spot_img
spot_imgspot_img
21.2 C
Vaslui
24-mai-2024

Consilierul lui Florin Ionel de la Tãcuta voteazã sã i se mãreascã salariul fiicei sale

- Advertisement -

CONFLICT…Florin Ionel, primarul comunei Tãcuta stie sã-si fidelizeze consilierii locali care îi sunt loiali. Dupã ce le angajeazã rudele de gradul I în Primãrie, are grijã sã le promoveze pentru a primi o leafã mai consistentã. În aceastã institutie, practicile de acest gen sunt de mult implementate, fãcându-i pe localnici sã glumeascã, spunând cã în primãria lor e o “mare familie”. Chiar pe acest slogan a câstigat acum doi ani liberalul alegerile, promitând celor din Tãcuta “transparentã totalã”, însã sistemul creat de fostul edil l-a acaparat si acum a ajuns si el “tot un fel de Cãlin (numele fostului primar PSD n.r.), dar vopsit în galben. Un astfel de exemplu este cel al lui Cornel Horghidan, care mai întâi si-a angajat fata la Primãrie, iar dupã sase luni a votat în CL sã i se mãreascã leafa. Putea mãcar sã se abtinã, de dragul “transparentei”, dar votul sãu a fost decisiv ca fiica sa sã beneficieze de o nouã functie, care a adus si o majorare de salariu consistentã. Chiar dacã cei din Opozitie au încercat sã se opunã unei asemenea hotãrâri, “majoritatea” a votat. “Primãria Tãcuta s-a transformat în altceva. Aici gãsesti pe mama cu fiica, tatãl cu fiul si tot asa. Sã sperãm cã, la alegerile viitoare, vom fi cu capul pe umeri si vom vota ceea ce trebuie”, spun oamenii din Tãcuta.

Caz incredibil la Tãcuta, acolo unde un consilier local a ridicat mâna si a votat pentru ca fiica sa sã primeascã un post “cãldut”, la primãrie si cu un salariu aferent. Nu a contat cã este în conflict de interese, mai ales cã votul lui era decisiv. Astfel, Diana Horghidan, fiica consilierului local Cornel Horghidan, ajunge, din consilier debutant stare civilã, în referent principal stare civilã clasa a III-a. Motivele expuse au ridicat semne de întrebare, mai ales cã tânãra are o vechime în muncã de doar 6 luni si a obtinut calificativul “corespunzãtor” la evaluarea activitãtii. Propunerea a venit din partea edilului Florin Ionel si expunerea de motive a fost fãcutã personal, în sala de sedinte, înainte de a fugi din sedintã, când urma sã fie luat la întrebãri despre niste bani sifonati la cumpãrarea unor utilaje vechi, cu preturi suspect de mari. “A fost angajatã pe 1 martie si pe 30 august s-a încheiat perioada de stagiu. De la 1 septembrie a trecut la un alt grad profesional. Ceea ce votati acum este doar o formalitate pentru cã acest lucru nu se întâmplã pe baza unui examen sau al unui concurs”, spune si secretara comunei. Formalitatea a încins putin spiritele în sedintã si, pe bunã dreptate, consilierii au întrebat care mai este rolul lor dacã sunt pusi sã voteze formalitãti în loc de proiecte pentru binele comunei. Rãmâne de vãzut dacã aceastã decizie a Consiliului Local Tãcuta va trece de avizul de legalitate a Prefecturii judetului Vaslui, tinând cont de modul în care a trecut propunerea de votul consilierilor locali. “La primãria Tãcuta, unele treburi nu sunt clare chiar dacã, primarul acesta, Florin Ionel, spunea, înainte de a fi ales, cã va fi doar transparentã. Asta nu prea existã acum mai deloc. În schimb, printre cei angajati gãsesti mamã cu fiicã, tatã cu fiu si tot felul de cumetrii. Am votat o schimbare pentru comuna Tãcuta si, din pãcate, ne-am ales cu un primar care nu face mai nimic. Din câte a promis, nu a reusit sã facã mai nimic. Vin alegerile si poate cã atunci vom fi în stare sã alegem un om de-l nostru, din comuna asta, care sã vrea sã facã ceva si pentru noi”, spun oamenii din comuna Tãcuta.

Consilierii cer bani pentru Sãrbãtorile de iarnã la Tãcuta

La ultima sedintã a Consiliului Local al comunei Tãcuta, unul dintre consilierii din opozitie a venit cu propunerea ca, în bugetul local sã fie prinsã o anumitã sumã de bani pentru sãrbãtorile de iarnã. “Poate împãcãm o fanfarã pentru tinerii din comuna noastrã si sã nu ne mai purtãm de parcã este doliu în Tãcuta. Haideti sã tinem cont si de tineretul acesta si sã ne gândim si la ei, mãcar o datã pe an”, spune consilierul Gheorghitã Alexa. Propunerea acestuia a fost, însã, respinsã, de cãtre contabila primãriei, pe motiv cã acest lucru se poate face doar dacã vor putea procura si actele doveditoare pentru cheltuirea banilor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.