spot_img
spot_imgspot_img
16.4 C
Vaslui
25-mai-2024

La Suletea, “seful” Tãtaru a vrut sã-l lase în ofsaid pe primar, dar acesta a marcat perfect regulamentar | VIDEO

- Advertisement -

INCREDIBIL…Premierã în Consiliul Local Suletea. Un ales local din partea ALDE a devenit consilier al comunei Suletea cu acte în regulã, la doi ani si jumãtate dupã ce a fost ales de cetãteni. Acesta nu depusese jurãmântul, în 2016, imediat dupã alegeri, fiind validat în lipsã si de abia acum a jurat cu mâna pe Biblie, credintã si loialitate fãtã de comunã. Momentul, care trebuia sã fie unul festiv, mai ales cã în trecut acesta a fost chiar primarul comunei, a fost stricat de ambitiile unui tânãr politician, proaspãtul sef al liberalilor din comunã, Dumitru Dan David. Pe rol de Hopa Miticã, liberalul s-a fãcut de râs, boicotând sedinta doar ca sã-i arate primarului Tamas, un rãzvrãtit al partidului, cã are viatã grea dacã nu se aliniazã la disciplina impusã de seful liberalilor, Nelu Tãtaru. Numai cã socoteala nu prea i-a iesit, chiar dacã a fost asistat de trimisul special de la “centru”, Daniel Onofrei. David a plecat val vârtej de la sedintã, anuntând cã tot grupul de consilieri se retrage, lãsând fãrã cvor sedinta, dar a rãmas cu coada între picioare fiindcã nimeni nu l-a urmat. Cei cinci consilieri PNL au rãmas la sedintã, au votat toate proiectele comunei si au asistat la depunerea jurãmântului proaspãtului lor coleg de la ALDE, Ioan Doroftei, alãturi de alti doi consilieri de la PSD. Înainte de a pleca s-a scuzat, zicând cã “acest jihad” l-a învãtat chiar de la actualul primar pe când erau în aceeasi barcã, numai cã lui nu prea i-a iesit. S-a crezut sef peste liberalii din Suletea, dar s-a trezit cã nimeni nu-l ascultã si nu-l bagã în seamã. Asa se întâmplã când cineva te impune la conducere, peste o organizatie care nu te vrea.

Numit presedinte al PNL, filiala Suletea, dupã rãzvrãtirea edilului liberal Ciprian Tamas, consilierul local Dan Dumitru David reuseste sã se facã de râs într-un mod mai putin obisnuit, în sedinta de Consiliu Local de ieri. Încã de la început, David pãrea pornit pe orice punct de pe ordinea de zi, chiar dacã, cele mai multe dintre ele erau de o importantã deosebitã pentru suleteni. Ales, de la început, presedinte de sedintã, David îsi dã în petec, îl acuzã pe primar de dictaturã si cere ca, de pe ordinea de zi sã fie scos un punct care fãcea referire la jurãmântul pe care un consilier ALDE ar fi trebuit sã-l depunã, dupã ce acum doi si jumãtate fusese validat la sedinta de constituire a Consiliului Local. Dupã ce s-a lãmurit cã, legal, nu poate veni cu o asemenea propunere, fiindcã de pe ordinea de zi doar initiatorul poate scoate proiectul, David încearcã o nouã manevrã si anume, ca acel punct de pe ordinea de zi sã fie scos din capul listei si pus ultimul, gândindu-se cã la final va pãrãsi sedinta împreunã cu colegii sãi, lãsându-i cu ochii în soare pe cei de la ALDE. S-a supus la vot varianta propusã initial de primar, adicã sedinta de CL sã înceapã cu depunerea jurãmântului, proiect care a picat, fiindcã David si colegii sãi aveau majoritate. Neîntelegând cã urmãtorul pas era supunerea la vot a variantei sale, în loc sã voteze si sã savureze victoria s-a enervat si a spus cã tot grupul PNL, format din sase consilieri, se retrage lãsând fãrã cvorum sedinta. Dar de urmat, l-a urmat doar seful sãu de la la centru, Onofrei, restul de consilieri rãmânând în salã unde urmau proiectele vitale pentru comunã. Sedinta a continuat, iar depunerea jurãmântului lui Doroftei de la ALDE s-a tinut la sfârsitul sedintei asa cum si-a dorit David. În sedinta de CL s-au votat proiecte care sã conducã la îmbunãtãtirea vietii celor din comuna Suletea, cum ar fi, aductiune de gaze naturale, transformarea unei clãdiri într-un centru pentru bãtrâni, etc.

David pierde printre degete majoritatea, la prima ciocnire cu Tamas

Miza scandalului fãcut de David este doar una de tip matematic. Se stie cã primarul Tamas este un rãzvrãtit al PNL, iar colegii de la centru vor sã-i facã zile fripte în Consiliul Local, acolo unde PNL are majoritate. Schimbându-l din functia de presedinte de la comunã, cu Dumitru David, practic centrul de comandã al consilierilor PNL din CL se mutã de la Tamas, la acesta. Cu aceastã manevrã, dar si cu amenintãri de genul cã dacã un consilier nu ascultã de partid si nu-l sicaneazã pe primar va fi dat afarã, liberalii de la centru cred cã pot strica armonia din CL Suletea. Numai cã Tamas nu stã cu mâinile în sân si lucreazã la o nouã majoiritate. Cu patru consilieri de la PSD si ALDE, îi mai trebuie doar trei consilieri din totalul de sase pentru a putea trece lejer toate proiectele prin CL. Însã un consilier ALDE nu era de drept în CL, fiindcã desi fusese validat în lipsã la sedinta de constituire, nedepunând jurãmântul, nu putea activa si încurca socotelile. Din acest motiv s-a iscat tot scandalul, fiindcã fiecare vot, de acum si al lui Ioan Doroftei, are greutatea sa. La întrebarea lui David, care spumega de nervi, de ce nu a depus jurãmântul pânã acum cel de la ALDE, rãspunsul primarului a fost sec: “acum am primit solicitarea de la partidul lui!” La final, proaspãtul consilier local i-a cinstit pe toti consilierii prezenti, pentru a mai risipi din tensiunea si dramatismul care se acumulase prin iesirile de prost gust ale autointitulatului sef al liberalilor din Suletea, Dumitru Dan David. Doar viceprimarul a lipsit la momentul solemn al depunerii jurãmântului, fiind plecat într-unul din sate, unde încep lucrãrile de forare la puturile cu apã ale unei noi aductiuni cu apã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.