spot_img
spot_imgspot_img
15 C
Vaslui
18-mai-2024

Restaurantul Casa Traditiei, în livada Mãrul de Aur, locul unde mãnânci ca la mama acasã! | FOTO

- Advertisement -

INAUGURARE… La doar 10 km de Vaslui, în livada Mãrul de Aur, si-a deschis portile un restaurant traditional, în care toti cei care îi vor trece pragul vor redescoperi bucãtãria de odinioarã, cu borsurile moldovenesti, gãtite ca la mama acasã, dar si alte preparate la care se vor folosi doar ingrediente naturale si animale crescute în ogradã. Ideea îi apartine omului de afaceri vasluian Florin Manea, cel care, cu multã trudã, pasiune si dãruire a pus la punct o afacere cunoscutã în toatã România: livada Mãrul de Aur.

Dupã ce, ani de-a rândul, mii de români care au trecut pe drumul national Vaslui-Bârlad au oprit pentru câteva minute pentru a cumpãra fructe de cea mai bunã calitate de la Mãrul de Aur, iatã cã a venit timpul pentru o nouã investitie. Un plan îndrãznet, iscat din dorinta de a oferi celor care se vor opri aici, pentru a servi masa, gustul bucãtãriei autentice românesti. Totul, dar absolut totul, promite patronul de la Mãrul de Aur, va fi de casã, pornind de la borsurile de pasãre, cu tãitei de casã, de fasole sau de legume, si pânã la carnea la garnitã sau tochitura cu produse naturale, pregãtite de oameni inimosi. Ieri, timp de câteva ore, Casa Traditiei a primit primii musafiri, la deschiderea oficialã. Locul este cu adevãrat minunat, linistit, iar în apropiere este si un mic iaz, care sporeste si mai mult farmecul noului restaurant. Primarul Vasluiului, Vasile Pavãl, a dorit sã vadã personal aceastã nouã investitie, care poate deveni un punct de reper pentru vasluienii care vor sã guste din produsele traditionale. „Am venit, aici, la tãierea panglicii, sã vãd ce restaurant s-a deschis în coasta Vasluiului. Pot sã spun cã e foarte frumos, cred cã voi veni mai des aici, alãturi de familie, este o atmosferã relaxantã”, a spus primarul Pavãl. Oameni de afaceri din tot judetul, invitati de patronul de la Casa Traditiei, au venit sã vadã aceastã investitie neobisnuitã, ca arhitecturã, pentru cã în corpul central al resturantului a fost ridicat o cupolã de o formã ciudatã, cu un vârf ascutit, asemãnãtor cu o moschee turceascã. De altfel, dacã luãm în calcul cã pe aceste meleaguri mica oaste a domnitorului Stefan cel Mare a zdrobit imensa armatã a turcilor, putem spune cã istoria se repetã pe aceste meleaguri, în notã pozitivã si culinarã. Florin Manea a anuntat cã restaurantul va oferi, timp de cinci ore pe zi, pânã cãtre ora 16.00, pentru început, gustoasele preparate fãcute de mâna unor bucãtãrese iscusite. „Traditie. Mâncare ca acasã, asta va însemna Casa Traditiei. Ceea ce mâncati acasã, la mama dvs, asa o sã gãsiti si aici, acelasi gust. Totul va fi natural si traditional”, ne-a spus una dintre bucãtãrese. Mai trebuie spus cã acest nou restaurant are în jur de 50 de locuri la mese, în interior, si în cam 30 de locuri afarã, la mese uriase cioplite din busteni, ceea ce-i sporeste farmecul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.