spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

„Comunitãti implicate, educatie de calitate” pentru elevii din judetul Vaslui

- Advertisement -

EDUCATIE… Fundatia World Vision implementeazã un nou program care îi are în prim-plan pe elevii din Vaslui, dar si pe cei din Iasi, aflati în situatii de risc de abandon scolar. Este vorba despre proiectul „Comunitãti implicate, educatie de calitate”, prin intermediul cãruia prescolarii Grãdinitei „Norocel” din Negresti si elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” din Negresti, precum si cei ai Scolii Gimnaziale „Maresal Constantin Prezan” din comuna Dumesti vor beneficia de programe integrate de tip Scoala dupã scoalã, programe de educatie timpurie, educatie remedialã si non-formalã. Astfel, acestia, dar si pãrintii lor si cadrele didactice vor participa la activitãti educative formale, activitãti de suport socio-psiho-pedagogic, activitãti extra-curriculare si activitãti de formare.

În cei trei ani de implementare a proiectului: 1.045 copii, elevi, tineri si adulti vor beneficia de programe integrate precum „Scoala dupã scoalã”, „A doua sansã”, programe de educatie timpurie, „Grãdinita prietenoasã”, educatie remedialã, educatie non-formalã, servicii de suport socio-psiho-pedagogic etc., în vederea diminuãrii riscului de abandon scolar; 360 de pãrinti ai copiilor vor participa la activitãtile din cadrul „Scolii pãrintilor” organizate si sustinute de cadre didactice în cadrul a 60 de miniproiecte educationale finantate prin proiect; 95 de cadre didactice vor dobândi un nivel crescut de competente transversale si competente didactice orientate în sensul prevenirii abandonului scolar în cele 8 unitãti scolare asociate în proiect; 8 Centre de resurse educationale vor fi înfiintate si dotate complex (echipamente IT, mobilier si materiale didactice) pentru gãzduirea activitãtilor cu beneficiarii si cresterea calitãtii mediului de învãtare. Vor fi realizate cercetãri si vor fi organizate concursuri si alte evenimente la nivel local pentru antrenarea factorilor de decizie si expertizã localã în dezvoltarea de actiuni concrete pentru diminuarea si prevenirea abandonului scolar.

„Vrem sã crestem accesul copiilor de la sate la învãtãmântul de calitate”

În acest proiect au mai fost incluse cinci unitãti de învãtãmânt din Iasi. „Prin proiectul „Comunitãti implicate. Educatie de calitate”, ne-am propus sã combatem starea de sãrãcie în care trãiesc mii de copii din judetele Iasi si Vaslui, prin Educatie. Vrem sã crestem accesul copiilor de la sate la învãtãmântul de calitate, performant, sã combatem abandonul scolar si sã atenuãm problematici sociale asociate sãrãciei. Activitãtile acestui proiect vor pune în centrul activitãtii copilul si tânãrul si vor ajunge la cei mai vulnerabili dintre acestia, prin colaborarea strânsã cu toti cei care au un rol specific, în egalã mãsurã important, în acest puzzle educational: cadre didactice, autoritãtile publice locale, membri ai retelelor comunitare de sprijin si, mai ales, pãrintii copiilor. Suntem onorati cã Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, unul dintre partenerii de încredere, cu care de-a lungul anilor am derulat atât de multe proiecte educationale de impact, unele dintre ele inovatoare pentru perioada respectivã, a acceptat sã ne fie si de aceastã datã partener”, a declarat doamna Magdalena Cãmãnaru – manager zonal al Fundatiei World Vision România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.