bumbu si Gheorghe Damian. Diferit a fost, în schimb, cuantumul amenzii. În cazul celor doi, instanta a decis ca amenda sã fie de 4.800 de lei. De asemenea, instanta i-a obligat pe cei trei sã achite statului câte 2.600 de lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare. Sentinta datã de magistratii Tribunalului Vaslui nu este definitivã si poate fi atacatã în termen de 10 zile de la comunicare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.